۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۷:۱۳
کد خبر: 84316889
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاکید آسه آن برای حل‌وفصل بحران داخلی میانمار

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۷:۱۳
کد خبر: 84316889
تاکید آسه آن برای حل‌وفصل بحران داخلی میانمار

تهران- ایرنا - رهبران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) روز دوشنبه با صدور بیانیه ای بر حل‌وفصل بحران داخلی میانمار و نیز ضرورت مداخله عاجل در حل آن تاکید کردند.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری «نیکی آسیا» ژاپن، رهبران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آ.سه.آن ) امروز با صدور بیانیه ای اعلام کردند که این اتحادیه آماده برگزاری جلسه‌ای با مقامات چین و آمریکا در خصوص مناقشه ژئوپولتیک میانمار است.

بر اساس این بیانیه؛ آسه آن خواستار توقف فوری خشونت ها و آغاز گفت وگوهای سازنده برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشات در میانمار است.

بر پایه این گزارش «دکتر ساسا» سخنگوی دولت ملی میانمار در شبکه های اجتماعی از این خبر استقبال کرده است.

این در حالی است که وی پیش از این درباره دعوت از «مین آنگ هلاینگ»  فرمانده ارتش میانمار و رهبر کودتا در نشست آسه آن انتقاد کرده بود.

وی همچنین از سخنان «جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی درباره آزادی زندانیان سیاسی تمجید کرده بود.

گفتنی است تاکنون راه و کاری برای «توقف فوری خشونت» که در بیانیه آمده، تعریف نشده است و ارتش میانمار به سرکوب معترضان در خیابان ها ادامه می دهد.

به رغم اعلامیه اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا که در تاریخ ۲۴ آوریل با حضور «مین آنگ هلاینگ» فرمانده ارتش میانمار صادر شد؛ سرکوب‌ها در این کشور همچنان ادامه دارد.

رهبران آسه آن در این اعلامیه خواستار توقف فوری خشونت ها در میانمار شده بودند. 

مسئله دیگر این است که حتی اگر خشونت‌ها فروکش کند، چنانچه ارتش میانمار رهبران دموکراتیک از جمله « آنگ سان سوچی‌» را آزاد نکند و او را در گفت وگوهای سیاسی وارد نکند، مصادره قدرت برای ارتش کامل خواهد شد و آسه آن به سبب فرصت دادن به کودتا در میانمار  مورد انقتاد قرار خواهد گرفت.

گفنتی است پیش از این«ماهن وین خانگ تان» Mahn Winn Khaing Thann نخست وزیر دولت وحدت ملی در بیانیه ای اعلام کرده بود: پیش از هرگونه گفت وگوی سازنده لازم است که همه زندانیان سیاسی از جمله رئیس جمهوری "یو وین مینت" و "آنگ سان سوچی" رئیس شورای دولتی آزاد شوند.

وین مینت و سوچی از زمان کودتا در بازداشت بوده اند. کودتای ۱۳ بهمن در شرایطی اجرا شد که دولت سوچی پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر برای دوره دوم خود آماده می شد. ارتش اعلام کرد چون به شکایت هایش درباره تقلب در انتخابات رسیدگی نشده است چاره ای جز تصاحب قدرت نداشته است.

روز یکشنبه (۱۲ اردیبهشت) تظاهراتی با عنوان«بهارِ میانمار؛ جهان با ندای اتحاد مردم میانمار می لرزد » توسط تظاهر کنندگان که در راس آنها راهب‌های بودایی و جوانان قرار داشتند، بر پا شد که به کشته شدن دستکم ۸ نفر انجامید. تظاهرکنندگان در پاسخ به یک درخواست آنلاین برای تظاهرات سراسری  به خیابان ها آمده بودند.

ارتش میانمار یک دهه پس از موافقت با انتقال قدرت به دولت غیرنظامی، در اولین روز از ماه فوریه (۱۳ بهمن)  از طریق اجرای یک کودتا علیه دولت آنگ‌ سان سوچی، ضمن اعلام وضعیت فوق‌العاده برای مدت یک سال، سوچی و سایر رهبران سیاسی را بازداشت کرد.

به گفته انجمن همیاری برای زندانیان سیاسی میانمار، تاکنون نزدیک به هزار معترض در جریان اعتراضات خیابانی از ابتدای کودتا در این کشور کشته شدند. این در حالی است که ارتش در اواسط ماه آوریل این رقم را ۲۴۸ تن گزارش کرده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha