استاندار خراسان رضوی از روستاهای مرزی شهرستان درگز بازدید کرد

مشهد - ایرنا-  استاندار خراسان رضوی پس از بازدید از مرز لطف آباد شهرستان درگز از ۲ روستای مرزی در این شهرستان نیز بازدید کرد.

محمد صادق معتمدیان روز سه‌شنبه با حضور در روستاهای میر قلعه و صفرقلعه از نزدیک با اهالی این روستاها به گفتگو پرداخت.

در این دیدار روستاییان به بیان مشکلات خود در خصوص عدم تخصیص سهمیه آب برای آبیاری زمین هایشان و مشکل رفت و آمد در جاده‌های مرزی اشاره کردند.

یکی از اهالی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: به دلیل نزدیکی زمین‌های کشاورزی به مرز، اجازه کشت و کار نداریم و همچنین نمی‌توانیم از مسیرهای مرزی برای رسیدن به زمین‌های خود استفاده کنیم.  

رضا خیرخواه افزود: آبی از رودخانه ابیورد به ما تخصیص نمی‌یابد در حالی که آب این رودخانه مرزی از کشور خارج می‌شود همچنین ما از آب سد ساخته شده برروی رودخانه نیز بی بهره هستیم.

وی به جمعیت کهنسال روستاهای اطراف اشاره کرد و گفت: اکنون سه روستای میرقلعه، صفر قلعه و خیرآباد از یک حلقه چاه موتور، آب کشاورزی خود را تامین می‌کنند که کفاف کشاورزی ما را نمی‌دهد بنابراین جوانان روستا برای کارگری به تهران و مشهد مهاجرت کرده‌اند.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بیشترین جمیت شهید و جانباز را روستاهای این منطقه  تقدیم کرده اند اما اکنون خالی از جمعیت جوان شده اند.

رزمیان افزود: ساکنان این روستاها جزو کم برخوردارترین اقشار منطقه هستند و میانگین سنی جمعیت آنها حدود ۶۰ سال است.

فرمانده مرزبانی هنگ مرزی درگز نیز در حاشیه این دیدار به خبرنگار ایرنا گفت: برخی روستاهای این منطقه فاصله بسیار کمی با مرز دارند به عنوان مثال روستای میرقلعه با حدود ۲۰ خانوار در ۱۰۰ متری مرز قرار دارد.

سرهنگ فرج قنبری افزود: راه دسترسی و عدم دسترسی به آب کشاورزی دغدغه اصلی اهالی است.

فرمانده مرزبانی درگز در جلسه با استاندار خراسان رضوی نیز گفت: در دشت لطف آباد مسائل امنیتی داریم، اکنون با بروز بیکاری جوانان شاهد مواردی از قاچاق مواد مخدر از این منطقه  به خاک همسایه هستیم.

وی افزود: منطقه لطف آباد از انسداد فیزیکی مناسب در مرز برخوردار نیست و نیازمند ۳۰ کیلومتر انسداد به صورت فنس کشی هستیم.

سرهنگ قنبری ادامه داد: این مرز از نظر ماشین آلات سنگین و جاده دسترسی مناسب با محرومیت شدید مواجه است، هرچند خودروهای سواری مناسبی در اختیار هنگ مرزی درگز قرار گرفته اما مرز به صورت سنتی توسط مرزبانها اداره می‌شود.

وی گفت: مرز زیر نظر این هنگ به طول ۲۸۵ کیلومتر در امتداد مرز سه شهرستان قوچان، درگز و کلات با کشور ترکمنستان گسترده شده و ۲ گمرک و یک بازارچه مرزی در این منطقه وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha