به گزارش ایرنا، جوانانی که امسال برای اولین بار میتوانند در انتخابات ۱۴۰۰ و به عبارت دیگر در مهمترین رویداد سیاسی کشور شرکت کنند، همانند رودهای کوچکی که برای پیوستن به دریا در تب و تاب هستند، تلاش میکنند تا در این کارزار مهم نقشی اساسی ایفا کنند.
بسیاری از جوانان امسال برای شرکت در انتخابات به ویژه ریاست جمهوری واجد شرایط میشوند یعنی میتوانند در آینده خود و کشورمان تاثیرگذار باشند؛ شرکت در انتخابات همانند شرکت در یک مسابقه بزرگ است که هر شرکت کننده، طرفداران خود را دارد و این شرکتکنندگان برای پیروزی باید بهترین راهکارها را برای بهتر شدن اوضاع مملکت پیشنهاد دهند.
در تمامی انتخابات واژهای بهعنوان رای اولی وجود دارد که این کلمه پرمحتوا توام با طراوات، تازگی و امید و انرژی است واین افراد همین مفاهیم را با حضور پررنگ خود به صندوقهای رای روانه میکنند و شاید همین دلیل است که هر انتخابی را رنگی نو و تازه میبخشد.
ماده ۲۷ قانون انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرایط شرکت در انتخابات را برای رای اولیها تبیین می کند که در آن باید جوان شرکت کننده در انتخابات تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته، ۱۸ سال تمام و عاقل باشد.
در انتخابات امسال و کنار سایر اقشار جامعه، جوانانی حاضر میشوند که جشن تکلیف سیاسی خود را دارند و پس از چندین ماه بررسی و مطالعه، گزینه سرنوشت ساز خود را از مسیر صندوقهای رای راهی کرسی تصمیم ساز کشور میکنند.
اگرچه در انتخابات ۱۴۰۰ به دلیل شیوع کرونا تاکنون آنگونه که باید شور انتخابات در میان جامعه و جوانان رونق نگرفته اما آنانی که شور و شوق اولین انتخاب را با خود دارند روزهای تصمیمگیری را سپری میکنند تا بتوانند در روز موعود دست به انتخابی نو و تاثیرگذار برای آینده خود و جامعه بزنند.
محسن یکی از رای اولیها در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: از اینکه امسال میتوانم در آینده کشورم تاثیرگذار باشم بسیار خوشحالم و با دید باز سیاسی و اجتماعی، مشورت با دیگران و رصد تبلیغات انتخاباتی نامزدها سعی میکنم بهترین گزینه برای نشستن به کرسی ریاستجمهوری را انتخاب کنم.
این جوان تهرانی ادامه داد: شرکت در انتخابات آنهم برای اولین بار حس بزرگتر شدن و عاقلتر شدن در مسائل سیاسی کشور را به من القا کرده است و به هیچ عنوان دوست ندارم که این حس را از دست دهم.
خانمی جوان با تعدادی کتاب درسی در دست و کولهای بر دوش نفر دومی بود که خبرنگار ایرنا برای مصاحبه با او به سمتش رفت و در جواب به این سوال که آیا در انتخابات امسال شرکت میکند یا نه؟ جواب داد: من دوست نداشتم در انتخابات شرکت کنم، اما وقتی دیدم که هر رای ما جوانان در آینده خومان تاثیر میگذارد و در واقع این خودمان هستم که با شرکت در انتخابات آیندهمان را رقم میزنیم، نظرم عوض شد.
این رای اولی که خود را مهسا معرفی کرد در ادامه گفت: تصمیمگیری همیشه برای ما جوانان سخت است، زیرا هم تحت تاثیر احساسات شخصی قرار میگیریم هم تحت تاثیر جو جامعه و فضای مجازی؛ اما پیشنهادم به هم سن و سالان و رای اولیهای دیگر این است که با دید باز سیاسی و مشورت گرفتن از بزرگترها بهترین گزینه را برای این رویداد مهم انتخاب کنند.
آقای رییسجمهور آینده به فکر جوانان باش!
مسعود دیگر رای اولی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که درخواستت از رییس جمهوری آینده ایران چیست؟ پاسخ داد: تنها خواسته من این است که رئیس دولت سیزدهم به فکر جوانان باشد؛ زیرا همین جوانان هستند که باید آینده کشور را از همه نظر تامین کنند و اگر سرخورده بار بیایند نمیشود روی آنها حساب کرد.
وی ادامه داد: خواسته دیگری که من دارم و فکر میکنم که خواسته بیشتر مردم ایران نیز باشد این است که هر نامزدی که پیروز میدان انتخابات شد، حرفها و وعدههایش را فراموش نکند و بعد از پیروزی به آنها عمل کند؛ زیرا ما با استناد به آن حرفها رای میدهیم.
فاطمه دیگر رای اولی در مورد این سوال به خبرنگار ایرنا گفت: در زمان تبلیغات برای انتصاب کرسی ریاست جمهوری بیشتر نامزدها حرفها و پیشنهاداتی ارائه میکنند که آدم را واقعا به فکر فرو میبرد؛ و برای مثال خود من فکر میکنم که اگر این حرفها به عمل تبدیل شود کشور عزیزمان به یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان و مرفهترین آنها تبدیل میشود؛ اما سوال اینجاست که چند درصد از این شعارها به واقعیت تبدیل میشود؟
این رای اولی گفت: تنها انتظاری که من از نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ دارم این است که اگر توان مدیریت کردن کشور آنهم در این دوره بسیار دشوار را در خود میبینند، پا به این عرصه بگذارند؛ زیرا بسیاری از خانوادهها زیر بار سنگین فشارهای مالی کمرشان خم شده است و دیگر توانی برای یک انتخاب اشتباه ندارند.
پویش دانشآموزی رای اولیها راهاندازی شد
به گزارش ایرنا، پویش دانش آموزی رای اولیها به منظور مشارکت حداکثری دانش آموزان رای اولی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری راه اندازی شده است و در این پویش سوالاتی مانند «چرا در انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت میکنید و معیار شما برای رییس جمهوری منتخب چیست؟» مطرح است.
همچنین در این پویش از دانش آموزان درخواست شده که احساس و شوق خود را در سن تکلیف سیاسی و حضور در انتخابات بنویسند؛ این پویش ویژه دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه در مدارس سراسر کشور است که تا پایان خرداد ۱۴۰۰ نیز فرصت ارسال آثار وجود دارد.
علاقه مندان به شرکت در این پویش می توانند آثار خود را از طریق آدرس rayavaliha@ شبکه شاد ارسال کنند؛ این پویش در اداره کل فرهنگی، هنری اردوها و فضاهای پرورشی معاونت پرورشی و فرهنگی طراحی و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران اجرا میشود.
به گزارش ایرنا، انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ ایران سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در کشورمان است که در ۲۸ خرداد امسال همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار و طی آن هشتمین رییسجمهور ایران با آراء مردم انتخاب میشود.
نظر شما