به گزارش روز چهارشنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۱۹۰ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل به صورت حضوری و مجازی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد
در این جلسه موضوع بررسی سرفصل دوره کارشناسی ارشد رشته روانشناسی بالینی در دستور کار قرار گرفت و رسول روشن، عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد با بیان اینکه کارگروه در جلسات متعدد تجدید نظر در برنامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی را در دستور کار قرار داد، گفت: با توجه به تاخیر ۲۵ ساله در بازنگری سرفصلهای روانشناسی بالینی در سطح دنیا و دانشگاههای مطرح، ضرورت بازنگری در کل برنامه روانشناسی ارشد بالینی احساس شد.
وی ادامه داد: هدف این رشته تربیت روانشناسانی برای کسب مهارت در زمینه ارزیابی، تشخیص و درمان افراد دارای صفات، اختلال روانی، همچنین تربیت روانشناسان برای تسلط بر برنامه آموزشی برای پیشگیری از اختلالات روانی است.
در ادامه جلسه، بررسی جزییات این سرفصل آموزشی و برنامه درسی در دستور کار قرار گرفت و روشن شرایط پذیرش دانشجو و عناوین دروس رشته روانشناسی بالینی را تشریح کرد.
روشن با بیان اینکه برنامه برای اجرا در فرایند زمانی ۲ سال و نیم طراحی شده است، تاکید کرد: برای پذیرش دانشجویان در این رشته، انجام مصاحبه ضروری است.
این استاد دانشگاه در خصوص شرایط ورود به رشته روانشناسی بالینی، خاطرنشان کرد: داشتن شرایط مصوب سازمان سنجش آموزش کشور و همچنین داشتن مدرک کارشناسی در رشتههای روانشناسی ضروری است.
انعطاف در پذیرش دانشجویان روانشناسی
حدادعادل گفت: وزارت علوم به داوطلبان کنکور این اجازه را داده است به جز رشته روانشناسی، از سایر رشته ها وارد این رشته در مقطع کارشناسی ارشد شوند؛ دانشجویان بعد از پذیرش در آزمون، تعدادی دروس جبرانی می گذرانند تا خود را با رشته جدید تطبیق دهند.
همچنین محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم با تاکید بر اینکه باید حق آموزش آزاد در ورود به رشته روانشناسی لحاظ شود، افزود: با توجه به اینکه مصاحبه جزو شرایط پذیرش داوطلبان قرار دارد، از این طریق ظرفیت و توانایی آنها سنجیده خواهد شد. بنابراین پیشنهاد میشود، کارگروه در پذیرش دانشجویان برای رشته روانشناسی بالینی از سایر رشتهها غیر از رشته روانشناسی، انعطاف داشته و تجدید نظر کند.
در ادامه این جلسه احسان جمالی، معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور در سخنانی، اظهار داشت: در رشته روانشناسی بالینی، یک رشته با گرایش خانواده هم وجود دارد که تعدادی از دانشگاهها در این رشته دانشجو میپذیرند. بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود که این گرایشها حذف یا با هم ادغام میشوند.
بعد از ارائه نظرات اعضا مصوب شد که رشته روانشناسی بالینی به دلیل وجود دوره کارورزی در مقطع کارشناسی ارشد، ۲ سال و نیم باشد. همچنین برنامه درسی رشته روانشناسی بالینی به تصویب رسید و مقرر شد منطبق با مباحث ارائه شده در این جلسه، اصلاحات ذیل از سوی کارگروه روانشناسی اعمال شود.
کارگروه روانشناسی در خصوص تعداد واحدهای درسی باید خط قرمز وزارت علوم مبنی بر گذراندن ۳۲ واحد درسی در دوره کارشناسی ارشد را رعایت کند.
نظر شما