به گزارش ایرنا در چهار دهه گذشته همواره شاهد حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات مختلف بودیم که نشان میدهد مردم در تعیین سرنوشتشان خود را سهیم میدانند و برای انتخابهایی که بر توسعه کشور و آینده آنان تاثیرگذار است، اهمیت قائل هستند.
میزان مشارکت مردم در عرصههای سیاسی برای هر کشوری از این جهت اهمیت دارد که به عنوان یک قدرت در فضای سیاسی و بینالمللی مطرح میشود و میزان مقبولیت نظامها نیز از میزان مشارکت مردم در عرصههای سیاسی چون انتخابات سنجیده میشود.
انتخابات یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در هر مناسبت و سخنرانیهای خود بر اهمیت انتخابات به ویژه ضرورت مشارکت حداکثری مردم در آن و انتخاب اصلح تاکید دارند.
شماری از ائمه جمعه خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تبیین این موضوع پرداختند و گفتند: میزان مشارکت مردم در انتخابات مهمترین شاخص برای ارزیابی عملکرد و مقبولیت یک نظام محسوب میشود لذا باید تلاش کنیم که با تبیین صحیح سخنان رهبری در انتخاب اصلح، شاهد انتخاباتی پرشور در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ باشیم.
انتخابات از مولفههای تقویت نظام و کشور است
امام جمعه طبس با بیان اینکه انتخابات از مولفههای تقویت هر کشور و عرصه حضور گسترده مردم است گفت: حضور مردم در صحنه انتخابات برای تقویت بنیه نظام و انقلاب بسیار مهم است.
حجت الاسلام محمدرضا محمدی با اشاره به بیانات امام راحل و رهبر معظم انقلاب در مورد دموکراسی اسلامی - دینی افزود: دموکراسی به معنای حضور و دخالت مردم در تعیین سرنوشت خود است.
وی گفت: انتخابات برای مردم هم حق و هم وظیفه است، حق به این معنا که مردم حق دارند نسبت به تعیین سرنوشتشان دخالت کنند و شرکت در انتخابات نیز یک وظیفه است که کشورشان دچار مخاطرات نشود و دشمن برای ضربه زدن به انقلاب و کشور طمع نکند لذا مردم وظیفه دارند در صحنه انتخابات حاضر شوند که امیدواریم حضور پررونقی را در انتخابات ۲۸ خرداد امسال شاهد باشیم.
امام جمعه طبس اظهار داشت: ملاکهای فرد اصلح در سخنان امام راحل و رهبر معظم انقلاب روشن است که مردم باید افراد را براساس گروههای سیاسی، افکار و سابقه انقلابی و مدیریتیشان بشناسند و از چهرههای خوشنام، متعهد و با ایمان که دل در گرو انقلاب و کشور دارند پرس و جو کنند، نباید از آدمهای سیاسی درباره فرد اصلح پرسید چراکه آنها براساس سلیقه سیاسی پاسخ میدهند.
وی با اشاره به نقش روحانیون و طلاب در هدایت، روشنگری و اطلاعرسانی افزود: از آنجایی که مردم به حوزههای علمیه و طلاب اعتماد دارند این قشر باید براساس اهداف نظام و انقلاب، اندیشههای امام و رهبری را برای مردم تبیین کنند تا حضور حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح را داشته باشیم البته روحانیت نباید وارد جناحبندی سیاسی خاص شود و اهداف نظام و ولایت را به درستی روشنگری کند.
حجت الاسلام محمدی گفت: دشمنان همیشه به دنبال توطئه هستند چون تحلیل آنها این است که اگر مردم در صحنه حضور پیدا نکنند به معنای نبود ارتباط مردم با نظام و گلایهمندی آنان از حاکمیت و نظام است لذا مقام معظم رهبری فرمودند حضور در عرصه انتخابات بر هر کسی که انقلاب و نظام را دوست دارد یک فریضه عقلی و شرعی است و باید آحاد مردم در عرصه انتخابات حضور یابند و این توطئه دشمنان را خنثی کنند.
وی اظهار داشت: انتخابات عرصه رقابت است و نامزدها تا یک روز قبل از انتخابات باید رقابت سالم داشته باشند از طرفی حضور جناحهای مختلف میتواند تنور انتخابات را گرم کند اما رقابت باید در کمال سلامت نه تخریب باشد چون اینها در اظهارات بیگانگان جنگ داخلی تلقی میشود.
امام جمعه طبس افزود: رقابت سالم میتواند حضور حداکثری را در انتخابات بیشتر کند و نشاط در انتخابات را بالا ببرد، وقتی انتخابات تمام شد باز رفاقت برقرار باشد و همه گروههای سیاسی تمکین کنند، فردی هم که منتخب مردم است رییس جمهوری همه خواهد بود.
وی گفت: در ۴۲ سال گذشته شعارها و برای حل مشکلات مردم وعدههایی داده شد که برخی از آنها عملیاتی نشد لذا مردم گلایههایی دارند و نامزدهای انتخابات باید شعارهای واقعبینانه بدهند که قابلیت اجرا داشته باشد و وعدههایی بدهند که توان انجام آن را دارند و مردم را به نظام بدبین نکنند.
سرنوشت کشور به مشارکت حداکثری وابسته است
امام جمعه فردوس درباره اهمیت مشارکت حداکثری گفت: شرکت در انتخابات مهمترین وظیفه انقلابی و ملی آحاد جامعه است زیرا سرنوشت کشورمان به حضور حداکثری در انتخابات بستگی دارد و به فرموده رهبر معظم انقلاب این حضور باعث ایران قوی میشود، قطعا مردمی که انقلاب کردند و حاضر نیستند در رابطه با انقلاب و کشورشان کوتاه بیایند در انتخابات هم حضور حداکثری خواهند داشت.
حجت الاسلام محمدرضا بابایی ادامه داد: یکی از موارد مهم علاوه بر حضور حداکثری، انتخاب اصلح است که رهبر معظم انقلاب هم ارشاد فرمودند، فرد انقلابی و پاکدست را انتخاب کنید و دارای ملاکهایی باشد که قطار انقلاب روی ریل اصلی قرار گیرد و آرمانهای انقلاب اسلامی عملی شود.
وی گفت: بر همین اساس امیدواریم انتخابات خوبی در ۲۸ خرداد برگزار شود تا شاهد انتخاب دولت قوی، جوان و انقلابی باشیم.
امام جمعه فردوس افزود: براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری اگر مردم خودشان به نتیجه برسند و اصلح را شناسایی کنند که تکلیف مشخص است و گرنه از افرادی که مورد اعتمادشان است و بصیرت دارند سوال کنند، روحانیون هم به عنوان مشاوران امین میتوانند در انتخاب اصلح، کسانی که به آنها مراجعه میکنند را راهنمایی کنند.
وی گفت: قطعا هرچه حضور در انتخابات بیشتر باشد استحکام نظام ما بیشتر خواهد شد بخصوص وقتی دشمن دنبال این است که انتخابات کمرنگ شود باید برعکس خواست دشمن عمل کنیم و دین خود را به شهدا و انقلاب اسلامی ادا کنیم.
حجت الاسلام بابایی گفت: رسانهها هم در جلب مشارکت مردم در انتخابات نقش مهمی برعهده دارند و باید به وظیفه خود در اطلاعرسانی و آگاهیبخشی مردم عمل کنند.
انتخاب خوب به مردم بر میگردد
امام جمعه سربیشه نیز گفت: انتخابات یکی از ابزارهایی است که مردم میتوانند در تعیین سرنوشت خود دخالت داشته باشند و یکی از نکات مهم این است مردم باید به این باور برسند که انتخاب خوب یا اشتباه به خودشان بر میگردد اما در اصل انتخابات به تعبیر مقام معظم رهبری اولین مرحله مشارکت حداکثری مردم است.
حجت الاسلام احمد نجمیپور افزود: حضور حداکثری در انتخابات شرط اول است و هرچه حضور مردم پررنگتر باشد رییس جمهوری قویتر میتواند کار کند؛ هرچند دشمن در این سالها تلاش میکند روی بحث معیشتی و اقتصادی، مردم را نسبت به انقلاب و نظام ناامید کند اما اصل حضور گسترده مردم در انتخابات بهترین راه مبارزه با استکبار است.
وی گفت: شاخصهای انتخاب اصلح در بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری وجود دارد و امید است مردم انتخابات باشکوه را در ۲۸ خرداد که بسیار سرنوشتساز است، رقم بزنند.
امام جمعه سربیشه افزود: یکی از نکاتی که میتواند مردم را به حضور در انتخابات تشویق کند، توجه به حوزه معیشت است و اگر مطالبات بحق مردم پیگیری شود و مردم ببینند قول و عمل مسوولان یکی است به حضور در انتخابات تشویق میشوند.
وی گفت: روشن شدن صداقت نامزدهای انتخاباتی نیز موجب جلب مشارکت مردم در انتخابات خواهد شد و یکی از عواملی که ممکن است مردم را نسبت به شرکت در انتخابات دلسرد و ناامید کند، وعدههایی است که در حوزه اقتصاد به مردم داده میشود اما عمل نمیشود.
حجت الاسلام نجمیپور تصریح کرد: اگر گشایشی در حوزه اقتصادی رخ دهد قطعا مردم به حضور در انتخابات رغبت بیشتری پیدا میکنند.
وی نقش رسانهها را در جلب مشارکت مردم بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: فضای مجازی در چند سال اخیر خیلی تاثیرگذار بوده است و نخبگان مردم را تشویق کنند و رسانهها هم با پیگیری مطالبات مردم روحیه امید و نشاط را در مردم تقویت کنند.
وی افزود: انتخاب صحیح در انتخابات راهحل مشکلات اقتصادی کشور است و اینکه مردم بیتفاوت باشند و پای صندوقهای رای نیایند خودشان ضرر میکنند بنابراین رسانههای دیداری و شنیداری، دانشگاهیان، نخبگان، حوزویان و شخصیتهای فرهنگی، مردم را اقناع کنند که با حضور حداکثری و انتخاب درست حتما در رفع مشکلات اثرگذار هستند.
امام جمعه سربیشه اظهار داشت: اگر رییس جمهوری با قدرت حداقلی انتخاب شود، قدرت و انگیزه کار مضاعف را نخواهد داشت لذا ائمه جمعه، روحانیون و طلاب در کنار سایر اقشار باید مردم را امیدوار کنند که اگر حضور حداکثری و انتخاب درستی داشته باشند، مشکلات نیز به تدریج رفع میشود.
جوانان در مشارکت انتخاباتی پیشرو هستند
قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی به نقش جوانان در ایجاد شور انتخاباتی اشاره کرد و گفت: جوانان در زمینه مشارکت میتوانند پیشرو باشند زیرا حضور حداکثری مردم در انتخابات پشتوانه بزرگی برای نظام است.
حجت الاسلام غلامحسین نوفرستی افزود: حضور حداکثری مردم در انتخابات یک تکلیف است و هر ایرانی باید نسبت به تعیین سرنوشت کشور خود این تعهد و احساس مسئولیت را داشته باشد.
وی گفت: امروز سیستمهای اطلاعاتی دشمن تلاش میکنند که حضور مردم را در انتخابات کمرنگ کنند و بسیار بدیهی است، چون این روند از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشته اما همواره با روند عکس رفتار مردم مواجه بودهاند.
امام جمعه موقت بیرجند بیان کرد: مقام معظم رهبری همواره در سخنرانیهایشان نسبت به انتخاب اصلح تاکید دارند و با توجه به شرایط امروز رییس جمهوری باید انتخاب شود که معتقد به توانمندیهای داخل باشد.
وی افزود: انتخاب رییس جمهور جهادی ثمره حضور پرشور مردم در انتخابات است و رسانههای بیگانه برای ناامید کردن مردم راهی از پیش نخواهند برد.
حجت الاسلام نوفرستی گفت: رییس قوه مجریه نقش اساسی در اقتصاد و اداره کشور دارد پس قطعا باید حوزه اقتصاد را بشناسد و ارزش پول ملی و تورمها را جدی بگیرد.
وی اظهار داشت: در کنار نقش مردم مدیریت کلان جامعه از جایگاه ویژهای برخوردار است که در شرایط فعلی عملکرد جهادی و انقلابی مدیران را میطلبد زیرا با تحقق مدیریت قوی میتوان بسیاری از تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه در کنار اقدامات رسانهای دشمن برای ناامید کردن مردم شاهد تحول و پیشرفت در نظام اسلامی هستیم افزود: این نوع تحول از صدر اسلام تاکنون بیسابقه بوده و روز به روز در حال رشد و پیشروی است.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد امسال همزمان با سراسر کشور در ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی برگزار میشود.
نظر شما