به گزارش ایرنا، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که تحویل پروژه های انرژی تجدیدپذیر از جمله مزارع بادی و انرژی خورشیدی در سال گذشته به میزان ۴۵ درصد رشد داشت که این مساله، تحولی برای این صنعت جهانی به شمار می رود.
ظرفیت انرژی بادی در سال گذشته بیش از دو برابر شد، در حالی که انرژی خورشیدی به میزان حدود ۵۰ درصد بیش از میزان رشدش قبل از همه گیری کووید – ۱۹ رشد داشت که دلیل آن اشتیاق زیاد به انرژی پاک از سوی دولت ها و شرکت ها بود.
روزنامه گاردین در گزارشی در این مورد نوشت: رونق انرژی پاک، آژانس بین المللی انرژی را بر آن داشته است تا پیش بینی هایش در زمینه انرژی تجدیدپذیر برای سال های آینده را به میزان تقریبا ۲۵ درصد از رقم رشد قبلی و به واسطه استفاده سریعتر از حد انتظار انرژی های تجدیدپذیر در چین، اروپا و آمریکا، مورد بازنگری قرار دهد.
چین با احراز بیش از ۴۰ درصد از رشد جهانی در این بازار در سال های گذشته، در قلب رشد صنعت انرژی تجدیدپذیر مانده است. این کشور همچنین یکی از بزرگترین عرضه کنندگان مواد خام مورد نیاز برای ساخت توربین های بادی و پنل های خورشیدی از جمله سیلیکون، شیشه، فولاد، مس و دیگر موارد خاکی کمیاب است.
با این همه، چین همچنین بزرگترین انتشار دهنده گازهای گلخانه ای در جهان است که به دلیل استفاده از نیروگاه های زغال سنگ برای تامین نیاز رو به رشد انرژی در این کشور ایجاد می شود.
در این میان، هیمی باهار کارشناس ارشد آژانس بین المللی انرژی رونق انرژی های تجدیدپذیر در سال گذشته را بی سابقه خواند، زیرا اگرچه با میزان مشاهده شده در سال ۱۹۹۹ مطابقت دارد، این صنعت در دو دهه گذشته بسیار بزرگتر شده است.
این گزارش در ادامه حاکی است که در انگلیس پیش بینی می شود رشد صنعت باد دریایی تا سال ۲۰۲۲، یک چهارم ظرفیت باد دریایی جهان را به خود اختصاص دهد و این کشور را به تنها کشوری در جهان تبدیل کند که نیروی بادی را بیش از خشکی از سواحلش تامین می کند.
در این بین، انجمن تجاری سولارپاور یوروپ (SPE) از اتحادیه اروپا خواسته است سهم انرژی های تجدیدپذیر در تقاضای نهایی انرژی را به دستکم ۴۵ درصد تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد، اقدامی که این نهاد را در مسیر تحقق هدف توافق پاریس قرار می دهد.
توافق پاریس در نظر دارد تا چند سال آینده از افزایش بیش از دو درجه سانتیگراد دمای زمین، پیشگیری کند اما برخی فعالان محیط زیست این هدف را غیرواقعی خواندهاند. صلح سبز جهانی اعلام کرده هدف توافقنامه این است که گرمایش جهانی را تا حد امکان به زیر ۲ درجه و با هدف ۵/۱ درجه سانتی گراد بالاتر از سطوح پیش از صنعتی شدن نگه دارد.
تا پایان سال ۲۰۲۰، اتحادیه اروپا ۱۳۷ گیگاوات ظرفیت خورشیدی نصب شده داشت، در حالی که ظرفیت خورشیدی ترکیبی در برنامه های ملی انرژی و اقلیمی کشورهای عضو برای سال ۲۰۳۰، رقم ۳۳۵ گیگاوات در نظر گرفته شده است.
اتحادیه اروپا قصد دارد انتشار گازهای گلخانه ای را تا سال ۲۰۳۰ به میزان دستکم ۵۵ درصد در مقایسه با سطح سال ۱۹۹۰ کاهش دهد.
سایر سیاست های پیشنهادی شامل چارچوبی پیشرفته برای تاسیسات انرژی تجدیدپذیر با اندازه متوسط برای افزایش مصرف داخلی است.
به رغم تاثیر کووید – ۱۹، اروپا رکورد دومین بهترین سال در زمینه استقرار سیستم های خورشیدی در سال ۲۰۲۰ را ثبت کرد و با افزودن ۷/۱۸ گیگاوات از این انرژی، این میزان را به افزایش ۱۱ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ رساند. پیش بینی می شود که رشد دو رقمی در زمینه نصب پنل های خورشدی طی چهار سال آینده ادامه یابد.
در این میان، نخستین مزرعه شناور تولید انرژی خورشیدی در ارتفاعات کوهستانی سوئیس آغاز به کار کرده است.
این پنل ها، ۵۰ درصد بیش از نمونه های مشابه خود در ارتفاعات پایین، انرژی تولید می کنند.
به گفته ماکسیم رامشاین مدیر پروژه از شرکت روماند انرژی، این پروژه آزمایشی، ۸۰۰ هزار کیلووات در سال برق تولید می کند که معادل انرژی مورد نیاز برای ۲۲۰ خانه است.
این مزرعه پنل های خورشیدی، یک هزار و ۸۱۰ متر بالاتر از سطح دریا احداث شده است و شرایط کوهستانی، قدرت تابش اشعه خورشیدی را تقویت می کند.
این پروژه نه تنها در ارتفاعات بالای سوئیس، چشم اندازی خیره کننده ایجاد می کند، بلکه جایزه معتبر Watt d’Or سوئیس را نیز به عنوان بهترین ابتکارعمل انرژی تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۰ از آن خود کرده است.
نظر شما