محمد مولایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال کل اعتبار در نظر گرفته شده برای پرداخت این تسهیلات در آذربایجان غربی در قالب کشاورز کارت است که از آغاز اجرای این طرح در استان در آذرماه ، جهاد کشاورزی استان هزار نفر کشاورز را به بانک برای دریافت آن معرفی کرده است.
کارشناس مسوول امور تسهیلات بانک کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: با هدف حمایت از کشت محصولات استراتژیک در مرحله اول، این کارت در اختیار کشاورزانی قرار گرفت که گندم، جو و دانه های روغنی کشت می کنند تا دغدغه ای برای خرید نهاده ها و کود نداشته باشند که این امر گامی مهم برای افزایش تولیدات استراتژیک و خودکفایی در این بخش شمرده شد.
وی اضافه کرد: تسهیلات اعطایی جهت خرید کودهای کشاورزی از ۱۰۰ پایانه فروش در آذربایجان غربی تعریف شده است و به زودی تعداد فروشگاهها افزایش می یابد.
مولایی افزود: در این راستا مقرر شده است که حداقل سقف وام پرداختی ۲۰ میلیون ریال به ازای هر هکتار زمین کشاورزی با ۱۲ درصد سود تسهیلات باشد.
وی با بیان اینکه این کارتها صرفا برای خرید کود و نهاده های کشاورزی صادر شده است ادامه داد: مشاهده شده که کشاورزان در فروشگاههای زنجیره ای نیز این کارتها را مورد استفاده قرار دادهاند که این کارتها برای استفاده در سوپر مارکت ها تعریف نشده و تنها جهت خرید نهاده و آفت کش عطا شده است و امکان خرید گوشت و روغن با آنها وجود ندارد.
مولایی، از کارگزاری و فروشگاههای فروش کود و سم خواست اگر مشکلی در پرداختها و یا پایانههای فروش خود داشتند به بانک اطلاع رسانی شود تا مشکل این دستگاهها رفع شود.
وی اضافه کرد: برای جلب نظر کشاورزان و افزایش علاقهمندی در بین این قشر برای دریافت کشاورز کارت بانک کشاورزی استان با یک طرح ابتکاری با کارخانههای قند استان توافق هایی کرده است.
وی ادامه داد: طبق این توافق کارخانه قند با وکالت از کشاورزان چغندر کار طرف قرار داد درخواست تسهیلات و کشاورز کارت را پیگیری میکند.
کارشناس مسوول امور تسهیلات بانک کشاورزی آذربایجان غربی گفت: براساس این توافقنامه کارخانهداران بهجای کشاورزان مراحل دریافت تسهیلات اعم از ضامن و غیره را انجام میدهند و طرف حساب با بانک قرار میگیرد و حتی متحمل پرداخت سود ۱۲ درصد هم میشود ولی کارت به نام کشاورز صادر میشود و در اختیار وی قرار می گیرد.
مولایی افزود: کارخانهها در مقطعی در این طرح از کشاورزان طرف قرارداد خود حمایت و دستگیری می کنند و بانک نیز برای قدردانی در تامین سرمایه در گردش کارخانه را یاری میکند.
وی بیان کرد: در آذربایجان غربی کارخانههایی که با کشاورزان چغندر کار قرار داشتند همه ساله خود نهاده های کشاورزی را تهیه میکنند و بهای آن را یک سال بعد موقع برداشت محصول از کشاورز دریافت میکنند.
این کارشناس بانکی گفت: هماکنون با توافقنامه بین بانک کشاورزی استان و کارخانههای قند، پول توسط بانک به حساب آنان واریز میشود و بلافاصله هزینه کود و سم تامین و به حساب کارخانه وارد میشود.
مولایی ادامه داد: این نوع قرارداد نوعی از زنجیره کامل کشاورزی قراردادی است که در کارخانههای قند با ارائه کشاورز کارت نهادینه شده است.
آذربایجان غربی دارای یک میلیون اراضی قابل کشت است که سالانه ۸۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت محصولات باغی و زراعی می رود؛ گندم ،جو، چغندر قند و انواع حبوبات در بخش زراعی و سیب، انگور و بسیاری هسته دارهای دیگر در بخش تولیدات باغی این استان قرار دارند.
۱۲۰ هزار از زمینهای کشاورزی استان را محصولات باغی و ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار را محصولات زراعی و بخشی را سبزی و صیفی در اختیار دارند که سالانه منجر به تولید ۶.۲ میلیون تن محصول می شود.
بخش اعظمی از این تولید به میزان ۱.۲ تا ۱.۸ میلیون تن از محصولات زراعی تولیدی متعلق به محصول چغندرقند و ۴۵۰ تا ۶۰۰ هزار تن متعلق به تولید گندم است.
در بخش باغی نیز سیب درختی ۱.۲ میلیون تن از تولید محصولات استان را به خود اختصاص داده است که تمامی این محصولات توسط ۲۳۵ هزار بهره بردار تولید و روانه بازار مصرف می شود.
نظر شما