به گزارش ایرنا جلیل حسنی، سهشنبه در آیین تجلیل از ۱۳ پژوهشگر و محقق برتر شهرستان لارستان که برخی ازآنها مقامهای استانی و کشوری کسب کرهاند، افزود: توجه به کاربردی کردن پژوهشها و نظریههای تحقیقاتی محققان در دانشگاهها و مراکز علمی بسیار حائز اهمیت است.
وی بیان داشت: پژوهش نباید محصور و محدود به ارائه مقاله باشد و باید هنر تبدیل ایده به عمل و حرکت به سمت تجاری سازی پژوهشها در مراکز علمی و دانشگاه تقویت شود.
فرماندار ویژه لارستان ادامه داد: پیوند دانشگاهها، مراکز علمی و پژهشی با حوزه صنعت و حتی فراتر از آن با نهادهای اداری و تصمیم ساز، یک ضرورت غیرقابل انکار است و در این زمینه همه مدیران دستگاههای اجرایی باید به طور خاص به این موضوع ورود کنند و حتی کارگروه ویژهای با محوریت معاونت برنامهریزی فرمانداری برای تقویت و عملیاتی کردن این مهم تشکیل شود.
حسنی، اضافه کرد: انتظار این است که پژوهشگران، طرحهای نوآورانه، اثر بخش و در راستای تحقق رونق تولید و اشتغال ارائه دهند و افزون بر این، پژوهشهای علمی باید اثربخش باشد و هدفی هم که برای تحقیقات و پژوهش نیز تعریف شده بر همین مبناست و اینکه پژوهش باید در عرصه عمل و فناوری با صنعت و تولید پیوند داده شود.
وی گفت: امروزه در سطح کشور ایدهها، نظرات و تصمیمات کلان کم نیستند و پژوهشهایی که شاهد آن هستیم بسیار با ارزش و دارای محتوای خوب علمی است، اما باید شرایطی فراهم شود که این پژوهشها و تحقیقات در عرصه عمل نیز نمود عینی داشته باشد و برای مردم و جامعه نیز ملموس باشند.
حرکت برای پژوهشهای با قابلیتهای ملی در مجتمع آموزش عالی لارستان آغاز شد
رییس مجتمع آموزش عالی لارستان و دبیر ستاد بزرگداشت هفته پزوهش نیز در این آیین اظهار داشت: دانشگاهها آماده استقبال از پیوند و ارتباط با نهادهای برون دانشگاهی و ورود به حوزههای گونان با هدف گره گشایی از مشکلات و توسعه هدفمند در این شهرستان و جامعه هستند.
علی طاهری افزود: رویکرد و حرکت علمی و پژهشی و تحولات محسوس در مجتمع آموزش عالی لارستان و همچنین سایر دانشگاهها و مراکز علمی این شهرستان برای انجام پژوهشها و کارهای بزرگ تحقیقاتی و علمی اثربخش با قابلیتهای عرضه در عرصه ملی آغاز شده است.
وی، از راهاندازی مراکز رشد و همچنین محاسبات سریع در مجتمع آموزش عالی لارستان ظرف یک سال گذشته، به عنوان ۲ اتفاق مهم و اثربخش پژوهشی در این شهرستان یاد کرد و گفت: هم اینک فعالیت رسمی مرکز شتابدهی نوآوری با هدف حمایت از فعالیتهای فناورانه و شتاب بخشیدن به طرحها و ایدههای خلاقانه در این مجتمع آغاز شده است.
طاهری اضافه کرد: تا پیش از راهاندازی مرکز رشد و محاسبات سریع در مجتمع آموزش عالی لارستان، به دلیل انجام پروژههای تحقیقاتی متعدد در دانشگاههای این شهرستان، پردازش محاسبات توسط سیستمهای عادی بسیار زمانبر و در مواردی ممکن بود این کار چندین روز و یا هفته به طول انجامد اما تاسیس مرکز محاسبات سریع، این مدت زمان به چند ساعت کاهش یافته است.
به گفته وی، ظرف روزهای گذشته نیز تفاهمنامه مشترک سه جانبهای بین مجتمع آموزش عالی و مرکز رشد لارستان و همچنین شرکت توزیع و پخش فرآوردههای نفتی استان فارس منعقد شد.
وی ادامه داد: یکی از عناصر اصلی و اساسی پیوند دانشگاه با صنعت، اقتصاد و اجتماع، بهرهگیری از شرکتهای دانش بنیان و خلق ایدههای فناورانه است که با توجه به این موضوع، مجتمع آموزش عالی لارستان با تمام توان و با همکاری با شرکتهای دانش بنیان، مرکز رشد لارستان و حمایت مسوولان امر با قوت و جدیت به این حوزه وارد شده است.
در ادامه این آیین، برخی از روسای داشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی شهرستان لارستان بر ضرورت تقویت ارتباط بیشتر بین حوزههای اجرایی، تصمیمساز و صنعتی با دانشگاهها تاکید کردند و خواستار همافزایی و همکاری بیشتر و دو سویه بین مجموعههای برون دانشگاهی و مراکز علمی شدند.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.
نظر شما