به گزارش ایرنا،اگر نگاهی به امکانات ورزشی فارس پیش از سال های ۹۲ داشته باشیم می بینیم که تا پیش از این زمان یعنی از بدو تاسیس وزارت ورزش و جوانان ، کل زیر ساخت های عمرانی ورزش فارس برابر با یک میلیون و ۸۳۶ هزارو ۷۶۵ متر مربع بوده است اما هم اینک به ۲ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۳۴۳ متر مربع رسیده است.
بر اساس آمار اداره کل ورزش ورزش و جوانان فارس طی هشت سال دولت تدبیر و امید ۶۲۳ هزار و ۵۷۸ متر مربع فضای سرپوشیده و رو باز ساخته شده و این بدان معناست که در این دوره هشت ساله حدود ۳۳ درصد به زیر بناهای ورزش فارس افزوده شده است.
از این آمار و ارقام می توان نتیجه گرفت که در دولت تدبیر و امید حدود ۲۵ درصد، یا یک چهارم از کل زیربناهای ورزشی استان فارس ساخته شده است.
اما سرانه اماکن ورزشی سرپوشیده و روباز فارس که قبل از دولت تدبیر و امید برابر با ۳۸ صدم مترمربع بود هم اینک به حدود ۴۹ صدم مترمربع رسیده است.
همچنین تعداد مکانهای ورزشی روباز قبل از دولت تدبیر وامید در سال ۱۳۹۱ برابر با ۳۷۰ مکان بوده اما هم اینک به ۵۰۷ مکان افزایش یافته و سالن های سرپوشیده هم از ۲۶۴ به ۴۴۹ مکان رسیده است.
ورزش فارس چه سالی شکل گرفت
در سال ۱۳۱۳ در مدرسه سلطانیه شیراز ورزش دانش آموزی شکل گرفت و زنده یاد محمد علی سلحپوش به عنوان نخستین معلم ورزش مشغول به کار شد و در سال ۱۳۲۰ هم اداره تربیت بدنی در شیراز شکل گرفت و زنده یاد رضا رهنما نیز مسئولیت این اداره را بر عهده داشت.
حافظیه نخستین ورزشگاه شیراز
نخستین ورزشگاهی که در استان فارس ساخته شد، ورزشگاه حافظیه شیراز بود که در سال ۱۳۱۶کلنگ احداث این ورزشگاه به زمین زده شد و سر انجام در سال ۱۳۲۵ با گنجایش هشت هزار تماشاگر افتتاح شد و در سال ۱۳۳۰ هم در مجموعه ورزشی حافظیه استخر شنا با طول ۵۰ متر به بهره برداری رسید.
افتتاح ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس شیراز مهمترین دستاورد دولت تدبیر امید
از جمله پروژه های مهمی که در دولت تدبیر و امید در استان به بهره برداری رسید اتمام ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس شیراز(میانرود) بود که پس از حدود ۲۰ سال ، سرانجام سی و یکم فروردین ماه ۹۶ در سفر رییس جمهوری به استان فارس، با حضور مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان افتتاح شد.
همچنین مجموعه ورزشی محبی شهرستان گراش ، مجموعه ورزشی شهید قاسم سلیمانی لامرد ، استادیوم ورزشی شهر خشت از توابع شهرستان کازرون ، خانه کشتی شیراز نیز از دیگر پروژه های مهم ورزشی بود که طی هشت سال گذشته به بهره برداری رسیده است.
سالن ۶ هزار نفره شیراز
از دیگر پروژه هایی مهمی که سالها درشهرستان شیراز خاک می خورد، سالن ۶ هزار نفره حسینی الهاشمی بود که ساخت این سالن در سفر رهبر معظم انقلاب به شیراز (اریبهشت ۸۷) به تصویب رسیده بود.
این سالن قرار بود سال ۹۱ به بهره برداری برسد اما تا سال ۹۴ این پروژه تعطیل شد و از سال ۹۵، عملیات ساخت این سالن ورزشی دوباره آغاز و هم اینک سالن تمام شده است و در حال محوطه سازی است و براساس اعلام شرکت توسعه و تجهیز وزارت ورزش و جوانان قرار است تا پیش از پایان دولت دوازدهم افتتاح شود که با تحقق این امر، سالن ۶ هزار نفره و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس شیراز مهمترین دستاورد دولت طی تاریخ ورزش فارس است.
هم اینک در اکثر مناطق و دور افتادهترین نقاط این استان پهناور امکانات ورزشی فراهم شده و نشاط و قهرمانی به وجود آمده است.
کارشناسان ورزش بر این باورند که مهمترین کاری که باید انجام شود، توسعه پایدار زیر ساخت هاست چرا که وقتی از توسعه پایدار سخن به میان می آید، تنها ساخت ورزشگاه و سالن نیست، بلکه باید برنامه ریزی بلند مدت برای پرورش و رشد استعدادهای بالقوه در رشته های مختلف انجام شودکه در این امر ورزش قهرمانی و همگانی فارس رشد خوبی داشته اما باید شتاب بیشتری بگیرد.
نظر شما