۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۸:۰۸
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84224093
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دریچه امیدی به نام واکسن کووید ۱۹

۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۸:۰۸
کد خبر: 84224093
دریچه امیدی به نام واکسن کووید ۱۹

سنندج - ایرنا - با همه خستگی‌ها، امروز بعد از مدت‌ها قیافه‌هایشان می خندد و آماده مقابله جدی‌تر با بحرانی شدند که یک سال تمام زمین و زمان را زمین‌گیر کرده است.

به گزارش ایرنا، از تاکسی که پیاده می‌شوم به دنبال نشانه‌هایی از امید، ورودی بیمارستان توحید را پشت سر می‌گذارم، بیمارستانی که از اسفند پارسال اسمش با ترس و واهمه همراه شده است، در یک سال گذشته جرات نداشتم به اینجا بیایم، حتی زمانی که خودم گرفتار کرونا شدم برای سی تی اسکن باید به این بیمارستان می آمدم ولی وقتی پزشک معالجم گفت نیازی به سی تی اسکن نیست، نگرانی بزرگم از بین رفت.

از درب اورژانس که وارد می شوم، همهمه‌ای به گوش می رسد، کادر درمان دورتر از دیگر افراد و با لباس‌های مخصوص به خود ایستاده‌اند؛ بعضی هایشان سلفی می گیرند، بعضی به دنبال ثبت اسم خود در لیست هستند و خنده از لبهایشان دور نمی شود.

از همان دور هم می شود امید را در چهره‌هایشان دید، می روم به یک سال قبل، همان روز که از درد پرستاری نوشتم که  بخاطر شغلش خودش را از همه دور می گرفت و دیگران هم همینطور، روزهایی که بغض و خستگی همراهشان شده بود تا بتوانند درمان که نه ( کرونا درمان ندارد) مرهمی بر درد بیماران باشند.

از ترسی که داشتند تا مبادا ناقل بیماری باشند و ناخواسته اطرافیان خود را درگیر کنند و همین هم شد، هم خودشان و هم اعضای خانواده هایشان درگیر بیماری شدند.

همه آماده شدند تا اولین نفر واکسن را دریافت کند، پزشک فوق تخصص ریه روی صندلی نشست، واکسن آماده شد از او سوالاتی پرسیدند و بعد از اطمینان، اولین واکسن تزریق شد و صدای صلوات در فضای بیمارستان پیچید.

این آغاز دریچه ای نو برای امیدواری به فردایی شد که شاید کرونا هم مانند دیگر بیماریهای اپیدمی از کشورمان برود؛ ویروس سیاهی که در عرض یک سال یک هزار و ۶۵ خانواده کردستانی را عزادار کرد .

در تمام این روزها فرصت برای گفت و گو با پرستاران بخش کرونا به ویژه آنهایی که در بخش مراقبت‌های ویژه بودند اصلا فراهم نمی شد، از طرفی ترس به ابتلای مجدد هم مانعی بود تا به بیمارستان بروم و پای حرفهایشان بنشینم اما امروز فرصتی شد تا از امیدهایشان بنویسم.

سرپرستار بخش آی سی یو در بیمارستان توحید است، پرستو زمان نام دارد و پیش از این به کرونا مبتلا شده است، گفت: بیشتر همکاران کرونا گرفتند و دیگر کسی نیست که از آن مصون مانده باشد و حالا بخاطر پیشگیری از ابتلای مجدد اینجا هستیم تا واکسن تزریق کنیم.

شیوا صلواتی  هم پرستار بخش آی سی یو بیمارستان توحید است، پرستاری که از یک سال درگیری کشور با کرونا دل پری دارد و گلایه های زیادی از رعایت نکردن الزامات بهداشتی توسط مردم.

وی گفت: کادر درمان هر لحظه با بیماری مواجهه دارد و از آنجا که این واکسن تایید شده، برایمان جای خوشحالی دارد حتی اگر ایمنی کوتاه مدتی را با خود داشته باشد.

وی افزود: ۶ ماه قبل کرونا گرفتم و ناخواسته به مادرم منتقل کردم که مادرم بستری شد و دوره درمان خیلی سختی را پشت سر گذاشت و برای همه خانواده روزهای سختی بود.

صباح حسنی مسوول بخش آی سی یو است و امروز اولین دز واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرد.

او در این باره گفت: بر اساس آخرین مقاله ای که درج شده، این واکسن ۹۱ درصد در تولید آنتی بادی موثر بوده است.

وی افزود: اگر این واکسن ایمنی لازم را داشته باشد می توان به قطع زنجیره کرونا حداقل در بین کادر درمان امیدوار بود.

حسنی تاکید کرد: میزان ابتلای کمتر کادر درمان به کرونا، کیفیت خدمات درمانی را بیشتر خواهد کرد.

مسوول آی سی یو بیمارستان توحید سنندج گفت: ۱۰۰ درصد کادر درمان شاغل در بخش مراقبت‌های ویژه، به کرونا مبتلا شدند و امیدواریم که این واکسن سرآغازی برای تغییر و کاهش سیر بیماری در کشورمان باشد.

تا زمستان بعد

هرچند این واکسن امید برای رسیدن به پایان کرونا را زنده کرد ولی هنوز آغاز راه است تا همه به ایمنی کامل در برابر این بیماری برسند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: طرح واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ کمک بزرگی برای کنترل بیماری است ولی تا زمانی که درصد بالایی از مردم ( ۸۰ درصد) واکسیناسیون نشوند، حفظ و رعایت پروتکل‌ها الزامی است.

ابراهیم قادری تاکید کرد: برنامه اعلام شده این است که تا آخر پاییز آینده همه مردم واکسن شوند اما به نظر می رسد که به این سرعت امکان انجام نباشد و لذا جمعیت‌های لازم و ضروری در ابتدا علیه بیماری ایمن می شوند.

وی افزود: هدف ما این است که تا ایجاد ایمنی مناسب از طریق واکسیناسیون، شرایط و وضعیت خوبی را رد آن به سر می بریم تداوم داده و از موج‌های بزرگ بیماری پیشگیری کنیم.

 ۷۶۰ شاغل در بخش مراقبتهای ویژه

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: اولین محموله واکسن کووید۱۹ به تعداد ۳۶۰ دز( برای ۱۸۰ نفر) وارد استان شد.

فرزین رضاعی با اشاره به اینکه ۷۶۰ نفر در کل استان در بخش‌های آی سی یو فعالیت دارند، افزود: محموله امروز در ۲ مرحله به فاصله ۲۱ روز تزریق می شود که هر ۲ دز مورد نیاز در قالب محموله امروز وارد استان شده است.

 رضاعی گفت: به تدریج در هفته های آینده محموله های دیگری وارد استان خواهد شدو همه تمهیدات لازم برای زنجیره صف انجام شده تا این کار به سرعت انجام شود.

 رضاعی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون فرآیندی طولانی دارد و متوقف کردن چرخه انتقال نیازمند زمان زیادی است، گفت: شروع واکسیناسیون جای امیدواری و خوشحالی دارد ولی به معنای رفع خطر بیماری نیست و باید رعایت دستورالعملهای بهداشتی و استفاده از ماسک باید همچنان ادامه داشته باشد.

هوای تازه

از بیمارستان که خارج می شوم، دلم هوای تازه می خواهد هوایی که بشود بدون ماسک تا انت‌های ریه برود و آنقدر نگه دارم که جبران تمام روزهایی شود که از پشت ماسک برایم سخت بود.

اما هنوز زود است، شاید نوبت واکسن من و آنهایی که در ردیف افراد پرخطر نیستند، ماه‌ها طول بکشد و در این مدت تنها راه همین ماسک است ولی امید به هوای تازه زیاد دور نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha