نبود سند مالکیت مشکل جدی سکونتگاه‌های غیررسمی است

اراک - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: نداشتن سند مالکیت و نبود هویت ملکی مشکل جدی مردم در سکونت‌گاه‌های غیررسمی است و نیاز است با ساز و کاری موثر برای تعیین تکلیف املاک این مناطق گام برداشته شود.

«مهدی عبوری» روز شنبه در نشست بررسی وضعیت سکونت‌گاه‌های غیررسمی کلان شهر اراک، افزود: ساکنان مناطق حاشیه‌ای با داشتن سند مالکیت می‌توانند از مزایای تسهیلات بانکی، معافیت مالیاتی و تخفیف عوارض شهرداری بهره‌مند شوند و تا این همشهریان به رسمیت شناخته نشوند و هویت ملکی آنان احراز نشود ، معضلات اجتماعی و مدیریت شهری تداوم دارد.

وی اظهار داشت: کلانشهر اراک در تعیین تکلیف اسناد مالکیت سکونت‌گاه‌های غیررسمی پیشرو بوده و از سه هزار مراجعه کننده  ۸۰۰ سند مالکیت آماده واگذاری شده است که این گامی اساسی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: لازم است برای سنددار شدن منازل ساکنان مناطق حاشیه‌ای از ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی استفاده شود تا مردم این مناطق بتوانند زندگی در شرایط بهتری را تجربه کنند.

عبوری افزود: ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در سکونت‌گاه‌های غیررسمی کلانشهر اراک زندگی می‌کنند که با توجه به صنعتی بودن این کلانشهر برازنده نیست و باید هرپه زودتر ساماندهی این مناطق با اولویت در برنامه کارگزاران شهری و اجرایی باشد.

وی اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی به تنهایی نمی‌تواند معضلات دهه ۵۰ در حوزه مسکن و رشد قارچ‌گونه سکونت‌گاه‌های غیررسمی را حل کند و این مهم نیازمند مشارکت استانداری، فرمانداری، راه و شهرسازی و دفاتر تسهیلگری است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین گفت: لازم است تا نوسازی در بافت‌های فرسوده عملیاتی و حداقل خدمات به ساکنان در بافت‌ها داده شود.

عبوری افزود: سه منظقه از ۱۳ محله در اراک که بافت فرسوده داردو در شیب کوه واقع شده‌اند باید پله‌گذاری شوند و شهرداری اراک باید در این راستا با حساسیت و جدیت بیشتری اقدام کند.

وی اظهار داشت: تامین سرانه عمومی از دیگر خواسته مردم ساکن در سکونت‌گاه‌های غیررسمی است و باید خدمات عمومی مانند کتابخانه، آتشنشانی و فضای سبز به این مناطق برده شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در تهیه طرح جامع، نواقص و نارسایی‌هایی در ارایه خدمات به ساکنان وجود دارد که باید با کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تامین زمین اقدام صورت گیرد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، گفت: ۱۲حدود ۱۴ نقطه در اراک که ۱۳۰ هزار نفر درآن ساکن هستند نیاز به بازآفرینی و توسعه دارد.

«محمدحسن آصفری» افزود: امکان ساخت و ساز در سکونتگاه‌های غیررسمی اراک ممکن نیست زیرا سند مالکیت برای انجام امور عمرانی ندارند و ابعاد مِلک‌ها در قطعات کوچک مقیاس است.

وی اظهار داشت: قانون جامع مدیریت شهری در کمیسیون شهرسازی مجلس شورای اسلامی درحال بررسی است که ۱۷۰ ماده برای آن پیش‌بینی شده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است مدیریت شهری در مناطق حاشیه توسط شهرداری‌ها عملیاتی شود و با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت  ساکنان این مناطق برای ترمیم و نوسازی محل زندگی خود حمایت شوند.

آصفری افزود: باید از مشارکت سرمایه گذاران برای بهبود وضعیت عمرانی در سکونتگاه‌های غیررسمی استفاده شده و خدمات شهری در این مناطق به مردم ارایه شود.

وی اظهار داشت: باریک بودن برخی کوچه‌ها در مناطق حاشیه‌نشین اراک به گونه‌ای است که حتی وانت جمع آوری زباله هم نمی‌تواند برای ارایه خدمات فعالیت داشته باشد.

شهردار اراک نیز گفت: توجه به بازآفرینی شهری از تاکیدات مقام معظم رهبری است و شهرداری در این مهم تلاش‌هایی را عملیاتی کرده است.

«علیرضا بیاتیان» افزود: ۱۲ سکونتگاه غیررسمی در کلانشهر اراک شکل گرفته که به خاطر شرایط منطقه امکان ارایه خدمات شهری برای مردم ساکن وجود ندارد.

وی اظهار داشت: شهرداری اراک امسال طرح محله‌محور را در دستور کار دارد تا امکانات شهری را در سکونتگاه‌های غیررسمی ارایه کند.

در این نشست مدیرکل راه و شهرسازی گزارشی از سکونتگاه های غیررسمی و بافت فرسوده کلانشهر اراک را ارایه کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز در سفر به اراک از برخی مناطق حاشیه و سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده اراک بازدید کرد.

کلانشهر اراک و پس از آن ساوه دو منطقه مشکل دار در سکونتگاه‌های غیررسمی هستند و در اراک حدود ۱۳۰ هزار نفر از جمعیت ۶۰۰ هزار نفری در مناطق حاشیه‌ای سکونت دارند که این مهم از چالش‌های اساسی برای مدیریت شهری و حوزه‌های اجتماعی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha