۱۸ فروردین ۱۴۰۰، ۱۳:۰۳
کد خبر: 84287117
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پژوهش‌های باستان‌شناسی در غار شوپَری آغاز شد

۱۸ فروردین ۱۴۰۰، ۱۳:۰۳
کد خبر: 84287117
پژوهش‌های باستان‌شناسی در غار شوپَری آغاز شد

ساری - ایرنا - معاون میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از آغاز پژوهش‌های باستان‌شناسی در غار « شوپری » شهرستان بهشهر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، مهدی ایزدی گفت: مطالعات غار شوپَری در چارچوب پروژه پژوهشی مطالعات پارینه‌سنگی در گذرگاه نیمروز دریای کاسپی به سرپرستی دکتر الهام قصیدیان از پژوهشگاه موزه نئاندرتال آلمان و بنیاد پژوهش‌های پارینه‌سنگی دیارمهر و با همکاری دکتر حسین‌ رمضان‌پور آغاز شد.

وی بابیان اینکه غار شوپری در جریان بررسی‌های باستان‌شناسی سال ۱۳۹۷ در چارچوب طرح پژوهشی پژوهشکده باستان‌شناسی کشور شناسایی‌شده بود، افزود: ازآنجایی‌که این غار از جنبه‌های مختلف فرهنگی و طبیعی بسیار بااهمیت بوده و متأسفانه در طول سالیان اخیر به دست افراد سودجو مورد تخریب قرارگرفته و با رایزنی‌های انجام‌شده با اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران و با حمایت مالی و فنی بنیاد پژوهش‌های پارینه‌سنگی دیار مهر و موزه نئاندرتال، مطالعات به‌منظور تکمیل پرونده این اثر، جهت ثبت آن در لیست آثار ملی آغازشده است.

معاون میراث فرهنگی از اقدام گروهی از متخصصان داخلی جهت تهیه نقشه غار در واپسین روزهای سال گذشته خبر داد و گفت : فرآیند مستندسازی این غار شامل نقشه‌برداری دقیق آن با کمک دستگاه توتال استیشن صورت گرفته است.

ایزدی اظهار داشت: با توجه به ساختار درونی غار، دالان‌های افقی عمیق که برای تخمین عمق آن‌ها نیاز به تجهیزات غارنوردی است و همچنین حجم بسیار فراوان نهشته‌های رسوبی، این غار احتمالاً از قدمت چند میلیون ساله برخوردار است.

وی گفت: داده‌های باستانی ارزشمند این غار که در بررسی‌های مقدماتی آن در سال ۱۳۹۷ به دست آمده از اولویت‌های پژوهشی پروژه گذرگاه نیمروز دریای کاسپی است که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک با همکاری پژوهشکده باستان‌شناسی کشور صورت گیرد.

غار شوپَری با مساحتی بیش از یکهزار و ۲۰۰ مترمربع، یکی از پناهگاه‌های طبیعی شاخص در شرق استان مازندران، منطقه رستمکلا در شهرستان بهشهر است.

استان مازندران دارای بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ اثر شناسایی شده میراثی است که ۲ اثر یعنی باغ عباس آباد و همچنین جنگل های هیرکانی به عنوان آثار جهانی در سازمان یونسکو ثبت شده است.

پرونده ثبت میراث فرهنگی مازندران برای سال ۹۹ با ثبت ۳۴ اثر تاریخی، ملموس ، طبیعی و معنوی بسته شد. گذشته از آثاری که در سال ۹۹ به ثبت ملی رسید، تا پایان سال ۹۸ بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی ، طبیعی و معنوی مازندران در دولت تدبیر و امید با همکاری میراث فرهنگی کشور ثبت ملی و یک اثر نیز ثبت جهانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha