۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۴۳
کد خبرنگار: 1540
کد خبر: 84359452
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گام اول سند سازگاری با کم‌آبی سمنان ۱۷۱ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی دارد

سمنان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان گفت: اجرای گام اول سند سازگاری با کم‌آبی استان صرفه‌جویی ۱۷۱ میلیون مترمکعبی آب در چشم‌انداز سال ۱۴۰۵ به همراه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، ایرج حیدریان روز چهارشنبه به رسانه ها افزود: تا پایان گام اول سند که سال ۱۴۰۵ است ۱۷۱ میلیون مترمکعب از مصارف باید صرفه جویی شود تا استان سمنان از سال ۱۴۰۶ کسری تراز مخازن نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان مجموع برداشت از منابع آب های زیرزمینی برای بخش آشامیدنی را کمی بیشتر ۹۰ میلیون مترمکعب بیان کرد و گفت: در این بخش هم تکالیفی در سند سازگاری با کم‌آبی پیش بینی شده است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با تبیین شرایط منابع آبی و کمبودهای آن اظهار داشت: سمنان در اقلیم خشک و فراخشک قراردارد و میزان بارندگی در شرایط عادی در این استان نصف میانگین کشوری است و ظرفیت آب موجود در این استان حدود یکهزار و ۲۰۰ میلیون مترمکعب است.

استان سمنان ۱۵۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن دارد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان گفت: از این میزان ۳۵۰ میلیون مترمکعب منابع سطحی و بقیه در بخش آب زیرزمینی است و با توجه به مصارف بیش از حد مجاز گذشته  ۱۵۰ حدود  میلیون مترمکعب کسری آب زیرزمینی برای استان سمنان ثبت شده است.

حیدریان خاطرنشان کرد: به طور انباشته از گذشته تاکنون این کسری معادل سه میلیارد مترمکعب است که رقم قابل توجهی برای تامین نیازها در بخش های مختلف است.

وی با بیان اینکه کسری مخازن در استان سمنان در طول سالهای قبل اتفاق افتاده که ناشی از استفاده غیرمجاز از منابع زیرزمینی است ادامه داد: در این خصوص برداشت از ۹۴ درصد چاه‌های غیرمجاز در این استان با نظارت های این شرکت متوقف شد.

حیدریان برداشت غیرمجاز از چاه‌های مجاز را از دیگر مشکلات برشمرد و اظهار داشت: با مصوبه شورای حفاظت از منابع استان سمنان ۴۰۰ چاه مجاز دارای برداشت غیرمجاز شناسایی شد که میزان برداشت غیرمجاز از این چاه‌ها حدود ۹۰ میلیون مترمکعب بود که رقم بسیار قابل توجهی است.

وی، سمنان را از استانهای پیشرو در نصب کنتورهای هوشمند در چاه‌ها معرفی کرد و گفت: ۹۰ درصد از چاههای این استان مجهز به کنتور شدند و ۱۰ درصد باقیمانده نیز در دست اقدام است.

حیدریان فعالیت ۱۶ گروه گشت و بازرسی را از دیگر اقدامات برای کنترل برداشت از منابع زیرزمینی در استان سمنان بیان کرد و گفت: این گشت ها در محیط حضور دارند و با مشاهده تخلفات گزارش و با هماهنگی دستگاه قضایی جلی تخلفات گرفته می شود.

آب برای توسعه کشاورزی در سمنان اختصاص نمی‌یابد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان، کشاورزی به روش سنتی و استفاده از شیوه غرق آبی را از مشکلات مهم و تهدیدی برای منابع آبی دانست و گفت: در برخی موارد که روش های نوین آبیاری را مورد استفاده قرارداده اند به دنبال توسعه کشت هستند که این مساله با توجه به شرایط منابع آبی به هیچ وجه توصیه نمی شود.

وی خاطرشان کرد: به هیچ وجه در بخش کشاورزی توسعه کشت نباید صورت گیرد و با توجه به مصوبات شورای عالی آب، آب برای بخش کشاورزی تخصیص نخواهیم یافت و آب موجود باید بهینه استفاده شود.

حیدریان یادآور شد: با توجه به مشخص شدن تکالیفی که برای کشاورزی شده است سند سازگاری با کم آبی برای استان سمنان تدوین شده و این سند ملاک کار خواهد بود و نباید مانند گذشته عمل شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان مجموع برداشت از منابع آب های زیرزمینی برای شرب را کمی بیشتز ۹۰ میلیون مترمکعب بیان کرد و گفت: در این بخش هم تکالیفی در سند پیش بینی شده است که باید مورد توجه قرار گیرد.

۸۶ درصد منابع زیرزمینی استان سمنان در بخش کشاورزی، ۹ درصد آشامیدنی و پنج درصد در بخش صنعت و خدمات استفاده می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha