۲۰روستای لرستان امسال برق رسانی می‌شود

خرم‌آباد - ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان گفت: ۲۰ روستای بالای پنج خانوار این استان تا پایان امسال برق رسانی می‌شود.

به گزارش ایرنا فریدون خودنیا شامگاه جمعه در نشست خبری مجازی با اصحاب رسانه اظهار داشت: همچنین ۳۰ روستای بالای پنج خانوار نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ امسال برقدار می‌شوند و در مجموع با برق رسانی به این ۵۰ روستا، پرونده روستاهای بالای پنج خانوار در لرستان بسته خواهد شد.

وی با بیان اینکه سالانه یکهزار و ۲۰۰ پروژه شرکت توزیع برق در لرستان تعریف و کمتر از یکسال بهره برداری می شود اظهار داشت: اکنون در شهرستان های بروجرد، ازنا، دورود، الشتر و دلفان روستای بالای پنج خانوار بدون برق وجود ندارد.

خودنیا همچنین گفت: هفت نیروگاه گازی با ظرفیت ۴۲ مگاوات در لرستان بهره‎برداری رسیده است و در حال حاضر یک نیروگاه با ظرفیت ۹ مگاوات در الیگودرز، یک نیروگاه در ازنا، یک نیروگاه در خرم‎آباد و ۲ نیروگاه در بروجرد وجود دارد.

وی اظهار داشت: ۲نیروگاه برقابی در ازنا و بروجرد به ظرفیت یکهزار و ۱۰۰ کیلووات به بهره‎برداری رسیده و یک نیروگاه نیز در شول‎آباد الیگودرز در حال اتمام است که امیدواریم تا دهه فجر با ظرفیت ۳۰۰ کیلووات وارد مدار شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان گفت: این شرکت، عملیات برق رسانی را در نقاط جدید روستاهای سیل زده چم‌مهر، حیات الغیب و سایر روستاها انجام داده است و مشکلی در این راستا وجود ندارد.

خودنیا همچنین با اشاره به اینکه سالانه حدود ۲۰ هزار انشعاب برق در لرستان به فروش می‌رسد اضافه کرد: سه هزار انشعاب از این تعداد رایگان است و  در حالیکه شرکت برای هر اشتراک چهار میلیون تومان هزینه می‌کند اما در بخش انشعابات شهری حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در انشعابات روستایی ۷۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنیم.

وی افزود: شرکت توزیع برق لرستان از بخش صنعت، ادارات، شرکتی و کارخانجات استان حدود ۱۸۰ میلیارد تومان نیز طلب دارد.

وی گفت: روستای تنگ هفت خرم‌آباد در سال ۹۶ با ۱۶۰ خانوار برقدار شد اما با وجود اینکه تمام تجهیزات برای برق رسانی به روستای تنگ پنج خریداری شد مشکل راهشکافی مانع انجام عملیات شده است و در حال حاضر هیچگونه راه دسترسی برای انتقال تجهیزات برق رسانی به این روستا وجود ندارد.

خودنیا ادامه داد: این روستا در مرز لرستان با خوزستان قرار دارد و به دلیل گرمای بیش از حد منطقه، پنل های خورشیدی جوابگوی برق مورد نیاز مردم آن نیست.

وی در خصوص ضرورت بهسازی شبکه های برق نیز گفت: تعمیر ۲ هزار کیلومتر شبکه برق استان نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان است که اقدامات لازم در این راستا با اولویت بندی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام می‌شود.

خودنیا اضافه کرد: با نرخ سال ۹۸، سیل ۱۲۰ میلیارد تومان خسارت به شبکه برق رسانی لرستان وارد کرد و حدود ۴۸۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط  و ۲۰۰ دستگاه پست هوایی اختصاصی و عمومی در این حادثه دچار خسارت شد که اگر این میزان خسارت با قیمت امروز برآورد شود ۳۵۰ میلیارد تومان است.

وی گفت: ۷۶ میلیارد تومان اعتبار از محل ستاد مدیریت بحران برای بهسازی و بازسازی این شبکه و پست ها تخصیص داده و تا مرداد ماه امسال هزینه شد.

وی اضافه کرد: حجم کار بسیار زیاد است و برای بازسازی و بهینه سازی  کامل، نیازمند اعتبار هستیم که ۱۵ میلیارد تومان از طریق شرکت توزیع استان مرکزی به عنوان استان معین اعتبار دریافت و هزینه شده است.

خودنیا با اشاره به اینکه شرکت توانیر نیز ۱۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای بازسازی و بهینه‌سازی اختصاص داد تصریح کرد: در مجموع ۱۰۲ میلیارد تومان اعتبار دریافت و هزینه شد.

وی اظهار داشت: برای تکمیل خسارت‌های سیل ۹۸ به شبکه برق لرستان، ۵۰ میلیارد تومان نیاز است تا بتوان زیرساخت و شبکه پایدار و مقاومی ایجاد کرد تا در حوادث احتمالی آینده دچار آسیب نشود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان همچنین بیان کرد: حدود ۳۰ درصد شبکه های فشار متوسط این استان عمر بالای ۱۵ سال دارند که جزو شبکه های فرسوده محسوب می‌شوند اما شبکه فشار ضعیف استان با کابل خودنگهدار اصلاح  و بهینه سازی شده اند که بیشتر آنها کمتر از ۱۰ سال عمر دارد. 

خودنیا همچنین گفت: هفت استفاده کننده غیرمجاز بیت کوین در استان شناسایی، دستگاه ها با هماهنگی نیروی انتظامی جمع آوری و متخلفان با تشکیل پرونده تحویل مقامات قضایی شدند.

وی گفت: تاکنون درخواستی برای اخذ مجوز فعالیت این شرکت ها به شرکت توزیع برق لرستان ارائه نشده است و در چند روز گذشته نیز یک مورد در شهرستان الیگودرز شناسایی شد که پرونده آن در حال تکمیل است و تحویل مقامات قضایی می شود.

خودنیا اظهار داشت: دستگاه های بیت کوین در استان‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و در شهرستان های الیگودرز و بروجرد نیز که در مجاورت استان های صنعتی هستند نصب این دستگاه ها رویت شده است که همکاران رصد و با متخلفان برخورد جدی می کنند.

وی گفت: بر اساس اعلام کارشناسان شرکت توزیع برق لرستان، درصد مصرف انرژی این چند شرکت متخلف در استان بسیار جزیی بوده است.

خودنیا ادامه داد: همچنین در پنج سال گذشته ۶۸ هزار چراغ روشنایی معابر به شبکه توزیع برق لرستان تزریق شد اما شهرستان‌های کوهدشت، رومشکان ، نورآباد و الشتر کمبود روشنایی معابر دارند که برای برطرف کردن مشکل در تلاش هستیم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان افزود: استفاده از انرژی‌های الکتریکی در گذشته مقرون به صرفه‌ بوده است و اکنون نیز ۱۴ روستای استان به ویژه در مناطق دور افتاده از طریق انرژی خورشیدی تامین برق شده‌اند.

خودنیا با اشاره به مشکل پنل های خورشیدی تصریح کرد: تمام قطعات تبدیل آنها خارجی و گران قیمت بوده و تامین قطعات نیز سخت است و به همین دلیل اولویت تامین برق این‌مناطق از طریق شبکه سراسری است.

وی گفت: مشکلاتی در حوزه سرمایه‌گذاری انرژی‌های خورشیدی از جمله گرانی زمین در لرستان و بروکراسی اداری برای واگذاری زمین های منابع طبیعی وجود دارد و تاکنون حدود ۵۰ مگاوات پروانه در استان صادر شده اما به دلیل مشکل تملک زمین، نیمه تمام مانده است.

خودنیا ادامه داد: لرستان در حوزه انرژی خورشیدی، در رتبه دوازدهم سرمایه‌گذاری کشور قرار دارد و تاکنون ۸۲ نیروگاه خانگی خورشیدی در این استان احداث شده است.

وی با بیان اینکه سه نیروگاه کارخانه ای با ظرفیت حدود یکهزار کیلووات در لرستان وجود دارد ادامه داد: دستگاههای اجرایی استان حدود ۳۰۰ کیلووات انرژی خورشیدی نصب کرده اند و از نظر کشوری در حوزه ادارات رتبه خوبی داریم.

۵۶۴ هزار و ۷۰۲ مشترک برق خانگی در استان وجود دارد، همچنین ۲ هزار و ۷۳۰ مشترک صنعتی، ۱۳ هزار ۲۲۹ مشترک اداری و هشت هزار و ۸۸۹ مشترک کشاورزی از نعمت برق بهره مند هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha