به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، این تصمیم پس از آن گرفته شد که دولت استرالیا لایحه قانون جدید رسانهها را مبنی بر اینکه شبکه های فیسبوک و گوگل باید بابت انتشار مطالب رسانهها عوارض بپردازند، تصویب کرد.
لایحه مورد اعتراض فیسبوک و گوگل روز گذشته در پارلمان استرالیا به تصویب رسید و دولت این کشور هم گفته است که قصد به اجرا گذاشتن آن را دارد.
فیسبوک و گوگل میگویند که این لایحه بازتاب دهنده فلسفه وجودی و نحوه کار اینترنت نیست و به صورت ناعادلانهای آنها را "جریمه" میکند.
در همین راستا «جاش فرایدنبرگ» وزیر خزانهداری استرالیا ساعتی بعد از این اقدام فیسبوک طی گفتگوی تلفنی با «مارک زاکربرگ» مدیرعامل فیسبوک با انتقاد از این اقدام، آن را اشتباه خواند و تاکید کرد که فیسبوک به شدت از این کار متضرر خواهد شد، زیرا تمام دنیا به طور دقیق رفتار آن را زیر نظر دارد.
بر همین اساس سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز جلوگیری از دسترسی به اطلاعاتی که اهمیت حیاتی دارند را "بیرحمی" و آن را "خطرناک و نگرانکننده" خواند.
ممنوعیت انتشار اخبار سایتهای دولتی استرالیا بر روی فیس بوک به این معناست که کاربران این شبکه اجتماعی در استرالیا نمیتوانند هشدارهای ادارات این کشور درباره جاری شدن سیل یا بالا آمدن آب رودها و اخبار مرتبط با آتش سوزی جنگلها را که در این کشور به وفور اتفاق میافتد و نیز هشدارهایی درباره همه گیری کرونا را از طریق فیسبوک دریافت کنند.
در ایالات غربی استرالیا فیسبوک هم اکنون دسترسی به صفحات ادارات آتشنشانی را مسدود کرده است. این در حالی است که در این منطقه در حال حاضر خطر آتشسوزی جنگلها وجود دارد.
مردم استرالیا صبح پنجشنبه، ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن)، در حالی فیسبوک را باز کردند که دیگر خبری از اخبار محلی و بینالمللی روی نمایشگرهای خود نمیدیدند، حتی برخی وبسایتهای مهم دولتی هم دیگر از فیسبوک و صفحات آنها قابل دسترسی نیست.
بسیاری از استرالیاییها دسترسی خود به وبسایتهای مهم دولتی چون اورژانس، پلیس و اداره هواشناسی را از طریق صفحات این نهادها در فیسبوک از دست دادند.
این اقدام فیسبوک صفحات ارگانهای دولتی استرالیا در این شبکه را هم از دسترس خارج کرده است
با این تغییر جدید اکنون کاربران در خارج از استرالیا هم دیگر به اخبار رسانههای استرالیایی از طریق فیسبوک دسترسی نخواهند داشت.
«الین پیرسون از نهاد دیدبان حقوق بشر نیز گفت: فیسبوک همچون یک دولت و حکومت ستمگر عمل میکند که دسترسی مردم استرالیا به جریان آزاد اطلاعات را سانسور و متوقف کرده است.
اقدام فیسبوک در حالی روز پنجشنبه جنجالی شد که گوگل موافقت کرده به شرکت رسانهای نیوز کورپ که روبرت مرداک یهودی مالک آن است بابت انتشار اخبار این شرکت حق نشر بپردازد.
«روبرت مرداک» که مالک رسانههای مشهوری چون فاکس نیوز در آمریکاست و چندین رسانه هم در بریتانیا دارد، شهروند استرالیا است و در این کشور بزرگترین غول رسانهای محسوب میشود.
نظر شما