ارجاسب عالی محمدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اثر شکستگی لوله انتقال نفت مارون به اصفهان در روز یکشنبه، حجم زیادی از نفت وارد بستر رودخانه سرخون شد و در پی آن خسارت قابل توجهی به منطقه به ویژه مناطق حاشیه رودخانه وارد شده است.
وی ادامه داد: در همین راستا در ابتدا کارشناسان برای ارزیابی خسارت وارده اعزام میشوند و به پرونده افراد خسارت دیده بر اساس موازین قانونی در اسرع وقت رسیدگی میشود.
عالی محمدی تصریح کرد: آلودگی بیش از یک دهه است که باعث ورود خسارت عمده به بخش کشاورزی و شیلات این منطقه شده است و تمامی مزارع شیلات ماهی بخش میانکوه از سرخون تا هلوسعد را تعطیل کرده است.
سرپرست دادگاه عمومی بخش میانکوه از وصول ۵۰ میلیارد تومان خسارت وارده به مردم طی سالهای گذشته خبر داد و گفت: این خسارت پس از رای قطعی دادگاه وصول شده و پیگیر وصول دیگر خسارتهای وارده نیز هستیم.
عالی محمدی ادامه داد: شرکت نفت نسبت به مزارع شیلات ماهی که در نزدیکی مظهر چشمه سرخون بوده اعلام تملک کرده اما تاکنون در خصوص مزارع شیلات که در پایین دست چشمه در فاصله ۱۰ تا ۲۰ کیلومتری قرار دارند تمایلی به تملک نداشته و هرساله جهت جبران خسارت ناشی از تعطیلی این مزارع از طریق دادگاه اقدام میشود.
به گزارش ایرنا، پیش از ظهر روز یکشنبه (۲۳ آذر) خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار شهرستان اردل دچار شکستگی میشود.
این حادثه منجر به ورود حجم قابل توجهی از نفت به چشمه سرخون و اراضی اطراف آن شده است که در پی آن برخی مناطق نیز به سبب پخش گاز ناشی از نفت رها شده دچار آتشسوزی میشود که شامگاه یکشنبه با تلاش نیروهای امدادی و آتشنشانی مهار میشود.
قرار گرفتن چهارمحال و بختیاری در مسیر خط انتقال نفت مارون به اصفهان، سالهاست که مردم منطقه میانکوه به ویژه شهر سرخون وروستاهای اطراف آن را با مشکلاتی روبرو کرده است.
بخش میانکوه از بخشهای شهرستان اردل است که تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ کیلومتر و تا اردل مرکز شهرستان ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
پیش از این حادثه چندین بار است که با شکستگی لوله نفت و نشت آن به زمینهای اطراف و چشمههای پرآب منطقه مشکلاتی را در خصوص فعالیتهای کشاورزی، شیلات و معیشت این منطقه ایجاد کرده است.
نظر شما