خسرو کیانی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مصوبات ستاد مدیریت بحران این استان که با موضوع شکستگی لوله نفت بخش میانکوه شهرستان اردل برگزار شد، افزود: در این نشست برنامههای متعددی برای مدیریت حادثه و رفع مشکلاتی که بر اثر شکستگی لوله نفت شکل گرفته است به شکل کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تصمیمگیری شد.
وی ادامه داد: در همین راستا مقرر شد تا در کوتاهمدت به مشکلات بهداشتی و تنفسی مردم سرخون و روستاهای اطراف آن پرداخته شود و به خسارتهای موردی که به احشام و یا منازل مسکونی وارد شده رسیدگی شود.
کیانی تصریح کرد: همچنین مقرر شد یک تیم پزشکی و یک پایگاه امدادی برای خدماتدهی به مردم و بروز مشکلات تنفسی در شهر سرخون مستقر شود.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری به برنامههای میان مدت برای رفع آلودگی نفتی و برآورد خسارتهای ناشی از آن نیز اشاره کرد و گفت: مقرر شد تا در میان مدت، کارگروهی برای بررسی علت بروز حادثه شکستگی لوله نفت و بررسی دقیق خسارتهای زیستمحیطی، منابع طبیعی، کشاورزی و آب شرب منطقه تشکیل شود.
کیانی ادامه داد: همچنین مقرر شد تا مطالعات لازم برای تامین آب شرب سالم و پایدار برای مردم منطقه میانکوه و شهر سرخون انجام گیرد.
به گفته وی، تصمیم بر این شد تا در بلندمدت نیز شرکت خطوط لوله نفت و مخابرات ایران برای ایمنسازی خطوط انتقال نفت از منطقه میانکوه ورود جدی داشته باشد.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نشت نفت موجب وارد شدن خسارتهای قابل توجهی به منطقه شده است، برآورد اولیه این میزان خسارت را نیازمند ۲ تا سه روز زمان دانست و خاطرنشان کرد: دستگاههای مرتبط در حال ارزیابی اولیه خسارتها هستند.
کیانی با بیان اینکه آب شرب شهر سرخون در حال حاضر قابل استفاده است، اظهار داشت: با این وجود با هماهنگیهای انجام شده با شرکت آب و فاضلاب استان مقرر شد تا آب شرب منطقه به طور مرتب پایش و آزمایش شود و چنانچه از استانداردهای لازم برخوردار نبود تا رفع مشکل به صورت سیار به مردم این منطقه آبرسانی شود.
به گزارش ایرنا، پیش از ظهر روز یکشنبه (۲۳ آذر) خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار شهرستان اردل دچار شکستگی میشود.
این حادثه منجر به ورود حجم قابل توجهی از نفت به چشمه و رودخانه سرخون و اراضی اطراف آن شده است که در پی آن برخی مناطق نیز به سبب پخش گاز ناشی از نفت رها شده دچار آتشسوزی شد که شامگاه یکشنبه با تلاش نیروهای امدادی و آتشنشانی بخشی از آن مهار شد و هم اینک آتشسوزی در مناطق سختگذر منطقه همچنان شعلهور است.
قرار گرفتن چهارمحال و بختیاری در مسیر خط انتقال نفت مارون به اصفهان، سالهاست که مردم منطقه میانکوه به ویژه شهر سرخون و روستاهای اطراف آن را با مشکلاتی روبرو کرده است.
بخش میانکوه با جمعیت بیش از ۱۶ هزار نفر از بخشهای شهرستان اردل است که تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ کیلومتر و تا اردل مرکز شهرستان ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
پیش از این حادثه چندین مرتبه با شکستگی لوله نفت و نشت آن به زمینهای اطراف و چشمههای منطقه، مشکلاتی در خصوص فعالیتهای کشاورزی، شیلات و معیشت این منطقه ایجاد شده بود.
نظر شما