رییس سازمان فنی و حرفه‌ای: آموزش مهارت‌ها لازمه جهش تولید است

سمنان- ایرنا- رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: شعار جهش تولید مبتنی بر نگرش توسعه‌ای با شناخت نیازها و تفاهم ملی از مسیر آموزش‌های مهارتی محقق می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی اوسط هاشمی شامگاه چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی با فعالان  اقتصادی استان سمنان در اتاق بازرگانی استان ابراز داشت: اگر نگرش توسعه‌ای درست و عمیق بر نیازها با هدفمندی عالی شکل گیرد، جهش تولید اتفاق می‌افتد و اراده و تفاهم ملی لازمه رسیدن به جهش تولید است.

وی یادآور شد: امروز مجمع جهانی اقتصاد که فعل و انفعالات اقتصاد جهانی را رصد می‌کند، با این انقلاب بزرگی که در بخش فناوری اطلاعات و فناوری و هوش مصنوعی در حال شکل‌گیری است، بر این باور است که باید به سمت عزم یادگیری هدفمند و عزم مهارت آموزی حرکت کرد.

وی افزود: یادگیری هدفمند و مهارت‌آموزی، ضرورت اقتصاد نو و لازمه رسیدن به نیروی انسانی توانمندی است که از عهده دستاوردهای امروز فناوری برمی‌آید.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه نگاه حکومت و مردم به مهارت آموزی مطلوب نیست گفت: نه حکومت توانسته فرهنگ مهارت‌ آموزی هدفمند را به درستی ترویج دهد و نه خانواده‌ها به درستی فرزندان خود را به راه مهارت‌آموزی سوق می‌دهند.

هاشمی، جابه‌جایی ارزش‌ها را در جامعه تهدیدی برای سرمایه انسانی کشور دانست و گفت: جامعه امروز به جای توانمندی افراد، برای مدرک دانشگاهی بدون توجه به مهارت ارزش قایل می‌شود که اصلاح این نگرش نیازمند فرهنگسازی است.

وی با اشاره به اینکه توسعه برخی کشورهای آسیایی باعث می‌شود آینده اقتصادی متعلق به آسیا باشد گفت: ایران نیز با هدفگذاری و برنامه‌ریزی می‌تواند یکی از معجزات اقتصادی آینده باشد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: فعالان بخش خصوصی آینده اقتصادی یک استان و یک کشور را رقم می‌زنند و بدون بخش خصوصی، سازمان آموزش فنی‌ و حرفه‌ای معنای حقیقی خود را از دست می‌دهد.

وی بیان کرد: سند ملی راهبری استان سمنان ، بدون در نظر گرفتن نقش اتاق بازرگانی و بخش خصوصی کاربردی ندارد زیرا دولت‌محوری فقط در حکمرانی کاربرد دارد و محوریت توسعه از آن ملت است.

هاشمی با اشاره به مردم‌محور بودن آموزش گفت: هر کارگاه جدید در هر نقطه از کشور می‌تواند یک آموزشگاه فنی و حرفه‌ای باشد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: همه نیازهای جامعه از طریق دانشگاه قابل رفع نیست و نگاه قانونگذاری دولت، سرمایه گذاری در نیروی انسانی با ارتقای مهارت است.

وی ادامه داد: هر میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مسیر آموزش به تایید سازمان فنی و حرفه‌ای برسد، از مالیات واحد تولیدی کسر می‌شود.

هاشمی ضمن بیان اینکه نگاه امروز به استاندارد باید تغییر کند گفت: ۲ هزار  استاندارد جدید در کمتر از یک سال تولید شد که ۲۰۶ استاندارد مربوط به پتروشیمی عسلویه و ۳۶۰ استاندارد مربوط به جهاد کشاورزی است‌.

در این نشست فعالان اقتصادی حوزه‌های مختلف استان سمنان مسائلی درباره آسیب‌های آموزش، نیازهای بخش تولید در تربیت نیروی انسانی، ضرورت‌های جهت‌دهی به آموزش‌های مهارتی و چشم‌انداز و نقش فناوری در فعالیت واحدهای تولیدی نکاتی بیان کردند. 

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور طی سفری سه روزه برای شرکت در آیین معرفی مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان و افتتاح و بازدید از مراکز آموزش‌های مهارتی به این استان سفر کرد.

۶۴۴ نفر از مهارت‌جویان اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان نیمه نخست امسال در محیط‌کار واقعی آموزش‌های مهارتی فراگرفتند.

هشت‌هزار و ۲۲۵ نفر نیمه نخست امسال، با وجود شیوع کرونا، در بخش دولتی و مراکز غیردولتی استان آموزش‌های مهارتی فراگرفتند.

۲۸۶ مرکز فعال آموزش دولتی و غیردولتی فنی وحرفه‌ای در استان سمنان وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha