مصرف گاز خانگی در خراسان پنج برابر حجم مصرف نیروگاههای برق است

مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: نسبت افزایش حجم مصرف گاز بخشهای تجاری و خانگی این منطقه به میزان مصرف همین سوخت در نیروگاههای تولید برق "یک به پنج" یعنی مصرف خانگی گاز در استانهای سه‌گانه خراسان پنج برابر بیشتر از مصرف آن در نیروگاههای منطقه است.

رضا ریاحی روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی افزود: بر این اساس افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در بخشهای خانگی و تجاری موجب کاهش ۵۰ درصدی در حجم تامین گاز مورد نیاز نیروگاههای برق می‌شود.

وی ادامه داد: این وضعیت، تاثیر منفی بسیار زیادی بر تولید انرژی مهم برق توسط نیروگاههای نیازمند سوخت گاز گذاشته است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان به فعالیت ۹ واحد نیروگاه برق در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی تحت مدیریت این شرکت اشاره و بیان کرد: این نیروگاهها، برق مصرفی همه بخشهای نیازمند انرژی الکتریکی را در استانهای سه‌گانه خراسان تامین می‌کنند.

وی گفت: علاوه بر فعالیت نیروگاههای تولید برق، بطور همزمان چهار شرکت توزیع برق نیز مسوولیت انتقال انرژی به بخشهای مختلف در سطح همین استانها بر عهده دارند. 

مهندس ریاحی همچنین میزان مصرف روزانه گاز را در سطح کشور ۶۵۰ میلیون مترمکعب ذکر و بیان کرد: ۱۴۰ میلیون مترمکعب از این حجم مصرف مربوط به نیروگاههای تولید برق در سطح ایران است.

وی حجم مصرف روزانه گاز استانهای سه‌گانه خراسان را نیز ۸۸ میلیون مترمکعب اعلام و بیان کرد: نیروگاههای فعال در استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی ظرف ۹ ماه گذشته امسال روزانه ۱۳ میلیون مترمکعب گاز، مازوت و گازوییل برای تولید انرژی برق سوزانده‌اند

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان افزود: میزان مصرف برق هر سال بطور طبیعی افزایش می‌یابد لذا تمهیدات لازم برای این امر صورت می‌گیرد تا حجم مورد نیاز مصرف سوخت شبکه تولید برق مدیریت شده و پاسخگویی بهنگام نسبت به رشد سالانه مصرف برق انجام شود. 

وی ادامه داد: امسال آغاز فصل سرما با بحران شیوع ویروس کرونا همزمان شده لذا حجم مصرف گاز خانگی بیش از آنچه محاسبه شده بود افزایش یافت و به این ترتیب با توجه به نسبت یک به پنج حجم مصرف گاز خانگی و نیروگاهی، میزان گاز تامین شده برای سوخت نیروگاههای تولید برق ۵۰ درصد کم شده است. 

مهندس ریاحی گفت: بار کمبود سوخت گاز مورد نیاز نیروگاههای برق خراسان بر فعالیت شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نیز اثرگذار است زیرا حمل و نقل عمده فرآورده‌های نفتی با تانکر صورت می‌گیرد. ظرفیت ناوگان حمل سوخت مایع به نیروگاهها محدود است و این مهم در نهایت در تولید برق توسط نیروگاهها و تامین برق مشترکان تاثیر می‌گذارد. 

وی افزود: همچنین از دیگر سو امر سرمایه‌گذاری در حوزه برق برای بهسازی نیروگاهها و افزایش بازده آنها کاری مشکل با روندی کند است لذا باید موانع سرمایه‌گذاری در حوزه‌های صنعت برق و سایر بخشها برداشته شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان همچنین میزان کنونی تولید نیروگاههای برق این منطقه را روزانه دو هزار و ۵۰۰ مگاوات ساعت ذکر و بیان کرد: در صورت تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها میزان تولید آنها به پنج هزار مگاوات ساعت در روز افزایش می‌یابد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha