به گزارش ایرنا، حجت الاسلام احمد شرفخانی روز سه شنبه در نشست شورای امور خیریه استان قزوین با اشاره به اینکه ۱۲۷ مورد از مورد از موقوفات در بخش درمان هستند که این روزها جامعه به فعالیت بیشتر خیریه در این بخش نیازمند است، تصریح کرد: نگاه همدلانه و نوع دوستانه از روز اول خلقت همراه انسان بوده و ما باید همواره تقویت این دیدگاه و نگاه را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی با اشاره به تاریخچه فعالیت ها و نهادهای مرتبط با امور خیریه در کشور،گفت: این فعالیت ها در گذشته عمدتا در قالب صدقه و کار خیر برای پیشبرد یک موضوع خاص دنبال می شد اما پس از گسترش ساختارهای اجتماعی به شکل هدفمند دنبال شده و امروز سازمان اوقاف و امور خیریه در ساماندهی فعالیت های این بخش به ایفای نقش می پردازد.
این مسوول، وقف را دارای ساختار خیرخواهانه دانست که در قبل از اسلام نیز مورد توجه قرار داشته است و افزود: این موضوع در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) تحکیم و تثبیت شد و در واقع حکم مدیریتی آن طراحی شد و به عنوان یکی از ساختارهای مانا و پویا در جامعه اسلامی درآمد.
و با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰۷ نوع وقف در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در همین رابطه برخی موقوفات با عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و قرآن وقفهایی را ایجاد شده و برخی نیز در عرصه توسعه علمی و دانشگاهی در این زمینه ایجاد شده اند و افرادی هم بودند که نگاه خاصی به یک محور مشخص نداشته بلکه بنا به نیاز کشور در هر دوره از زمان اقدام به نیات خیرخواهانه خود کرده اند.
رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه امروز حتی افراد با توان مالی پایین امکان تحقق نیات واقفانه خود را دارند، یادآور شد: امروز ساختار وقف یک قدم جلوتر رفته و امکان این وجود دارد تا افراد با جمع شدن دور هم برای تامین یک نیاز اقدام جمعی کنند.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به اینکه در جهان امروز امورات فعالیت های خیریه به شکل علمی دنبال و پیگیری می شود،تصریح کرد: در همین راستا نیازمندیم تا برای مدیریت بهتر موقوفات به جامعه شناسی، روانشناسی و حتی بازاریابی آشنا باشیم تا از سرمایه های خود بیشترین بهره وری را در راستای خدمت به نیات واقفان داشته باشیم.
این مسوول به اهمیت و جایگاه شورای خیریه سراسر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما به دنبال صدور مجوز نیستیم بلکه به دنبال هم افزایی، تسهیلگری و طراحی فرآیند ارزشمند مدیریت خیریه هستیم تا با پایش خیریه بتوانیم یک سیستم هدفمند خیریه را در کشور راه اندازی کنیم.
وی اضافه کرد: امروز مردم باید بدانند وضعیت شفاف سازی در مجموعه های خیریه چگونه است و شوراهای خیریه علاوه بر اجرای نیات واقفین با ظرفیت مردمی، میتوانند هم افزایی لازم در این زمینه را ایجاد کنند.
حجت الاسلام شرفخانی به فعالیت های انجام شده در خصوص آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد نیز اشاره داشت و تصریح کرد: در بحث آزادی زندانیان در کشور گشایش خوبی آغاز شده و مجموعه های مردمی و شورای خیریه می توانند به خوبی آزادسازی زندانیان را مدیریت کنند.
نظر شما