ارسال اطلاعات ۲۱ استان برای ایجاد بانک نقوش صنایع‌دستی ایران

تهران- ایرنا- مدیرکل آموزش و ترویج صنایع‌دستی کشور گفت: از ٣١ استان کشور، ٢١ استان اطلاعات خود را در ٣٢ رشته برای تشکیل بانک نقوش صنایع‌دستی ایران، ارسال کرده‌اند.

به‌گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ویدا توحدی گفت: در راستای تحقق اهداف مرتبط با آثار راه‌یافته به مسابقه طراحی و اجرای صنایع‌دستی با رویکرد رشته‌های در حال فراموشی، مقرر شده است، طرح تهیه بانک اطلاعات نقوش صنایع‌دستی به صورت جدی در دستور کار دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی قرار گیرد.

مدیرکل آموزش و ترویج صنایع دستی کشور اظهار داشت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این طرح برای اجرا به ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ۳۱ استان همراه با چارچوب و دستورالعمل‌های آن ارسال شده که خوشبختانه تاکنون نتایج قابل قبولی به دنبال داشته و از ٣١ استان کشور، ٢١ استان اطلاعات خود را در ٣٢ رشته ارسال کرده‌اند.

توحدی گفت: هدف اصلی از انجام این طرح ایجاد مرجعی برای بهره‌برداری هنرمندان، صنعتگران، محققان، دانشجویان، علاقه‌مندان و ... از نقوش اصیل و فرم‌هایی است که در مناطق مختلف کشور برای تولید و تزیین صنایع‌دستی استفاده میشده و یا می‌شود.

این مقام مسئول یادآورشد: افزایش شناخت و آگاهی بیشتر افراد به مفاهیم و معانی این نقوش و استفاده و کاربرد درست این عناصر توسط تولیدکنندگان همراه با ترغیب و تشویق صنعتگران برای به کارگیری نقوش بومی و محلی و حتی فراموش‌شده در هر منطقه جغرافیایی، از اهداف این طرح است؛ در این طرح برنامه‌ریزی‌های لازم برای ماندگاری و حفاظت از نقوش اصیل در مناطق مختلف ایران که قطعا حفظ آنها با استفاده و به‌کارگیری‌شان تداوم خواهد داشت، انجام شده است.

مدیرکل آموزش و ترویج صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی، خاطرنشان کرد: در راستای عملیاتی شدن این طرح، کارگروهی در معاونت صنایع‌دستی تشکیل خواهد شد و همچنین پیش‌بینی برگزاری نشست‌های تخصصی نیز شده است تا بتوانیم اطلاعات دریافتی از استان‌ها را که تاکنون به دفتر آموزش و ترویج رسیده، تا حصول نتیجه مورد انتظار، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنیم.

به گزارش ایرنا، پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی دو هفته پیش اعلام کرد که برای کاربردی شدن و تجاری کردن صنایع دستی و هنرهای سنتی فراموش شده بانک نقوش صنایع دستی ایجاد می شود.

به گفته محمودیان ایران دارای ۲۹۵ رشته صنایع دستی است، که برخی از آنها فراموش شده و نیاز به احیا و باز طراحی دارد که در این میان در مجموع در دولت تدبیر و امید ۹۹ رشته باز طراحی و احیا شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha