مجید نظری شامگاه دوشنبه در هفتمین نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری افزود: سرپرست ادارهکل مدیریت بحران و فرماندار اردل موظفند تا ۱۰ روز دیگر نتایج برآوردهای نهایی خسارتهای ناشی از شکستگی لوله انتقال نفت مارون را جمعبندی کرده و ارایه دهند.
وی، مشخص شدن اولویتهای لازم در رفع مشکلات ناشی از این حادثه را ضروری دانست وی افزود: مردم باید نتیجه اقدامات موثر انجام شده درخصوص این حادثه را لمس کنند.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست اظهار داشت: پاکسازی منطقه، جبران خسارتهای مردم، علتیابی، جلوگیری از تکرار حادثه و بازگشت منطقه به حالت اولیه از مهمترین خواستههای مردم و مسوولان استان درخصوص حادثه اخیر شکستگی لوله انتقال نفت مارون است.
خسرو کیانی تصریح کرد: هماکنون بهعلت پاکسازی نامناسب منطقه، مشخص نبودن خسارتهای وارد شده به مردم، قرار گرفتن مردم در معرض خطر جدی و مهاجرت آنان جزو مهمترین چالشهای این حادثه بهشمار میرود.
وی یادآور شد: ایمنسازی و جابهجایی لوله در محلهای پرخطر و بازگرداندن منطقه به حالت قبل از وقوع حادثه باید با فوریت اجرایی شود.
فرماندار اردل نیز گفت: از سال ۱۳۵۶ تاکنون دست کم چهار مرتبه لوله انتقال نفت مارون در محدوده شهرستان اردل چهارمحال و بختیاری بهصورت آشکار دچار شکستگی شده است.
محمود کیانی به وجود عوارض آلودگیهای موجود در آب و خاک سرخون بهعلت شکستگی لوله انتقال نفت مارون اشاره و تاکید کرد: در این رابطه با وجود پیگیریهای انجام شده اما مسئولان وزارت نفت وعدههایی برای جبران خسارتها دادهاند.
وی افزود: هماکنون تعویض خط لوله انتقال نفت مارون و تامین منابع آب پایدار برای مصرف آشامیدن و کشاورزی ضرورت دارد.
کیانی تسریع در برآورد دقیق نهایی میزان خسارتهای ناشی از این حادثه را ضروری دانست و گفت: پس از این حادثه سقط جنین در دامهای سبک و مشکلات پوستی و گوارشی بین اهالی گزارش شده اما هنوز هیچ منبع رسمی در خصوص علت بروز این معضلات اعلام نظر نکرده است.
فرماندار اردل یادآور شد: مسئولیت اجتماعی وزارت نفت مانند لزوم احداث بیمارستان، درمانگاه، جاده دسترسی و مدرسه در قبال مردم شهرستان اردل درخصوص لوله انتقال نفت مارون مورد توجه قرار گیرد.
کیانی با اشاره به حضور نخستین گروه آتشنشانی مخصوص در محل حادثه اخیر شکستگی لوله انتقال نفت مارون پس از حدود سه ساعت اظهار داشت: راهاندازی واحد ایمنی نفت در سرخون و تسریع در روند رفع آلودگیهای این حادثه مطابق با پروتکلهای بهداشتی و زیستمحیطی مورد توجه جدی باشد.
به گزارش ایرنا، نشت نفت در بخش میانکوه در ۲ دهه گذشته برای چهارمین بار در روز یکشنبه ۲۳ آذرماه سالجاری بر اثر شکستگی خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار شهرستان اردل رخ داد. این حادثه منجر به ورود نفت به رودخانه سرخون و زمینهای اطراف آن به طول ۶ کیلومتر شده است که بهدنبال آن برخی مناطق نیز به سبب پخش گاز ناشی از نفت رها شده، دچار آتشسوزی شد که با تلاش نیروهای امدادی و آتشنشانی یک روز پس از این حادثه بهطور کامل مهار شد قرار گرفتن چهارمحال و بختیاری در مسیر خط انتقال نفت مارون به اصفهان، سالهاست که مردم بخش میانکوه بهویژه شهر سرخون و روستاهای اطراف آن را با مشکلاتی روبهرو کرده است. بخش میانکوه شهرستان اردل در ۱۵۰ کیلومتری تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری و ۸۰ کیلومتری اردل واقع شده است.
معاون استاندار چهارمحال و بختیاری خواستار شد
خسارت نهایی شکستگی لوله نفت مارون تا ۱۰ روز دیگر اعلام شود
۶ بهمن ۱۳۹۹، ۲۰:۴۹
کد خبر:
84198765
شهرکرد- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: خسارت نهایی ناشی از شکستگی لوله انتقال نفت مارون در بخش میانکوه تا ۱۰ روز دیگر برآورد و اعلام شود.
نظر شما