وقوع فاجعه بزرگ کرونایی بیخ گوش هرمزگان است

بندرعباس- ایرنا- شیوع ویروس کرونا به ویژه نوع انگلیسی آن در هرمزگان طی یک هفته گذشته بسیار گسترده بوده و وضعیت این استان طبق گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی از مرحله بحران فراتر رفته و احتمال وقوع یک فاجعه بزرگ وجود دارد.

آمارهای اعلامی از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بسیار نگران کننده است و به دنبال این وضعیت نیز تمام مشاغل به جز گروه شغلی یک به مدت ۱۰ روز در این استان تعطیل شده است و ویژه برنامه های ۱۴ و ۱۵ خردادماه نیز به دلیل شرایط خاص استان لغو شد.

۳۰ نقطه در استان هرمزگان به عنوان نقاط آلوده به کرونا اعلام شده و تمام شهرستان های استان از نظر دانشگاه علوم پزشکی ، در وضعیت قرمز قرار دارند و متاسفانه هر سه نوع خطرناک کرونای انگلیسی، آفریقایی و هندی در این استان گزارش شده و فوتی هایی نیز به دنبال داشته است.

 با وجود شرایط حاکم بر هرمزگان و اعلام محدودیت های ترددی و تعطیلی تمام مراکز تفریحی و تجاری این استان، شاهد حضور مسافران بسیاری در در این روزها در هرمزگان هستیم که باید از این افراد پرسید دقیقا در این شرایط گرم آب و هوایی و دمای نزدیک ۵۰ درجه، با چه هدفی به هرمزگان سفر کردند؛ آیا غیر از این است که اینگونه افراد سلامت خود و اطرافیانشان و قربانی شدن دیگر مردم جامعه و خسارت های جبران ناپذیر اجتماعی و اقتصادی برایشان بی اهمیت است و کاش قانون برخورد سخت تری با این افراد داشته باشد تا در خاطرشان بماند که بازی کردن با سلامت دیگران چه عواقبی به دنبال دارد.

البته این بی تفاوتی تنها مربوط به مسافران نبوده و برخی ها در مناطق روستایی هرمزگان نیز اقدام به برگزاری عروسی و دورهمی های بزرگ کردند که دود سیاه عروسی در این شرایط قرمز کرونایی ، چشمان بسیاری را گریان خواهد کرد و بانیان آن باید در برابر خدا و وجدانشان پاسخگو باشند.

 افزایش ۴۰ درصدی موارد مثبت کرونا در هرمزگان

مسوولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می گویند در حال حاضر از نظر ظرفیت بیمارستان‌ها برای پذیرش مبتلایان به کرونا در وضعیت بحرانی قرار دارند.

در حال حاضر ظرفیت بستری روزانه کرونا در هرمزگان حدود یک هزار نفر است که به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی این استان در صورت بیشتر شدن این تعداد، استان با مشکل مواجه خواهد شد که البته هم اکنون نیز در بندرعباس و میناب بیمارستان‌ها تقریبا ظرفیتشان در مرز پر شدن است و ممکن است نیاز باشد بخش‌های دیگر کرونایی اضافه گردد.

اما نکته امیدوارکننده در میان فراهم بودن دارو و اکسیژن به میزان کافی در هرمزگان است که هرچند در این زمینه هم در صورت افزایش تعداد بیماران باید شاهد کمبود و مشکل بود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به وضعیت بسیار بحرانی استان از نظر شیوع کرونا، گفت: در طول دو هفته گذشته، شمار موارد مثبت کرونا در استان ۴۰ درصد افزایش داشته است.

دکتر فاطمه نوروزیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در طول یک هفته گذشته نیز آمار بستری های کرونا هشت و فوتی ها بیش از ۲۲ درصد در مقایسه با هفته قبل تر رشد داشته است و این موضوع خود گواه شرایط بد هرمزگان است.

وی آلوده ترین شهرستان های هرمزگان را میناب، رودان، پارسیان، حاجی آباد و سیریک اعلام کرد و گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۲ مبتلای جدید در بیمارستان های استان بستری شدند و مجموع بستری ها به ۵۴۸ نفر رسید که حال ۱۴ نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است.

به گفته نوروزیان با جان باختن ۸ مبتلا به کرونا در ۱۴ خردادماه ، آمار فوتی های کرونا در هرمزگان به یک هزار و ۲۹۶ نفر رسید.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با انتقاد جدی از کسانی که با وجود هشدارهای بسیار، همچنان این استان را به عنوان مقصد سفر انتخاب کردند، گفت: احتمال این وجود دارد که هر کدام از این مسافران، سفیر کرونا در شهرهای خود باشند و با این وضعیت نمی توان چندان به قطع زنجیره انتقال کرونا امیدوار بود و تنها باید در انتظار روزهای سخت تری باشیم.

فاجعه کرونایی در انتظار هرمزگان

مسوولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می گویند، بیشتر موارد ابتلا به کرونا در استان از نوع انگلیسی است که احتمال کشندگی و سرایت پذیری آن بسیار بالا می باشد و با توجه به سیر صعودی کرونا در استان، خطر ابتلا به این ویروس در هرمزگان بسیار بالا است و شرایط استان در آستانه یک فاجعه بزرگ کرونایی قرار دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه هرمزگان در یک وضعیت بحرانی شیوع کرونا قرار دارد، گفت: با توجه به در پیش بودن انتخابات و احتمال برگزاری نشست های تبلیغاتی، رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی و انجام سفرهای غیرضروری از سوی مردم در این ایام تعطیلات پیش بینی می کنیم که روند شیوع کرونا در استان همچنان صعودی باشد.

دکتر محمود حسین پور بیان داشت: در حال حاضر روزانه شاهد شناسایی بیش از یک هزار مورد ابتلا به کرونا در هرمزگان هستیم که از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون، این آمار بی سابقه بوده و نشان دهنده وضعیت بحرانی استان و چرخش پرقدرت کووید ۱۹ در هرمزگان است.

وی با بیان اینکه همه شهرستان هرمزگان از نظر دانشگاه علوم پزشکی در وضعیت قرمز هستند، افزود: ملاک رنگ بندی‌های شیوع کرونا شمار بستری‌های کرونا در هر شهرستان است و شهرستانهای بوموسی، سیریک و بشاگرد بستری‌های کمتری داشته اند که البته به این علت بوده که بیماران بشاگرد و سیریک بیشتر در شهرستان‌های دیگر بستری می‌شوند و از این نظر این سه شهرستان را می توان نارنجی در نظر گرفت و بقیه ۱۰ شهرستان دیگر استان قرمز هستند.

این مقام مسوول تاکید کرد: رنگبندی‌ها بیشتر راهنمایی برای رعایت هر چه دقیق تر شیوه نامه‌های بهداشتی است و بررسی ها حاکی از آن است که وضعیت استان فراتر از این رنگبندی‌ها بوده و متاسفانه وضعیت در حال تبدیل شدن به یک بحران بسیار بزرگ است و اگر مداخله موثری صورت نگیرد ممکن است یک فاجعه در زمینه شیوع کرونا رخ دهد.

وی با اشاره به افزایش شمار فوتی های کرونا در هرمزگان در طول هفته گذشته، گفت: ما در هرمزگان شاهد شیوع کرونای آفریقایی، هندی و انگلیسی هستیم که دو گونه اول تا حدودی مهار شده اما شیوع نوع انگلیسی با توجه به قدرت سرایت پذیری بسیار بالای آن همچنان ادامه دارد و متاسفانه میانگین سنی فوتی های کرونا در استان کاهش قابل ملاحظه ای داشته و حتی شاهد مرگ افرادی با سن ۳۰ سال و کمتر از آن نیز بودیم.

حسین پور خاطرنشان کرد: خردادماه سال گذشته نیز، ما یک پیک کرونا در هرمزگان داشتیم که احتمال می رود استفاده از کولرگازی در این بازه زمانی در محیط‌های بسته موجب انتشار بیشتر ویروس شده و از سوی دیگر بی توجهی مردم به پروتکلهای بهداشتی و برگزاری دورهمی ها و سفرهای غیرضرور نیز تاثیر بسزایی در ایجاد این وضعیت دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان رعایت پروتکلهای بهداشتی ، ماندن در خانه و پرهیز از انجام هرگونه سفر درون و برون استانی را تنها راهکار گذر از این بحران اعلام کرد و گفت: در صورت انجام ندادن این موارد، باید انتظار شرایط بسیار بدتری را داشت.

ممنوعیت برگزاری هرگونه تجمع در هرمزگان به مدت ۱۰ روز

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان گفت: در پی افزایش بی سابقه موارد ابتلا به کرونای انگلیسی ، هندی و آفریقایی در استان همه تجمع‌ها تا ۱۰ روز آینده ممنوع است.

علی رئوفی در جلسه فوق العاده ستاد کرونا در استان افزود: متاسفانه هر روز بر شمار مبتلایان به کرونا در هرمزگان اضافه می شود و اگر شیوه نامه‌های بهداشتی رعایت نشود در دو هفته آینده وضعیت بحرانی برای هرمزگان پیش بینی می‌شود.

وی با تاکید بر رعایت هر چه بیشتر شیوه نامه‌های بهداشتی در مناطق قرمز هرمزگان گفت: در این مناطق ادارت دولتی با یک سوم نیروها فعالیت می‌کنند و کارکنانی که با مردم ارتباط دارند باید از دو ماسک استفاده کنند.

این مقام مسوول تصریح کرد: مصوب شده است صنف‌های مختلف از دو ماسک استفاده کنند و از تجمع در سواحل به شدت جلوگیری می‌شود.

بانیان مراسم عروسی دریکی از روستاهای بندرعباس به پاسگاه منتقل شدند

درپی حاد شدن شرایط کرونایی در هرمزگان برگزار کنندگان مراسم عروسی در یکی از روستاهای بندرعباس به پاسگاه محل منتقل شدند.

 فرماندار بندرعباس روز جمعه در این زمینه اعلام کرد: درپی گزارش مردمی پنجشنبه شب به مراجع قضایی وانتظامی ، درجریان این حادثه ضمن توقف عروسی ، داماد و پدرش پس از حدود یک ساعت نگهداری در پاسگاه با گرفتن تعهد مرخص شدند.

عزیز الله کناری افزود: درحال حاضر بواسطه شیوع شدید کرونا درصد بالایی از آلودگی‌های کرونایی کنونی که موجب قرمز شدن وضعیت شهرستان شده ناشی از دورهمی خانوادگی و حضور در مراسم های عروسی و سایر مراسم‌هاست

وی ادامه داد: برای کاستن از میزان شیوع کرونا رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی ضروری است که از شهروندان و خانواده‌ها درخواست داریم از برگزاری دورهمی‌ها و مراسم‌ها خودداری کنند تا زنجیره انتقال شیوع کرونا قطع شود.

فرماندار بندرعباس اظهار داشت: اقدام‌هایی هم در سطح شهر و شهرستان بندرعباس به مرحله اجرا گذارده شده در راستای کاستن از شیوع بیشتر کروناست که همکاری همگانی برای رسیدن این برنامه ها به اهداف لازم است.

کناری تصریح کرد: این موضوع توسط بخشداری و مرکزی بهداشت شهرستان پیگیری‌های بعدی انجام می‌شود و با توجه به وضعیت شهرستان بندرعباس در حال حاضر قرمز بوده و برگزاری هرگونه تجمع در راستای قطع زنجیره انتقال کرونا ممنوع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha