به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، سیدمحسن حسینی اظهار داشت: بازرسی مداوم، کنترل و بهرهبرداری از چاههای موجود، جلوگیری از حفر چاههای غیر مجاز جدید، بازدید و بررسی مسیرهای رودخانه و مسیلها و نیز مکانهای در معرض خطر سیلاب و تصرفات بستر و همچنین اعلام فوری موارد تخلف از سوی این گروهها پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه منابع آب، سرمایه ملی و محدود است که به همه نسلها تعلق دارد و باید در حفظ و نگهداری از آن تلاش بیشتری شود گفت: جلوگیری از ساخت و ساز در بستر و حریم مجاری آبهای سطحی و همچنین برخورد با بهرهبرداری غیرمجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی گلستان در ایام تعطیل دارای اهمیت زیادی است.
استان گلستان در بخشی از حوضه آبریز دریای خزر واقع است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی دارای رودخانههای پرآب و مهمی است.
رودهای جاری گلستان به طور عمده از جنوب به شمال و از شرق به غرب جریان دارند و از شریانهای اصلی و ارزشمند حیات اقتصادی به ویژه در عرصه کشت انواع محصولات کشاورزی استان به شمار میروند.
اترک، گرگانرود و قرهسو از جمله رودهای دایمی گلستان هستند که با هزار و ۷۰۰ کیلومتر طول به صورت مستقیم در حیات جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری استان نقش آفرینی می کنند.
طول رودخانه های گلستان بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر است.
مطابق دادههای شرکت آب منطقه ای گلستان در این استان از ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب در دسترس شامل یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب زیر زمینی و ۸۸۸ میلیون متر مکعب آب سطحی، ۸۴ درصد به بخش کشاورزی، ۱۰ درصد برای شرب و سه درصد هم برای هریک از حوزه های صنعت و محیط زیست در نظر گرفته می شود.
میانگین سرانه آب تخصیصی برای هر گلستانی بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ متر مکعب در سال است.
نظر شما