ویروس آفریقایی کرونا قابلیت چندین بار آلوده کردن افراد را دارد

تهران-ایرنا- سویه جدید ویروس کرونا که در آفریقای جنوبی کشف شده به نظر می‌رسد با دفع آنتی‌بادی‌ها از بدن افرادی که پیش از این به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، می‌تواند آنها را چندین بار آلوده کند.

به گزارش پایگاه اینترنتی Salon، گروهی از محققان آفریقای جنوبی در مقاله‌ای که اوایل هفته گذشته توسط موسسه ملی بیماری‌های واگیر این کشور منتشر شد، مطالعه خود را که بر روی نمونه های خونی گروه کوچکی از بهبودیافتگان کووید-۱۹ انجام شده بود، توصیف کردند.

براساس این گزارش،  بدن انسان زمانی که از بیماری بهبود می یابد، پروتئینی تولید می کند که به عنوان آنتی بادی شناخته می شود و در آینده از خود در برابر باکتری یا ویروس عامل بیماریزا محافظت می کند.

میکروارگانیسم‌های مولد بیماری به عنوان پاتوژن شناخته می شوند.  این بدان معناست که افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا بودند،  باید از نظر تئوری آنتی بادی هایی داشته باشند که عامل بیماری زا را تشخیص داده و در صورت عفونت مجدد آن را خنثی کنند.

محققان آفریقای جنوبی در این مطالعه متوجه شدند که نیمی از نمونه های خون بیمارانی را که مورد آزمایش قرار داده بودند، آنتی بادی لازم را برای محافظت از خود در برابر جهش جدید ویروس کرونا به نام ۵۰۱Y.V۲  که ماه گذشته در این کشور شناسایی شد، ندارند.

آنها خاطرنشان کردند که این موضوع نه تنها می تواند در توانایی انسانی در ایجاد ایمنی طبیعی تداخل ایجاد کند، بلکه می تواند اثر واکسن های فایزر و مدرنا را نیز مختل کند.

این شرکت های داروسازی در حال توزیع واکسن های mRNA هستند که متفاوت از واکسن های سنتی هستند.

واکسن های سنتی با تزریق نسخه های ضعیف یا مرده عوامل ایجاد کننده بیماری به بدن، سیستم ایمنی بدن را برای ایجاد آنتی بادی علیه عوامل بیماری زا آموزش می دهند.

در مقابل، واکسن های mRNA، یک مولکول ساختگی تک رشته ای  RNA را به بدن تزریق می کنند که سلول های خود بدن را آلوده می کنند و باعث می شوند آنها پروتیینی تولید کنند که بر روی «اسپایک» واقع در قسمت خارجی ویروس کرونا رشد می کند.

وجود این پروتئین در بدن به عنوان مزاحم شناخته می شود و به سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد که  ویروس کرونا را به عنوان دشمن شناسایی کرده و از بدن در برابر این ویروس محافظت کند.

در مورد واکسن های کووید-۱۹، هر دوآنها به بدن آموزش می دهند تا پروتئینی از ویروس SARS-CoV-۲ معروف به اسپایک را تشخیص دهد. اسپایک پروتئینی است که به ویروس کمک می کند وارد سلول های بدن انسان شود و شبیه سنجاق های کوچکی است که از کره ویروس خارج می شوند، مانند خارهایی که در اطراف خارپشت دریایی بیرون می آیند.

در جهش آفریقای جنوبی ویروس کرونا، تغییراتی در این پروتئین اسپایک ایجاد شده است که می تواند بر کارایی این واکسن ها تأثیر گذارد.

به گفته متخصصان وزارت بهداشت آفریقای جنوبی، این گونه جهش یافته ۵۰ درصد مسری‌تر از گونه‌های قبلی است و اکنون به گونه غالب ویروس در این منطقه تبدیل شده است.

با وجود این، هنوز مشخص نیست که واکسن‌های موجود تا چه میزان بر این گونه جدید از ویروس اثرگذار هستند.

شناسایی این گونه که با عنوان ۵۱۰Y.V۲ نام‌گذاری شده است، موجب تشدید محدودیت‌ها و تدابیر پیشگیرانه در ماه دسامبر شد.

همچنین نگرانی از شیوع این گونه موجب محدودیت پرواز برخی از خطوط هواپیمایی به آفریقای جنوبی شده است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به کووید- ۱۹، اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر «ووهان»  در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در  روز ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

با این حال گونه جهش یافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی تنها گونه ای نیست که نگرانی هایی را ایجاد کرده است. یک گونه جدید ویروس کرونا در برزیل نیز وجود دارد که محققان استدلال می کنند تغییراتی در وضعیت های مهم این ویروس ایجاد شده است که به روش هایی می تواند اثر بخشی آنتی بادی ها را در برابر بیماری مختل کند.  همچنین گونه ای نیز در انگلیس به نام B۱۱۷ وجود دارد که کشنده تر از گونه های قبلی نیست اما قابلیت سرایت بیشتری دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha