به گزارش ایرنا، علیرضا آشناگر روز سهشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کمآبی استان سمنان در سالن غدیر استانداری گفت: مصرف بهینه و تامین کسری آب از منابع خارج استان، راه برون رفت از کم آبی است و برای توسعه صنعت و تامین کسری آب باید از منابع خارج از استان استفاده شود.
وی افزود: خشکسالی ها به صورت طبیعی خیلی از مناطق استان سمنان را تحت تاثیر قرار می دهد و برخی مناطق نیز در وضیعت بحرانی قرار دارند.
استاندار سمنان گفت: در بعضی از شهرستان ها حتی تنش آبی وجود دارد و اقدامات لازم در خصوص تامین آب شرب در حال انجام است اما چالشهای تامین آب کشاورزی نیازمند تدابیر ویژه است.
آشناگر گفت: طی مکاتبه با معاون اول رئیس جمهوری و ابلاغ این نامه به سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سمنان جزو استان های متاثر از خشکسالی قرار گرفت و برنامه های تنش آبی در استان اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه تامین آب از دریای خزر به مراحل خوبی رسیده است گفت: امید است در دولت آینده با همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این طرح پیگیری و اجرا شود.
استاندار سمنان با بیان اینکه برخی صنایع همچون صنعت فولاد به دلیل کم آبی به هیچ عنوان نباید وارد استان شود افزود: مجوز اجرای طرحی مطلوب در این حوزه منوط به استفاده از ظرفیت پسآب شهرستان سمنان شد.
آشناگر گفت: سد فینسک در مهدیشهر، چشمه های قطری در شاهرود و سد کالپوش برای تامین آب شاهرود و میامی، از جمله منابعی در استان سمنان است که باید به درستی استفاده شود.
وی افزود: طرج تامین آب از چشمه های قطری با هزینه ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار در سالهای گذشته از طرحهای بسیار بزرگ است که با مقاومتهای غیرمنطقی مواجه شد و این موضوع به عنوان مطالبه مردم، حساسیت نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی را میطلبد.
آشناگر با بیان اینکه کشاورزان باید به سمت استفاده از روشها و تجهیزات نوین آبیاری هدایت شوند گفت: همه چاههای آب استان دارای کنتور هوشمند است اما نیازمند تزریق منابع آبی است.
استاندار سمنان افزود: برخی از روستاهای شاهرود، میامی و دامغان درگیر کمآبی هستند و باید نسبت به تامین اظطراری منابع اعتباری اقدام شود که با همکاری مجموعه امور منابع آب و آبفا، مشکلی برای مردم به وجود نیاید.
بنا به اعلام شرکت آب منطقه ای سمنان، این استان نسبت به سال گذشته بالغ بر ۴۶ درصد و نسبت به دراز مدت ۷ درصد کاهش بارندگی دارد.
نظر شما