نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

تهران- ایرنا- تئاتر در هفته‌ای که گذشت با وجود مناسبت‌های تقویمی موجود در آن شاهد اخبار مهمی؛ چون انتشار نمایشنامه «در مجلس تشرف تهران» با محوریت زندگی سیاسی امام خمینی (ره) و تلاش گلاب آدینه برای اقتباس نمایشی از فیلم کلاسیک «بانوی زیبای من» برای اجرا در سالن اصلی تئاترشهر بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، هر چند روزهای نخست هفته جاری با مناسبت‌های تقویمی چون سالروز ارتحال بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام‌خمینی (ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد و تعطیلی تالارهای نمایشی مواجه بود اما در ادامه شاهد رویدادهای مختلف و متنوعی در عرصه هنرهای نمایشی کشور بودیم.

بی شک افزوده شدن تعداد اجراهای عمومی و افزوده شدن تالارهای میزبان آثار تئاتری با وجود استمرار شرایط ویژه اجراها در ایام کرونا یکی از مهمترین اتفاقاتی است که هنرمندان عرصه نمایش کشور را به ادامه این روند در سایه درایت مسئولان و متولیان تئاتر و رعایت بیشتر شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای تقویت اعتماد مخاطبان برای حضور در تماشاخانه‌ها امیدوار کرده است.

همچنین با پشت سر گذاشتن سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ و رسیدن به موسم رویدادهای جشنواره‌ای شاهد انتشار فراخوان این رویدادها نیز هستیم که به مولفه دیگری چون تزریق امید به استمرار حیات تئاتر در سال ۱۴۰۰ تبدیل شده است. 

از جمله مهمترین رویدادها و فعالیت های این حوزه طی روزهای هفته جاری از ۱۵ تا ۲۱ خرداد، می‌توان به انتشار نمایشنامه در مجلس تشرف تهران با محوریت زندگی سیاسی امام خمینی (ره)، اجرای بانوی محبوب من در سالن اصلی تئاترشهر، انتشار فراخوان دومین جایزه بزرگ سرو، بارش پنج ثانیه برف در تماشاخانه شهرزاد، میزبانی سالن هیلاج از همه چیز می گذرد تو نمی گذری، جان گرفتن تن‌ها در تئاترشهر،‌ میزبانی مهرگان از دو نمایش ملکه‌های فرانسه و شمعدانی‌ها و برنده شدن یک بلیت بخت آزمایی با شمعدانی‌ها، پذیرایی سالن دیوار چهارم تا پایان خرداد از افتراق و حضور آیه کیانپور در تله‌تئاتر اتاق عروس اشاره کرد.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

انتشار نمایشنامه در مجلس تشرف تهران با محوریت زندگی سیاسی امام خمینی(ره)

نمایشنامه در مجلسِ تشرّف تهران؛ روایتی از چند تابلو میان خیال و خاطره با محوریت زندگی سیاسی امام خمینی (ره) نوشته فرهاد احمدی، شیدا دانشور و سرپرستی ایوب آقاخانی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شد.

پیش‌ از شروع متن نمایشنامه، در اولین‌صفحه کتاب، آمده است: در مجلس تشرف تهران قدم زدن با کلماتی است که جایی میان خیال و خاطره وامانده‏‌اند؛ گفت‏وگوهایی که تصویری شاعرانه از زیستی سرافراز بر عرصه درام جست‏جو می‏‌کنند تا بلکه ادای دینی باشند به عارفانه‌‏ترین رنگِ خوش‏نگارِ روزگارِ معاصرِ ما.

آدم‌‏های این داستان خیال‏اند که رنگِ واقعیت می‏‌گیرند. این وجیزه تاریخ‌‏نگاری نیست؛ چرخشی است میان حیاتی که چونان پیچ و تاب اسلیمی‏‌های اصفهان ذاتی را میان صفات می‏‌جوید؛ استعاره‌‏هایی از شخصیت‌‏های واقعی که در پیچ و تاب رویدادها عندالاقتضا خودی می‌‏نمایند و طرحی تازه را قلم‏‌انداز می‏‌کنند تا بویی بلکه هوایی از حال و روزگار این زیستِ عارفانه پیش چشم بگذارند که اگر جز این باشد، درام را چه به ساحت عرفانی اسلیم! تا چه پیش افتد و چه در نظر آید.

شخصیت‌های نمایش یا به قول نویسندگانش آدم‌های بازی عبارت‌اند از: خانم، وازگن هاراطونیان، خسرو آذرباد، علی‌اکبرخان و زینت، مصیب بصیری،‌ هاتف، مرد مسن، نیره، شوکت،‌ مرضیه، زن۲، ژانت، فرانسوا و پسرشان.

این‌کتاب با ۸۰ صفحه، شمارگان هزار و ۲۵۰ نسخه چاپ شده است.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

گلاب آدینه با بانوی محبوب من در سالن اصلی تئاترشهر

نمایش بانوی محبوب من به کارگردانی و بازنگری گلاب آدینه و تهیه کنندگی حمیدرضا علی‌نژاد پاییز ۱۴۰۰ به صحنه خواهد رفت.

این نمایش بر اساس فیلم بانوی زیبای من به کارگردانی جرج کیوکر و فیلمنامه‌ای از آلن جی لرنر با اقتباس از نمایشنامه پیگمالیون اثر جرج برنارد شاو به صحنه می‌رود.

تاکنون حضور نورا هاشمی و کامبیز امینی به عنوان بازیگران اصلی این نمایش قطعی شده است و اسامی دیگر بازیگران به زودی اعلام خواهد شد.

داستان این نمایش درباره استاد آواشناسی دانشگاهی است که با دوست زبان شناس خود شرط می‌بندد تا دختر گل فروش و عامی لندنی را تبدیل به بانویی متشخص کند تا در مهمانی های اشرافی بدرخشد.

تمرینات بانوی محبوب من از ۱۸ مرداد سال گذشته آغاز شده است. این نمایش با حضور ۶۰ هنرمند تئاتر و موسیقی در پاییز ۱۴۰۰ در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر روی صحنه خواهد رفت.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

انتشار فراخوان دومین جایزه بزرگ سرو

فراخوان دومین دوره جایزه سرو از سوی  انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ویژه تجلیل از فعالان تئاترانقلاب و دفاع مقدس منتشرشد و در اختیار جامعه هنرهای نمایشی کشور، اصحاب رسانه و علاقمندان به جریان تئاترمقاومت در سراسر کشور قرارگرفت.

در بخشی از این فراخوان آمده است: انجمن تئاتر  انقلاب و دفاع مقدسِ بنیادِ فرهنگیِ روایتِ فتح در راستای اهداف و سیاست‌های خود و به منظور تجلیل  از هنرمندان فعال تئاتر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، دومین دوره جایزه سرو را مختصِ تئاتر تلویزیونی و آثار مکتوب مربوط  به دهه ی ۹۰ (از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۹) در مهرماه  ۱۴۰۰ همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس برگزار می‌کند.

در ادامه فراخوان دومین جایزه بزرگ سرو تصریح شده: تئاتر تلویزیونی ( آثاری که در محدوده زمانی اعلام شده یعنی دهه ۹۰ – از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۹- تولید و در یکی از شبکه‌های سراسری یا استانی پخش شده باشند. پایان‌نامه‌ها ( پایان نامه‌های مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که در محدوده زمانی اعلام شده دفاع شده‌اند. مقالات (چاپ و منتشر شده در نشریات معتبر در محدوده زمانی اعلام شده)، کتب پژوهشی (چاپ و منتشر شده در محدوده زمانی اعلام شده) و نمایشنامه (چاپ و منتشر شده در محدوده زمانی اعلام شده) به عنوان محورهای این دوره از رویداد و بخش‌های رقابتی مد نظر قرار دارد.

بنا به اعلام دبیرخانه این جشنواره مهلت ارسال آثار از طریق پستی ۳۱تیر، اعلام کاندیداها ۲۷ شهریور و برگزاری مراسم اهدای جوایز در بزرگداشت هفته دفاع مقدس (۳۱شهریور تا ۴ مهر ۱۴۰۰) خواهد بود.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

بارش پنج ثانیه برف در تماشاخانه شهرزاد

نمایش پنج ثانیه برف نوشته عباس جمالی به کارگردانی فاطمه زمانی در تماشاخانه شهرزاد روی صحنه می‌رود.

به گفته فاطمه زمانی کارگردان نمایش پنج ثانیه برف این نمایش تک گویی‌هایی از زندگی زنانی است که هر کدام دارای دنیای متفاوت و شرایط خاص خود در جامعه هستند و اتفاقی مشترک آن‌ها را به هم گره می‌زند.

علی پیله‌ور، فاطمه زمانی، صفورا کاظم پور، نوشین سرکوبی، هانیه عادلزاده و ستایش انیسی بازیگران این نمایش را هستند که با تهیه کنندگی مجید یارندی‌پور توسط گروه هنری سافاتا اجرا می‌شود.

نمایش پنج ثانیه برف از ۱۷خرداد، هر روز ساعت ۱۸ در تماشاخانه شهرزاد روی صحنه می‌رود.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

میزبانی هیلاج از  همه چیز می گذرد تو نمی گذری

نمایش همه چیز می گذرد تو نمی گذری به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی حسن طبیب‌زاده از ۱۷ خرداد ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه هیلاج روی صحنه رفت.

این نمایش با بازی، آهنگسازی و اجرای موسیقی حسن طبیب‌زاده خرداد و تیر ماه اجرا می شود.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: تو مدارک کشف شده از شوروی سابق، یکی از رازهای یازده سپتامبر اینجوری نوشته شده؛ اون هواپیما خلبانش بهرام رادان بود و مسافراش الیزابت تیلور و شهرام شب پره ... نشسته است و با چشمانش لبخند می آورد. اسبش ترانه ای می‌خواند. شاید در این ایستگاه از تاریخ پیاده شدیم.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

جان گرفتن تن‌ها در تئاترشهر

نمایش تن‌ها نوشته و کارگردانی علیرضا معروفی از تیر ماه سال جاری (۱۴۰۰) در تالار سایه مجموعه تئاترشهر به صحنه می‌رود. معروفی پس از اجرای نمایش شکم در تالار قشقایی، این بار با نمایش تن‌ها به مجموعه تئاترشهر می‌آید.

معروفی در گذشته با نمایش عقیم مقام اول نویسندگی و کارگردانی در بیست و چهارمین جشنواره ملی لاله‌های سرخ اندیمشک را به‌ دست آورده و جایزه اول نویسندگی و کارگردانی از نهمین جشنواره استانی البرز برای نمایش شکم نیز در کارنامه او به چشم می‌خورد. وی با آخرین اثرش نمایش تن‌ها، مقام نخست کارگردانی را در جشنواره تئاتر مقاومت کسب کرد و در جشنواره فجر نیز رتبه نخست طراحی لباس را به دست آورد.

معروفی نمایشنامه تن‌ها را در سال ۹۸ نوشت. این اثر برگرفته از کتابی درباره خاطرات رزمنده‌ای است که در ۱۳ سالگی اسیر شده بود. این نمایش قصه ۸ اسیر است که برای تخلیه اطلاعات، سه روز در یک سلول کوچک یک در یک متری در استخبارات عراق نگه داشته شده‌اند.

نمایش تن‌ها به صورت رئالیستی نوشته شده اما شیوه اجرایی فضایی مینیمال دارد. ۸ کاراکتر نمایش به صورت جدا از هم و با فاصله‌ای یک متر از یکدیگر روی صحنه حضور دارند و با چینش نور و فضاسازی در موقعیت سلول قرار می‌گیرند.

بازیگران نمایش امیررضا حشمی‌پور، محمدجواد حشمی‌پور، ارسلان خالویی، فرزاد تجلی، فردین شاه حسینی، هادی شیخ‌الاسلامی، حسین عارف، آرمان میرزایی، حامد نساج بخارایی و محمد نیازی هستند.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

میزبانی مهرگان از دو نمایش ملکه‌های فرانسه و شمعدانی‌ها

ملکه‌های فرانسه عنوان نمایشی است به نویسندگی تورنتون وایلدر و کارگردانی زهرا کتیرایی که از ۱۹ خرداد تا ۲ تیر ساعت ۲۰:۳۰ در خانه نمایش مهرگان به صحنه می‌رود.

در خلاصه این نمایش آمده است: وقایع نمایش مربوط به اتفاقات پس از انقلاب فرانسه است. وکیلی به نام موسیو کااوساک سه خانم به نام‌های ماری سیدونی، مادام بوژو و مادمازل پونته ون را به امید اینکه ملکه فرانسه هستند تلکه می‌کند. در حالی که ملکه‌ای وجود ندارد اما نیرنگ‌ موسیو بی‌جواب نمی‌ماند و شیطان در قالب شخصی کلاهبردار به دفتر موسیو کااوساک می‌آید و باعث مرگ‌ او می‌شود. در انتهای نمایش داستان موسیو باز تکرار خواهد شد.

علیرضا شعاعی، فاطمه زمانی، زهرا کتیرایی، یاشار خمسه، دیانا بابا اعظمی، سیده ساره حسینی بازیگران این اثر نمایش را تشکیل می‌دهند.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

برنده شدن یک بلیت بخت آزمایی با شمعدانی‌ها

شمعدانی‌ها به نویسندگی ایوب آقاخانی، کارگردانی مهدی رضایی و تهیه‌کنندگی محمد نیکزاد از ۱۸ خرداد تا ۱۷ تیر در سالن شماره یک خانه نمایش مهرگان روی صحنه می‌رود.

داریوش هاشمی، میرنادر مظلومی، فرانک یوسفی، نازنین علم‌دوست، محمدرضا نیکزاد، محمدصادق سلمانیان و امین مومنی‌پور در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه نمایش این اثر نمایشی آمده است: خانواده شمعدانی‌ها که در ایران زندگی می‌کنند، متوجه می‌شوند که بلیت بخت آزمایی برنده شده‌اند. اکبر شمعدانی که پدر خانواده است دوستی به نام تورج نیک‌بنیاد در آمریکا دارد، ایمیلی برای او می‌فرستند تا شماره حساب او را برای گرفتن جایزه اعلام کنند. در نهایت ...

علاقه مندان برای تماشای این نمایش که از سه شنبه (۱۸ خرداد)، هر روز ساعت ۲۰:۳۰ در سالن شماره یک خانه نمایش مهرگان روی صحنه می‌رود، می‌توانند به آدرس خیابان انقلاب، خیابان خارک، بن بست اول، پلاک ۵ مراجعه کنند.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

پذیرایی دیوار چهارم تا پایان خرداد از افتراق

افتراق به کارگردانی محمد اسماعیلی که از ۱۱ خرداد روی صحنه رفته است تا پایان خرداد در تماشاخانه دیوار چهارم اجرا خواهد شد.

این نمایش نوشته کریستوفر دورنگ و الکساندر والنزا با ترجمه هایده حائری است که توانسته در جشنواره کشوری-دانشجویی «نماوا» که مختص دانشگاه‌هایی است که در آنها رشته درسی تئاتر به صورت مستقل وجود ندارد، به عنوان نماینده دانشگاه امیرکبیر حضور پیدا کند و جزو آثار برگزیده باشد.

محمد اسماعیلی که کارگردانی این اثر را به عهده داشته درباره اجرای این متن اپیزودیک گفت: اینکه ما آدم‌ها بتوانیم تفاوت دیدگاه و جهان‌بینی یکدیگر را درک کنیم، شاید یکی از مهم‌ترین نیازهای امروزه بشر است. دغدغه اصلی این نمایش این است که با نگاهی به تعریف یونگ از ناخودآگاه فردی و روانشناسی تحلیلی، این تفاوت دیدگاه و تفکر در انسان ها را تشریح کند.

این اثر نمایشی تا پایان خرداد ساعت ۱۷:۳۰ در تماشاخانه دیوار چهارم واقع در خیابان طالقانی، بین فلسطین و نادری، نبش کوچه فریمان پلاک ۵۴۲ به صحنه می رود.

نمایشنامه‌ای از منش  سیاسی امام (ره)، اقتباس گلاب آدینه از یک فیلم

حضور آیه کیانپور در تله‌تئاتر «اتاق عروس»

آیه کیانپور که سال گذشته جایزه بازیگر زن برگزیده سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را دریافت کرد، قصد دارد در جدیدترین تجربه خود در عرصه بازیگری با تله تئاتر اتاق عروس به کارگردانی محمد قنبری به صحنه برود.

پیش‌تر نسیم ادبی، گیتی قاسمی و فروغ قجابگلی به این پروژه نمایشی پیوسته بودند. اتاق عروس نوشته والنتین کراسناگوروف و با ترجمه ماندانا مجیدی برای پخش در پلتفرم‌های خصوصی آماده نمایش می‌شود.

این سومین اثر کراسناگوروف با ترجمه ماندانا مجیدی است که پس از تله تئاتر سهم زن و یک آشنایی ساده توسط این کارگردان ساخته می‌شود.

اتاق عروس داستان دختر جوانی به نام نادیا است که یک‌باره تصمیم به ازدواج گرفته و حالا در تالار عروسی به انتظار دامادی نشسته که در ساعت مقرر در تالار حاضر نشده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha