موانع مالیاتی حوزه کسب و کار خراسان رضوی بررسی شد

مشهد- ایرنا- موانع مالیاتی حوزه کسب و کار خراسان رضوی و احکام مالیاتی بودجه سال ۱۴۰۰ در نشست کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با حضور مسوولان دولتی و تشکلهای بخش خصوصی بررسی شد.

به گزارش روز یکشنبه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق در این نشست گفت: هرچند در ۲ سال اخیر فضای گفت و گو و تفاهم با اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی باز بوده است اما تقاضا می شود که این نهاد نسبت به بخش خصوصی توجه بیشتری داشته باشد.

احمد اثنی عشری افزود: تفاوت فعالیتهای تولیدی با دیگر اقدامات اقتصادی در ایجاد ارزش افزوده آن است که در کنار آن نباید سود پرداختی به بانکها و اشتغالزایی و پرداخت حقوق به کارکنان که منجر به درآمد مالیاتی می شود را از نظر دور داشت. 

مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سال ۱۳۹۹ نخستین سالی بود که پس از گذشت ۱۰ سال بودجه خراسان رضوی از محل درآمدهای استان تامین و این مهم باعث شد تا معوقات ادارات از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان پرداخت شود.

احمدرضا مدبرنیا افزود: با توجه به تحریمهای ظالمانه، دولت منابع نفتی و ارزی لازم را در اختیار ندارد و بیشترین تکیه بر درآمدهای مالیاتی بوده و این منبع درآمد، سال گذشته در کل کشور تحقق خوبی داشته است.

وی آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه دوره زمستان سال ۹۹ را نیمه اردیبهشت ماه امسال اعلام و بیان کرد: مودیان به این موضوع توجه داشته باشند و حداکثر تا پانزدهم اردیبهشت ماه، اظهارنامه خود را ثبت نمایند.

تشکیل حوزه فرار مالیاتی

مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: بخشی در حوزه فرار مالیاتی در این اداره تشکیل شده است و از مردم و فعالان اقتصادی تقاضا داریم تا در صورت اطلاع از فعالیتهای دلالی و فرارهای مالیاتی، مراتب را به سامانه ارتباط مردمی ۱۵۲۶ اطلاع دهند و همگان می‌توانند بدون درج هیچ نام و نشانی از خود، اطلاعات مربوط به افرادی که دلالی می کنند را اعلام کنند.

مدبرنیا افزود: دلال بازی ها نخستین صدمه را به بخش تولید و اشتغال می زند و شناسایی این افراد در جلوگیری از فرار مالیاتی و برقراری عدالت در این حوزه موثر خواهد بود.

وی تاکید کرد: در اردیبهشت ماه می توان برای افرادی که برگه مالیات قطعی‌شان تا ۳۱ خردادماه ۹۹ ابلاغ شده، ۷۰ درصد بخشودگی درنظر گرفت و افرادی که اوراق مالیاتی‌شان از یکم تیرماه ۹۹ ابلاغ شده باشد نیز اگر ظرف یک ماه مالیاتشان را پرداخت کرده باشند، مشمول ۱۰۰ درصد بخشودگی می شوند.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده شرکت‌هایی که مالیاتشان در خارج از استان پرداخت می شود گفت: ۴۳ پرونده در سال گذشته در این خصوص وجود داشت که ۲۵ پرونده ارسال شده و در حال وصول مالیات آنها هستیم.

مدبرنیا افزود: هفت پرونده نیز مربوط به مودیان بزرگ است که مبلغ وصولی سهم استان از مالیات این شرکتها هر ماه در خزانه استان قرار می گیرد.

دائمی شدن مالیات بر ارزش افزوده

مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: سازمان امور مالیاتی به دنبال این است که از اول مهرماه دائمی شدن مالیات بر ارزش افزوده را اجرایی کند اما هنوز این موضوع به ادارات استانها ابلاغ نشده و مورد تایید قطعی قرار نگرفته است.

مدبرنیا افزود: پارسال طبق دستورالعمل ابلاغی سازمان امور مالیاتی، تعدادی از اوراق درباره مالیات بر ارزش افزوده را قطعی‌سازی کردیم اما برای امسال هنوز تعداد پرونده هایی که باید در سامانه قرار بگیرد، به ما اعلام نشده و منتظر ابلاغ سازمان هستیم.

وی بیان کرد: در سال ۹۸، ۱۴۰ میلیارد تومان و در سال ۹۹، ۳۵۰ میلیارد تومان استرداد مالیات بر ارزش افزوده در استان داشته ایم که سعی ما به روزرسانی در این زمینه است.

او افزود: در موضوع شروع بیماری کرونا و خسارتهای ناشی از آن نیز، رییس سازمان امور مالیاتی کشور دیروز نامه ای به ستاد کرونا ارسال کرد که امید است بتوان خسارت دیدگان از کرونا را در زمینه پرداخت مالیات مساعدت کرد.

ابهامات مالیاتی بخش خصوصی

مشاور امور مالیاتی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به ابهامات و سوالات مربوط به قانون بودجه گفت: اولین موضوعی که در بودجه مطرح است، عدم رسیدگی به موضوع مالیات بر ارزش افزوده سال های ۸۷ تا ۹۷ است.

مهران مرشد موضوع ماده ۵۴ قانون مکرر مالیاتی و الزام افراد برای اعلام لیست املاک خود در سامانه املاک را مورد اشاره قرار داد و افزود: این اتفاق، مساله مهمی در اخذ مالیات است اما نکته این که این سامانه بسیار کند و دارای قطعی های فراوان است و بسیاری از افراد در ثبت اطلاعات خود دچار مشکل شده اند.

او درباره معافیت های مالیاتی نیز گفت: یکی از موارد مهم بحث معافیت مالیاتی فعالیت‌های صادراتی است که سال گذشته بخش کشاورزی و بخش خدمات فنی و مهندسی در این زمینه حذف شد.

مشاور امور مالیاتی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گف: ممکن نبودن اخذ مالیات از تبلیغات رسانه های خبری هم موضوع دیگری است که به نظر می رسد باید در قانون به آن پرداخته شود، همچنین، معافیت مالیاتی حقوق تا چهار میلیون تومان مبحث مهم دیگری بود که مشخص نشد از دیگر سطوح حقوق، چه مقدار بیشتری مالیات قرار است اخذ شود.

مرشد افزود: یکی از مهم ترین موضوعات روز مالیاتی، بحث پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان است که از ابتدای خردادماه امسال باید اجرایی شود لذا لازم است سازمان امور مالیاتی در این زمینه به سرعت وارد عمل شود و آموزشهای لازم را تا قبل از اتمام مهلت آن به بهره برداران این پایانه ها ارایه دهد.

موانع مالیاتی حوزه کسب و کار

مشاور مالیاتی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در تشریح موانع کسب و کار در حوزه مالیاتی در راستای شعار سال گفت: بودجه جاری از بودجه عمرانی بیشتر است، اخذ مالیات با فرار بسیار همراه و روند فرار سرمایه در حال تشدید است.

مرشد افزود: پارسال هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در ترکیه توسط ایرانی ها خریداری شده است، به نظر می رسد باید این بهشت مالیاتی ایجاد شود تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی به مناطق محروم بروند و به راحتی و بدون دغدغه به فعالیت اقتصادی بپردازند و نگران مسائل مالیاتی نباشند.

وی اظهار داشت: مالیات بر عایدی که به صورت مالیات بر املاک و خودرو و حتی خانه های خالی اعلام شده است، منجر به فرار سرمایه می شود همچنین، نفوذ قابل توجه سازمان امور مالیاتی بر هیات های حل اختلاف مالیاتی باعث دور شدن مرجع دادرسی از عدالت مالیاتی است و در این زمینه خواستار اصلاح اساسی ساختار و تغییر بنیادین ماده ۲۴۷ قانون مالیات‌های مستقیم هستیم.

مرشد، ساختار ممیز محور در آیین نامه ۲۱۹ قانون مالیات‌های مستقیم، احیای مجدد ضرایب مالیاتی به شکل نامناسب آن به بهانه عدم پذیرش دفاتر، عدم تفویض اختیارات بخشودگی جرایم به استانها و مدیران کل و ستاد تسهیل و نیز، عدم اعمال معافیت صادرات برای فعالیت صادراتی از یک کشور ثالث به کشور ثالث دیگری را از دیگر موانع کسب و کار برشمرد.

وی گفت: توجه به ماده ۲۵۰ قانون مالیات‌های مستقیم و ظرفیت های آن برای جلوگیری از ممیز محوری و اعمال مجدد شرایط ویژه کرونا در دوره  اوجگیری چهارم آن در حوزه مالیاتی از جمله درخواست های بخش خصوصی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha