۳۰ دی ۱۳۹۹، ۲۰:۰۲
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 84190796
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶۰ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در مازندران فعال است

ساری-ایرنا- مدیرکل محیط‌زیست مازندران از فعالیت ۶۰ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز و فاقد پروانه در این استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل محیط‌زیست استان مازندران، حسنیعلی ابراهیمی در دومین همایش ملی راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی که روز جاری در دانشگاه علوم کشاورزی ساری برگزار شد، افزود: در ۱۰ سال گذشته با وجود مصوبه قانونی برای پلمب چاه‌های آب غیرمجاز صرفاً ۳۵۰ حلقه از این چاهها پلمپ شد که به طور میانگین سالانه ۳۵ حلقه چاه از سوی مسئولان مورد پلمب قرار گرفت.

وی تعداد چاههای آب در استان مازندران را حدود ۱۴۷ هزار حلقه اعلام کرد و از کند بودن طرح نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی در استان نیز انتقاد کرد و اظهارداشت : تاکنون در این راستا فقط حدود یکهزار حلقه چاه آب کنتوردار شده است.

ظاهر شدن ریزگردها در مازندران 

حسینعلی ابراهیمی از ظاهر شدن کانون ریزگردها در شرق استان مازندران خبر داد و اظهارداشت: با خشک شدن ۲۵ درصد از مساحت خلیج گرگان و تالاب بین المللی میانکاله، این منطقه در آینده به یکی از کانون های ریزگردها در منطقه تبدیل خواهد شد .

وی اضافه کرد: با تبدیل این مناطق به کانون ریزگردها یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان کشور و منبع تامین کننده آب‌های زیرزمینی منطقه نابود خواهد شد و این رخداد اثرات منفی را در منطقه برجای خواهد گذاشت.

مدیرکل محیط زیست اظهارداشت: اگرچه محیط زیست تمام تلاش خود را با حفر کانال و لایروبی رودخانه‌های منتهی به خلیج گرگان از منابع مستقیم و همجوار برای احیاء این مناطق انجام داد، ولی ناهماهنگی ها در داخل استان باعث شد تا این برنامه ها نتیجه بخش نباشد.
ابراهیمی گفت: با وجود مصوبه ستاد استانی  برای اختصاص حق آبه از محل آب سدهای بالادست به تالاب بین المللی میانکاله ، تاکنون هیچ اقدامی از سوی دستگاههای مرتبط برای اجرایی کردن اختصاص حق آبه صورت نگرفت.
پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی میانکاله با  ۶۸ هزار هکتار مساحت در شرق استان مازندران قرار دارد که امتداد آن از زاغمرز در شهرستان بهشهر تا آشوراده در شمال استان گلستان تنیده شد و حدود ۴۰ هزار هکتار از مساحت این پناهگاه را تالاب بین المللی میانکاله قرار دارد که سالانه پذیرای حدود ۱.۵ میلیون پرنده از حدود ۱۳۰ گونه بومی و مهاجر است.
ورود شیرابه به آب زیر زمینی 
مدیرکل محیط‌زیست مازندران از دپوی غیربهداشتی زباله در ۲۷ سایت رسمی و غیررسمی استان نیز انتقاد کرد و افزود: هیچ یک از سایت های زباله در استان اصول دفن بهداشتی زباله را رعایت نمی ‌کنند و روزانه صدها متر مکعب شیرابه وارد آبهای زیرزمینی می شود.
به گفته ابراهیمی با وجود امکان بهره برداری از تکنولوژی بومی تصفیه شیرابه‌ از سوی نخبگان دانشگاههای ، تاکنون شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهرها اقدام عملی برای بهره گیری از این تکنولوژی برای کاهش ورود شیرابه به آب های زیرزمینی انجام ندادند.
وی با ابراز گله مندی از پایین بودن میانگین بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب در استان مازندران گفت: در حال حاضر میانگین برخورداری شهرها از تصفیه خانه فاضلاب در سطح کشور حدود ۵۰ درصد می رسد و این میانگین در استان حدود ۱۲ درصد است.
مدیرکل محیطزیست مازندران راهکار عملی برای غلبه بر مشکلات زیست محیطی را هماهنگی و همکاری تمام دستگاهها و حمایت نخبگان از طرح های زیست محیطی در این استان بیان کرد و خواهان همراهی دانشگاهیان با طرح های زیست محیطی شد.
روزانه براساس آمار در استان مازندران بیش از سه هزار تن زباله تولید می شود که در ایام تعطیلات به واسطه ورود مسافران این میزان زباله به ۲ برابر افزایش می‌یابد.

در دولت یازدهم و دوازدهم ساخت ۲ واحد نیروگاه زباله سوز ساری و نوشهر در دست اجرا قرار گرفت که تاکنون زباله سوز نوشهر با حدود ۱۰۰ تن ظرفیت در روز به بهره برداری رسید و نیروگاه زباله سوز ساری نیز با ظرفیت ۴۵۰ تن تا پایان عمر هشت ساله دولت تدبیر و امید در مردادماه سال آینده بهره برداری خواهد شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha