مدیرکل منابع طبیعی: تردد خودروهای آفرود طبیعت همدان را تخریب می‌کند

همدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ورود و تردد خودروهای آفرود و موتور کراس در طبیعت استان به ویژه دامنه الوند شهر همدان موجب بروز تخریب و خسارت‌های جبران ناپذیری در این مناطق می‌شود.

«اسفندیار خزائی» روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شکل گیری جنگل و مرتع و استقرار گونه های گیاهی فرایند دشواری دارد، اظهار داشت: آفرود سواران با ورود به عرصههای طبیعی در واقع اقدام به شخم زدن و تخریب اراضی و پوشش گیاهی منطقه می کنند.

وی افزود: شاید برخی از نواحی کشور و استان‌های کوهستانی به علت نداشتن پوشش گیاهی، ظرفیت پذیرش خودروهای آفروید و کراس را داشته باشد که باید این مکان ها مشخص و با کار کارشناسی برای استفاده علاقه مندان جانمایی شود.

وی تصریح کرد: محیط زیست و طبیعت الوند، زنده و پایدار است و ورود خودروهای آفرود و موتورها آسیب بسیار جدی به پوشش گیاهی و حیات جانوری این منطقه وارد می کند.

خزایی تاکید کرد: عرصه‌های طبیعی استان همدان به هیچ وجه مکان مناسبی برای حضور و تردد خودروهای آفرود و موتور کراس نیست و تردد این قبیل خودروها زمینه نابودی و اضمحلال پوشش گیاهی و طبیعت استان را فراهم می کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: تخریبی که براثر تردد خودرو آفرود و موتور کراس(رد چرخ و لاستیک خودرو آفرود) ایجاد می شود به هیچ وجه قابل جبران نیست چراکه شدت فشار وارده ناشی از چرخش لاستیک این خودروهای سنگین موجب تسریع در فرسایش خاک و تخریب و نابودی (زیر و رو شدن) کامل پوشش گیاهی می شود.

به گفته خزائی، هیچگونه مخالفتی با گردشگری و ورزش در طبیعت نداریم اما اصل مهم دراین زمینه حراست و حفاظت از عرصه های طبیعی، جنگلی و پوشش گیاهی منطقه است و اجازه نخواهیم داد به هر بهانه ای طبیعت ارزشمند منطقه دچار تخریب و نابودی شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: یکی دیگر از خسارت‌هایی که آفرود سواری می‌تواند به طبیعت برساند تخریب پوشش گیاهی، ایجاد آلودگی ، جابجائی خاک و از بین بردن گیاهان نادر داروئی و خوراکی است.

خزائی با بیان اینکه این قبیل وسایط نقلیه به خاطر داشتن موتورهای پُرقدرت اراضی ملی و گونه ای گیاهی را تخریب و نابود می‌کنند، گفت: این اداره کل می‌تواند با کار کارشناسی که منافاتی با محیط زیست نداشته باشد مکانی را برای این ورزش پیش بینی کند که در این باره انتظار می‌رود متولیان امر پیشگام شوند.

وی اظهار داشت: به منظور تضارب آرا و آگاهی بخشی درباره تاثیر مخرب آفرود سواری در پوشش دامنه الوند، دره مراد بیگ، حیدره و تاریک دره نشست هایی با مسوولان اداره کل ورزش و جوانان برگزار شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha