به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، محمدنبی شهیکی تاش امروز (دوشنبه) در نشست خبری هفته پژوهش (۲۳ تا ۲۹ آذر ۱۴۰۳) در سالن شهدای علمی وزارت علوم اظهار داشت: نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار به طور کلی مربوط به پارک های علم و فناوری و برای عرضه فعالیتهای آنهاست.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: بخش قابل توجهی از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری معطوف به پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد است. سامانه ارزیابی فناوری ایران در چند سال اخیر ظرفیت خوبی ایجاد کرده و بانک اطلاعاتی از فناوریهایی است که در سطح کشور فعالیت میکنند. تاکنون بیش از ۲۰ هزار فناوری ثبت شده در این بانک به عنوان بانک اطلاعاتی فناوری داریم که اطلاعات نیروهای شاخص این حوزه و فناوران را ثبت و در جریان توسعه فناوری می توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
شهیکی تاش گفت: امسال بخش قابل توجهی از فناوریهای ما در نمایشگاه مربوط به پارکهای علم و فناوری است. همچنین پارکها، پژوهشگاهها و بخش خصوصی را داریم و بیشترین فراوانی در نمایشگاه مربوط به بخش خصوصی است و در بخش دولتی بیشترین حضور مربوط به پارکهای فناوری است.
رونمایی از ۳۵ فناوری جدید توسعهیافته
معاون فناوری وزارت علوم تاکید کرد: در هفته پژوهش قصد داریم فناوریهایی که در سطح آمادگی هفت، هشت و ۹ قراردارند را به سمتی سوق دهیم تا قابلیت تجاری سازی داشته باشند. همچنین بیشترین فناوری های براساس حوزه فناوری ثبت شده مربوط به حوزه الکترونیک، ارتباطات، کشاورزی و امنیت غذایی است.
شهیکی تاش گفت: امسال برنامههایی تدوین کردیم تا کسب و کارها با هم در زمینه فناوریهای آب، انرژی تجدیدپذیر و اقتصاد دریا محور در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری داشته باشیم.
وی افزود: تمام غرفههای پارکهای علم و فناوری امسال بخش معناداری را خواهند داشت که به هوش مصنوعی میپردازد، حداقل هر پارک ۵ واحد فناور را که در این حوزه کارهای تجاری سازی دارد در این نمایشگاه دارد.
معاون وزیر علوم گفت: ۳۵ فناوری نوظهور که در پارکهای علم و فناوری توسعه یافتتند در سالن نمایشگاه امسال و در روز آغاز به کار نمایشگاه رونمایی میشود. بخش معناداری از این ظرفیت دستاورد پارکهای علم و فناوری است. همچنین سعی کردیم ۳۵ فناوری که امسال رونمایی میشود، در حوزههای مختلف، دستاوردهای فناورمحور و قابل عرضه باشد.
وی تصریح کرد: امسال در هفته پژوهش تلاش کردیم بحثهای آموزشی و مهارتی را در کنار حوزه مباحث عرضه فناوری داشته باشیم. در نمایشگاه امسال غرفهای اضافه شده است که به صورت بین پارکی است. ظرفیتهای شاخص پارکهای علم و فناوری در آن نمایش داده میشود و غرفه صنایع خلاق کشور است.
وی در خصوص درصد مشارکت در نمایشگاه اظهارداشت: امسال بیشترین مشارکت مربوط به پارکهای علم و فناوری است و در ۹۳ غرفه حضور دارند. در انتخاب دستاوردها، شاخصها و معیارهای متفاوتی داشتیم و بیشترین وزن مربوط به قابلیت تجاری سازی و سطح آمادگی فناورانه بود.
معاون وزیر علوم در پایان گفت: برخی استانها در این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته حضور پررنگی داشتند که از جمله آنها میتوان به استانهای گیلان و اردبیل اشاره کرد. دامنه حضور و نحوه فعالیت آنها در نمایشگاه نسبت به سنوات قبل پررنگتر بود.
نظر شما