علیاصغر امامیون روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: میانگین برداشت گل محمدی در اراضی شهرستان دامغان، بیش از یک تن در هر هکتار است که این رقم، آمار مطلوبی در خصوص این گیاه دارویی است.
وی ادامه داد: بارندگی و شرایط مناسب آب و هوایی سال جاری، موجب طراوت خاک و افزایش برداشت این گل در گلستان های شهرهای کلاته رودبار، دیباج و امیریه شد.
امامیون اضافه کرد: برداشت گل محمدی از نیمه دوم اردیبهشت آغاز می شود و تا اواسط خرداد ماه در دامغان ادامه دارد.
وی گل محمدی را یکی از محصولات کشاورزی مهم در شهرستان دانست و گفت: این محصول پس از برداشت به منظور مصرف خوراکی، دارویی، غنچه خشک، گلاب گیری و گرفتن اسانس گل، مورد استفاده قرار می گیرد.
امامیون اظهار داشت: ۹۰ درصد از سطح زیرکشت گل محمدی شهرستان در منطقه رودبار (کلاته، دیباج) و در اراضی شیبدار کشت شده است.
وی بیان کرد: عمده محصولات گل محمدی شامل گل، غنچه خشک و گلاب است که محصولات تولیدی گل محمدی در قالب کارگاه های نیمه صنعتی و واحدهای خانگی فرآوری و تبدیل به گلاب می شود که گلاب تولیدی عمدتا به بازار شهرستان و استان های هم جوار ارسال میشود.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان دامغان تصریح کرد: با توجه به اینکه گل محمدی از جمله گیاهان دارویی محسوب می شود، اعطای تسهیلات با نرخ سود بانکی کم به بهره برداران، پرداخت یارانه نهال و مساعدت در اجرای سیستم آبیاری تحت فشار از اقدامات انجام شده جهاد کشاورزی در این زمینه است.
به گزارش ایرنا، باریجه، کتیرا، آویشن و زیره رایج ترین گونه های گیاهان دارویی در مراتع شهرستان دامغان است.
نظر شما