۱۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۰:۲۵
کد خبرنگار: 2173
کد خبر: 84140675
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آینده افغانستان با وجود جوانان جویای علم درخشان است

تهران-ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی با تبریک هفته هنر افغانستان با عنوان «جان پدر کجاستی»، تاکید کرد: بی گمان ملت بزرگ این کشور با وجود جوانان جویای دانش و خردمندی، آینده باشکوه و جلال خواهد داشت.

در پیام تبریک «منصور غلامی» آمده است: بیش از ۱۵۰ سال است که با دسیسه استعمار پیر مرزهای جغرافیای یگانه، دوگانه گشته اما این دوگانگی تحمیلی، عشق و مهرو برادری ملت جاودان و یگانه افغانستان و ایران را از هم نگسسته است.

وی همچنین نوشت: باغ ها را گرچه دیوار و در است

از هواشان راه با یکدیگر است

شاخه ها را از جدایی گر غم است

ریشه هاشان دست در دست هم است

وی در این پیام افزود: اگر میان باغستان این ملت کهن، اغیار و اهریمنان دیوار و در کشیده اند چه جای غم که ریشه های قوی و غنی، دست های یکدیگر را می فشارند. ابتکار برگزاری هفته هنر افغانستان با عنوان "جان پدر کجاستی" بسیار ستودنی و ارجمند است.

وزیر علوم در این پیام که در پایگاه خبری کمیسیون ملی یونسکو ایران منتشر شده است،  خاطرنشان کرد که بانگ و نوای پدری که پس از بارها تماس بی پاسخ دختر دانشجویش می گوید: «جان پدر کجاستی»  در حقیقت بانک و نوای همه ایرانیان و افغانیان است. پیر بلخی تبار خراسانی نژاد مولانا جلالدین چه خوش فرمود: سخت گیری و تعصب خامی است/ تا جنینی کار خون آشامی است.

غلامی در این پیام تصریح کرد: خون آشامان متعصب و جاهل که خود محصول و میراث استعمارگر پیرند با خشونت و افراطی گری، می کوشند تا علم دانایی و خردمندی را در سرزمین ناصر خسرو و مولانا و فردوسی ویران کنند اما زهی خیال باطل که هزار سال پیش ناصر خسروی بزرگ به نیک اختری اشارت فرمود:

درخت تو گر بار دانش بگیرد

به زیر آوری چرخ نیلوفری را

غلامی در این پیام همچنین نوشت: بی گمان ملت بزرگ افغانستان با وجود جوانان جویای دانش و خردمندی، آینده باشکوه و جلال خواهد داشت و در این مسیر، سرزمین مادری ایران هرگز دست از یاری و همیاری آنان در عرصه علم اندوزی و دانش افروزی برنخواهد داشت.

وزیر علوم پایان این سخنان را با دوبیتی از زبان شاعر افغانی نجیب بارور به پایان رساند که:

ما اگر چون شاخه ها دوریم از هم عیب نیست

ریشه کولابی و بلخی و تهرانی یکی است

چیست فرق شعر حافظ با سرود مولوی؟

 مکتب هندی، عراقی و خراسانی یکی است

نمایشگاه «جان پدر کجاستی» با گفت‌وگو با استادان برجسته در حوزه‌های مختلف هنری از تاریخ ۲۲ تا ۲۸ آذر (قوس) همراه است که مراسم افتتاحیه نمایشگاه که ۲۲ آذر در صفحه اینستاگرام کمیسیون ملی یونسکو- ایران به آدرس @unesco.iran برگزار می‌شود.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران، سفیر کشور افغانستان در ایران، رییس دانشگاه کابل و تنی چند از چهره‌های ادبی و هنری افغانستانی سخنرانی می‌کنند.

علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه می‌توانند به نگارخانه مجازی کمیسیون ملی یونسکو- ایران، به نشانی https://gallery.irunesco.org/ مراجعه و جلسات گفت‌وگوهای تخصصی در طول هفته را از طریق آدرس اینستاگرام کمیسیون ملی یونسکو- ایران (@unesco.iran) به‌طور زنده، در زمان مقرر و به‌شکل ضبط شده در روزهای آتی دنبال کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha