کوروش بابائیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: برای مرمت اضطراری این تعداد بنای تاریخی به ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، این در حالی است که در سال ۱۳۹۹ تنها ۱۳ میلییارد ریال اعتبار استانی برای مرمت بناهای تاریخی استان اختصاص یافت که به هیچوجه پاسخگو نیست.
بابائیان تصریح کرد: تغییر کاربری برخی بناهای تاریخی استان با هدف جذب سرمایهگذار بهمنظور مرمت، حفظ و نگهداری این بناها، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی مناطق مختلف در دستور کار میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار دارد اما هنوز با استقبال سرمایهگذاران مواجه نشده است.
وی یادآور شد: هماکنون چهار هزار و ۸۰۰ محوطه، ابنیه، بقاع متبرکه و آثار تاریخی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
بابائیان اظهار داشت: این استان ۷۶۰ اثر تاریخی، ۴۶ اثر تعیین حریم، ۱۲ هزار شی منقول، ۲۴ هزار شی فرهنگی دارای ارزش تاریخی، سه روستای بافت تاریخی، ۱۵ روستای هدف گردشگری موجود است و ۲۳ موزه دولتی، خصوصی و مشارکتی فعالیت دارد.
به گزارش ایرنا، برای حفاظت از آثار غیرمنقول تاریخی مانند بناها و محوطهها علاوه بر ثبت این آثار در فهرست آثار ملی کشور، عرصه و حریم آنها نیز تعیین و مصوب میشود.
تعیین حریم قانونی برای آثار تاریخی از ساختوساز و حفاریهای غیرمجاز در محیط پیرامونی آنها جلوگیری کرده و به حفظ موجودیت و یکپارچگی آثار کمک میکند.
نظر شما