«قاسم تقی زاده خامسی» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره کمتوجهی نامزدهای ریاست جمهوری به مسئله آب و تامین آن افزود: نامزدهای انتخابات در مناظرات، کمتر به موضوعات مهمی چون کم آبی پرداختندو سوالات مرتبط با آن در مناظرهها مطرح نشد.
وی ادامه داد: امیدوار بودم در مورد آب و کشاورزی و به خصوص امنیت غذایی کشور سئوالیمطرح میشد و ای کاش یکی از آقایان کاندیداها میگفت، میخواهم دولت “سازگاری با آب” تشکیل دهم.
تقی زاده خامسی گفت: مطرح شدن دولت سازگاری با آب شعاری که قابل اندازه گیری است و در پایان دوره مردمی که تشنهاند و هنوز به آب پایدار دسترسی ندارند خواهند فهمید چقدر تشنگی آنها رفع خواهد شد.
معاون وزیر نیرو افزود: کشاورزی که معیشتش در خشکسالی در خطر جدی میافتد وعدهها را لمس کرده و میتواند تشخیص دهد که دولت چه تمهیداتی برای اقتصاد زندگی او دارد و چگونه قرار است او توانمند شود.
وی با تاکید بر اینکه آب چالش جدی کشور در سالهای آینده است، ادامه داد: اگر این خشکسالی ادامه یابد تبدیل به ابر چالش خواهد شد.
تقی زاده خامسی گفت: نتیجه ۱۰ سال خشکسالی، کاهش آبهای زیرمینی و برداشتهای غیرمجاز فراوانی شده که دو سال تر سالی آن را جبران نکرده است.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: اکنون نیز دوباره دچار خشکترین سال در ۵۲ سال اخیر شدهایم که بیتوجهی به آن می تواند پیامدهای ناگواری داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر چه محدودیت در کشور برای آب وجود دارد، اما راه حلهایی برای سازگاری با کم آبی وجود دارد مشروط بر اینکه در اولویت دولت بعدی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، امسال یکی از خشکترین سالهای پنج دهه اخیر رقم خورده است.
آمارهای رسمی منتشر شده از سوی مراجع رسمی بیانگر آن است که میزان بارشهایی که از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه ۱۳۹۹ تا انتهای شهریور۱۴۰۰) تا بیست و ششمین روز اردیبهشت ماه در کشور اتفاق افتاده نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش ۵۳ درصدی همراه شده است.
این کاهش بارشها اثر مستقیم برروی موجودی آب مخازن سدها گذاشته و حجم موجودی آنها را به شدت کاهش داده و همین موضوع به نگرانی در باره نوع مصرف آب و نیز تامین آب در شرایطی که کشور درگیر با بیماری کرونا است دامن زده است.
نظر شما