به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز چهارشنبه در نشست با روسای انجمنها و جوامع گردشگری استان اظهار داشت: با پیگیری معاونت گردشگری و واحدهای نظارتی این اداره کل، تورهای غیرمجاز در سطح استان شناسایی شدهاند که پس از هماهنگی با دستگاههای مرتبط به منظور جلوگیری از فعالیت آنها، وارد عمل خواهیم شد.
وی رعایت استانداردهای رفتاری در روستاهای هدف گردشگری توسط تورهای طبیعتگردی را به عنوان یک اصل مهم عنوان کرد و افزود: اگر الگوهای رفتاری توسط شرکت کنندگان در تورهای طبیعتگردی در مقاصد گردشگری رعایت نشود ناچار به تعطیلی این بخش خواهیم بود و مسوولیت این امر مهم برعهده دفاتر طبیعتگردی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان یادآور شد: طبیعت و محیط زیست به عنوان ۲ کالای قابل عرضه و گرانبها در تمامی تورهای گردشگری وجود دارد بنابراین لازم است در راستای حفظ این کالاهای ارزشمند، مدیران تورهای طبیعتگردی همت کنند.
وی به برنامهریزی برای اجرای تورهای آشناسازی (فمتور) در استان اشاره کرد و گفت: یکی از راههای پایداری در صنعت گردشگری اجرای تورهای اصولی با لحاظ حفظ محیط زیست، معماری، فرهنگ و آداب رسوم جوامع محلی است.
گویلیان برگزاری جلسات تخصصی با دهیاران و بخشداران روستاها و مقاصد گردشگری را مهم ارزیابی کرد و افزود: تقویت و توسعه دفتر خدماتگردشگری در مرز باشماق مریوان و راه اندازی دفتر خدماتگردشگری در مرز سیرانبند بانه را پیگیری می کنیم.
وی انسجام و هماهنگی بین بخش خصوصی و ادارهکل را لازمه توسعه در حوزه گردشگری دانست و اضافه کرد: انسجام بیشتر موجب نتیجه بهتر در تمامی بخشها می شود و این اداره کل تمام اقدامات لازم را برای توسعه همکاری با بخشهای خصوصی استان انجام خواهد داد.
وسایل نقلیهای که به تورهای غیرمجاز خدمات ارائه دهند مجازات میشوند
معاون گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: برنامهریزی لازم به منظور جلوگیری از ارائه خدمات توسط اتوبوسها و مینیبوسها و سایر وسایل نقلیهای که به تورهای غیرمجاز خدمات ارائه می دهند در این معاونت انجام خواهد شد.
آرمان وطندوست با اشاره به لزوم رعایت موازین اسلامی و شرعی در تمامی تورهای گردشگری و طبیعتگردی در سطح استان اظهار داشت: فضای مجازی توسط معاونت گردشگری و حراست ادارهکل رصد میشود و تورهای غیرمجازی که تاکنون شناسایی شدهاند، با آنها برابر مقررات برخورد خواهد شد.
وی به لزوم همکاری بخشهای خصوصی به ویژه دفاتر خدماتمسافرتی، راهنمایان ایران گردی و جهانگردی، اقامتگاههای بومگردی، جامعه هتلداران در معرفی افراد فاقد مجوز اشاره کرد و افزود: نتیجه نهایی این جلسه پس از جمعبندی در جلسه شورای امنیت گردشگران استان مطرح و تصمیمات لازم در این راستا اتخاذ خواهد شد.
گردشگران در مراکز اقامتی رسمی اسکان داده شوند
رییس جامعه هتلداران کردستان بر لزوم اسکان مسافران در مراکز اقامتی دارای مجوز تاکید کرد و گفت: همواره مدیران هتلها و مهمانپذیرهای استان با تورهای مجاز همکاری داشتهاند و این همکاری را به عنوان راهکار توسعه اصولی گردشگری در استان مدنظر قرار دارند.
عبدالحمید حمیدی با اشاره به نیاز هتلها و مهمانپذیرهای استان به حمایتهای بیشتر از جانب دولت اظهار داشت: مراکز اقامتی که در زمینه اشتغال پایدار و توسعه اصولی گردشگری نقش اساسی دارند، باید بیشتر حمایت شوند.
وی بر همکاری بیشتر شرکتهای آب، برق، گاز و مخابرات در راستای تسهیل در پرداخت قبوض مصرفی مراکز اقامتی تاکید کرد و افزود: رضایت جامعه هتلداران از حمایت این شرکتها از زمان شیوع ویروس کرونا پایین بوده و نیاز است این مراکز همکاری و تعامل بیشتری در این خصوص با مراکز اقامتی رسمی داشته باشند.
رییس جامعه هتلداران کردستان به لزوم توسعه مراکز عرضه محصولات صنایعدستی بومی استان در روستاها و مناطق هدف گردشگری استان اشاره کرد و گفت: عرضه محصولات بومی و صنایعدستی نه تنها موجب جذب گردشگران بیشتر به استان خواهد شد بلکه زمینه معرفی بیشتر این محصولات، ایجاد اشتغال و توسعه آنها را نیز فراهم خواهد کرد.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی بوده که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول است.
نظر شما