به گزارش ایرنا از تلویزیون چین، این راکتور در شهر فوچینگ واقع در استان فوجیان در جنوب شرقی چین برای اولین بار در ۲۷ نوامبر سال ۲۰۲۰ /۶ آذر ۱۳۹۹/ و پس از بیش از پنج سال کار ساخت و ساز به شبکه متصل شد.
این شرکت در بیانیه ای در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی وی چت اعلام کرد: آغاز بکار این راکتور نشان می دهد که چین بعد از ایالات متحده، فرانسه و روسیه به فناوری هسته ای مستقل نسل سوم تسلط یافته است.
گزارش می افزاید: واحدهای «خوالونگ وان» (Hualong One) طراحی شده برای طول عمر ۶۰ ساله، دارای ظرفیت نصب شده ۱.۱۶۱ میلیون کیلووات هستند.
آژانس ملی هسته ای چین اعلام کرد که ساخت واحد دوم این نوع راکتورها در سایت فوچینگ قرار است امسال به اتمام برسد.
بر اساس این گزارش، این پروژه به چین کمک می کند تا امنیت ملی انرژی خود را حفظ کند و به خنثی شدن کربن برسد.
استخراج انرژی بیشتر از مقادیر معین سوخت اورانیوم با شیوهای امنتر در مقایسه با فناوری های قبلی، از ویژگیهای راکتور نسل سوم عنوان شده است.
دولت چین به دلیل معضل آلودگی هوا و نیاز فزاینده کشور به انرژی، قصد دارد وابستگی انرژی کشور به سوخت زغال سنگ را تا حد ممکن کاهش داده و منابع دیگری مانند انرژی هسته ای را جایگزین آن کند.
این کشور در حال حاضر ۲۶ راکتور هستهای فعال و ۲۳ راکتور در دست ساخت دارد که یک سوم نیروگاه های در حال ساخت جهان را تشکیل می دهند.
ظرفیت کنونی نیروگاه های هسته ای چین در صورت از سرگیری کامل فعالیت آنها، به ۵۸ هزار مگاوات در سال ۲۰۲۰ رسید و نیروگاه های در حال ساخت نیز ۳۰ هزار مگاوات بر این ظرفیت خواهند افزود.
نظر شما