"وهب مختاران" روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه یکی از دلایل مهم ارتکاب به جرم و آسیب های اجتماعی نداشتن شغل و مهارت است عنوان کرد: در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و توانمند سازی مهارتی زندانیان می توان با برگزاری دوره های مهارتی زمینه ایجاد اشتغال آنها را بعد از آزادی فراهم کرد.
وی با تاکید بر اهمیت حمایت همه جانبه سایر دستگاهها، کارآفرینان، تولیدکنندگان و افراد جامعه از این قشر عنوان کرد: تعداد ۱۱۴ زندانی زن و تعداد ۶۰۸ نفر از زندانیان مرد در دوران همه گیری کرونا با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی موفق به گذراندن دوره های آموزشی فنی و حرفه ای شدند.
مختاران بیکاری و نداشتن درآمد مناسب را از عوامل ارتکاب مجدد به جرم پس از آزادی دانست و اظهار داشت: زندان می تواند یک مکان مناسب برای ارائه انواع آموزش های فنی و حرفه ای باشد تا زندانیان پس از آزادی با داشتن گواهینامه معتبر آموزش فنی و حرفه ای راهی بازار کار شده و کسب درآمد داشته باشند.
وی ادامه داد: آموزش های ارائه شده به زندانیان در چهار خوشه خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی است.
مختاران اعلام کرد: آشپز هتل، تعمیرکار وسایل گاز سوز خانگی، حصیرباف، سیم کشی مدارهای پایه، جوشکاری دستی با فرایند (SMAW)، سازنده کاشی سنتی، کلاف ساز مبل چوبی، مدیر مکان های گردشگری، سازنده تزئینات چوبی از بازیافتی ها از رشته های ارائه شده در زندان های همدان است.
اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان دارای ۲۲ مرکز آموزش دولتی و ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی است.
نظر شما