به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز سه شنبه در جلسه کارگروه اصلاح نظام یارانه ای آرد و نان استان اظهار داشت : با توجه به اینکه کردستان یکی از استانهای برتر تولیدکننده گندم است باید در صنعت فرآوری این محصول هم به ویژه در زمینه تولید وتامین آرد هم جزو مناطق توانمند و فعال باشیم.
وی بر بازنگری و اهمیت ویژه به شیوه کنترل و نظارت بر تولید آرد و پخت نان تاکید کرد و افزود: آردهایی که از استانهای همجوار وارد استان میشود از کیفیت لازم برخوردار نیست بنابراین باید نظارت بیشتری بر این مهم شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه میزان سبوس در نان بر سلامت دستگاه گوارش تاثیرگذار است، اضافه کرد: ذائقه مردم استان باید به سمت مصرف نانهای سبوسدار هدایت شود.
جعفری با بیان اینکه تعداد محدودی از کارخانجات آرادسازی در کشور دارای آزمایشگاه هستند، گفت: برای ارتقای کیفیت نان وجود آزمایشگاه در کارخانجات ضروری است و می طلبد کارخانههای استان هم مجهز به آزمایشگاه شوند.
وی اظهار داشت: برای بهسازی و تعمیرات، تامین تجهیزات و ماشین آلات، و سرمایه در گردش نانواییهای استان سهمیه تسهیلات بانکی ۱۵ درصد اختصاص یافته است و به ازای هر نانوایی ۴۰ میلیون تومان تسهیلات از سوی بانک سپه در استان پرداخت می شود.
جعفری گفت: از طریق سامانه توزیع آرد برای جلوگیری از تخلفات باید هر ماه در سه نوبت آدر مورد نیاز تحویل خبازیهای استان داده شود که با این اقدام هم از تخلفات و هم از دپوی نامناسب آرد در نانواییها جلوگیری به عمل میآید.
۱۶ هزار تن آرد یارانهای ماهانه در کردستان توزیع می شود
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز با اشاره به اینکه تعیین تکلیف خرید آرد یارانهای نوع دو از دستورکارهای این جلسه است، اظهار داشت : دو نوع آرد یارانه ای بین خبازی های استان توزیع میشود که نوع یک، هر کیلوگرم به قیمت ۶۶۵ تومان تحویل کارخانجات آرد می شود و آنها هم به نرخ ۸۲۰ تومان تحویل خبازان می دهند.
محمد دره وزمی افزود: گندم مربوط به آرد یارانه ای نوع ۲ هم به قیما هر کیلوگرم ۹۰۰ تومان به کارخانجات آردسازی و یک هزارو۲۰۰ تومان به خبازی ها تحویل داده می شود.
دره وزمی با اعلام اینکه ماهانه بیش از ۱۶ هزار تن آراد بین خبازی های استان توزیع می شود که ۱۲ هزار و ۵۸۰ تن توزیع آرد استان بین خبازیها از آرد یارانه ای نوع یک است اضافه کرد: بیش از سه هزار تن هم آرد یارانه ای نوع ۲ هم در خبازی های استان توزیع میشود که ۱۰۰ درصد آن در داخل استان تامین میشود.
وی یادآور شد: اجباری برای خرید آرد یارانه ای نوع ۲ در استان نیست و از میزان توزیع این نوع آرد در استان ماهانه یک هزار و ۳۰۰ تن آن از خارج استان تامین میشود.
دره وزمی تعداد کارخانه های آرد استان را ۱۱ کارخانه اعلام کرد و گفت: این کارخانهها با ۴۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند بنابراین بهتر است بجای تهیه آرد از دیگر استان های کشور، ظرفیت کارخانجات آردسازی داخل استان را افزایش دهیم.
وی یادآور شد: امسال در مقطعی بدون اینکه سهمیه آرد و نرخ آن و تعداد خبازی ها تغییر کند با اخباری در خصوص کمبود نان و آرد مواجه شدیم که بخشی از این اتفاق مربوط به عرضه خارج از شبکه آرد بود که در این راستا مواردی شناسایی و با آنها برخورد صورت گرفت و پرونده آنها هم به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
۹۴ درصد آرد خبازیهای کردستان در داخل استان تامین میشود
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان هم دراین جلسه اظهار داشت: در حال حاضر ۲ هزار و ۶۰۰ واحد خبازی در استان وجود دارد که از این تعداد ۸۰۰ واحد آزادپز هستند و یک هزار و ۳۰۰ تن آرد خبازیها از خارج استان تامین که ۳۰۰ تن آن در واحدهای نان فانتزی و مابقی هم در نانواییهای لواش و سنگگپز مصرف میشود.
جمال صالحی با اعلام اینکه ۹۴ درصد آرد مورد نیاز خبازیهای کردستان از کارخانجات آردسازی استان تامین میشود، گفت: هر کارخانهای که آرد بهتری تولید میکند میتواند گندم بیشتری هم تحویل بگیرد و اگر استانداردها و فرآیند خمیرگیری رعایت شود نان نیز مورد رضایت مصرف کنندگان تولید می شود.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۹۴ مورد از کارخانجات آردسازی استان بازرسی و ۱۰۹ مورد نمونه برداری هم انجام شده است.
شهاب قصری با اشاره به اینکه نمونه ها ۷۷ درصد با استانداردهای موجود انطباق داشتند، افزود: استاندارد موجود در تولید آرد ملاک کار ما است و کارخانجات استان موظف به حرکت در این راستا هستند.
رییس اتحادیه خبازان سنندج هم در این جلسه اظهار داشت: هزینه نانواییها اعم از حقوق کارگران، بیمه و اجاره نانوایی افزایش پیدا کرده ولی قیمت نان تغییری نکرده است.
ناصر اسدی اضافه کرد: برای صدور و تمدید گواهینامه اصناف و کارت سلامت هزینه زیادی از واحدهای خبازی گرفته میشود که تعداد زیادی از آنها با توجه به پایین بودن قیمت نان به سختی این مبالغ را پرداخت میکنند.
وی با اشاره به اینکه هر واحد نانوایی که میزان مصرف نمک در آنها بیش از استاندارد باشد به دادگاه معرفی میشوند، یادآور شد: بیشتر واحدهایی که به دادگاه معرفی شدند آنهایی بودند که از آرد یارانهای نوع یک مصرف کردند.
مسوول اداره اعتبارات بانک سپه کردستان هم در این جلسه گفت: سهیمه پرداخت تسهیلات به یک هزار و ۲۰ واحد نانوایی به استان داده شده است و به ازای هر واحد ۴۰۰ میلیون ریال پرداخت می شود.
آریاخواه اضافه کرد: تاکنون ۲۲۹ نفر به بانک سپه استان معرفی شدند و به ۱۸ نفر هم تسهیلات پرداخت شده است.
نظر شما