محمدعلی فرهمندراد روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر از ۱۳ هکتار اراضی زیر کشت گل محمدی در نیشابور ۹ هکتار بارور و چهار هکتار آن غیر بارور است.
وی افزود: انتظار می رود از ۲۰تُن محصول برداشتی گلمحمدی از سطح باغات بارور نیشابور درآمد ناخالصی معادل ۱۰میلیارد ریال برای کشاورزان کسب شود و از این مقدار تولید گلمحمدی حدود ۱۲ تن به خارج از شهرستان ارسال و تُن به صورت غنچه و چهار تُن به صورت تازهفروشی به بازار عرضه می شود.
وی اضافه کرد: با وجود ۱۲ واحد صنعتی و خانگی در نیشابور ۱۰ تن از این محصولات در این شهرستان گلابگیری و ۱۰ هزار لیتر گلاب تولید میشود.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور گفت: قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاومت نسبت به خشکی و سرمازدگی این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد و توسعه این محصول است و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیت های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول در نیشابور است.
فرهمند راد با اشاره به این که گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذرماه تا پایان اسفندماه کشت میشود و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت می شود افزود: این گیاه ١٢ سال گل میدهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است و بعد از ١٢سال، شاخه این گیاه به اندازه ٢٠ سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث میشود.
وی ادامه داد: با توجه به جوان بودن گلستانهای نیشابور میانگین برداشت در این شهرستان ۲هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم برداشت گل محمدی بیشترین میزان تولید را دارد و میانگین آن تا سه هزار کیلوگرم در هکتار برآورد میشود.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور گفت: طی بارندگیهای اخیر و بر اثر جاری شدن سیل و بارش تگرگ افزون بر ۵۳۶ میلیارد و ۷۴۳میلیون ریال خسارت به ۲هزار و ۵۹ هکتار محصولات زراعی، ۸۸هکتار محصولات باغی، ۲۵ رشته قنات، ۲ کیلومتر کانال آب، یک استخر و ۶۶۵ مترمربع ساختمان در نیشابور وارد آمده است همچنین این سیلابها ۱۲۲ راس دام سبک را نیز تلف کرده است.
شهرستان ۴۰۰هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
نظر شما