۲۹ خرداد ۱۴۰۰، ۰:۲۱
کد خبرنگار: 2107
کد خبر: 84373940
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ظهور و بروز اراده ملی؛

ثبت روزی به نام انتخاب

۲۹ خرداد ۱۴۰۰، ۰:۲۱
کد خبر: 84373940
ثبت روزی به نام انتخاب

سنندج - ایرنا- ۲۸خرداد روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا که با استقبال گرم مردم استان کردستان روبرو بود لازم است برای این حماسه حضور به نام روز انتخاب ثبت شود.

به گزارش ایرنا، روز جمعه که مصادف بود با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا،  به همراه ۲ نفر از همکاران برای تهیه گزارش میدانی از روند انتخابات به سمت فرمانداری سنندج اعزام شدیم تا خبرهای انتخاباتی را پوشش قرار دهند.

پس از کمی پرس و جو حدود ساعت ۱۵ عصر سراغ شعب اخذ رای داخل شهر و اطراف شهر سنندج رفتیم تا از نزدیک بازدیدی از این شعبات داشته باشیم. خیلی هم هوا گرم بود و طبق گزارش هواشناسی به نزدیک ۴۰ درجه سانتی گراد رسیده بود که تحملش حتی برای پنج دقیقه هم سخت می‌نمود.

بلاخره به چند مدرسه رفتیم تقریبا شلوغ بود از همه قشری در پای صندوق های رای حضور داشتند از رای اولی ها تا خانم مسن ۹۳ ساله چنان با شور و شوق به سمت صندوق های اخذ رای قدم بر می داشتن که که هرچه زودتر در تعیین سرنوشت خود اقدام کنند.

بعد هم به سمت حاشیه های شهر سنندج رفتیم تقریبا جاده ها خلوت بودند حدود ۱۰ کیلومتر از شهر سنندج خارج شدیم  به سمت روستای "ننله" حرکت کردیم جاده آسفالت بود و دارای پیچ های پی در پی و کنار جاده فضای سبز چشم را نوازش می کرد.

تعدادی از اهالی روستا از حضور ما در روستایشان ابراز خشنودی می کردند و حتی برایمان آب سرد و شربت هم آوردند که در این گرمای هوا و تشنگی زیباترین استقبال بود که می شود از مهمان انجام داد.

شرایط انتخابات در این روستا بسیار متفاوت تر از شهر بود و هر کسی به فامیل و دوستان خودش که نامزد بود رای می داد و می گفتند: فلانی از طایفه ماست و برای شواری روستا بهتر است.

توقف کوتاهی مقابل یکی از شعبات اخذ رای داشتیم دیدم هفت نفر جوان داخل صف ایستاده بودند گویا ۲ نفر از آنان رای اولی بودند و با وجود گرمای شدید داخل صف ایستاده بودند.

 هدف از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و شورای  اسلامی را پرسیدیم جواب یکی از آنان برایم جالب بود که گفت: به امید اینکه با رای خود بتوانم در حل مشکلات کشورم کمکی کرده باشم.

وی اضافه کرد: ما به عهد خود وفا کردیم و در این روز به پای صندوق رای آمدیم، از مسوولان انتظار داریم در آینده کار و اشتغال را برای ما جوانان تامین کنند و منتخبان امروز به ما جوانان وعده های تو خالی ندهند.

بعد از توقف حدود یک ساعت درروستای ننله به سمت روستای قلیان راه افتادیم  و چون این دو روستا فاصله بسیاری کمی داشتند خیلی زود به این روستا رسیدیم اما معابر این روستا پر از چاله و چوله و خاکی بود، حتی با کمترین سرعت  گرد و خاکی به پا می شد.

 به همراه همکاران خبرنگار خواستیم به داخل شعبه اخذ رای برویم پسر نوجوانی آمد و فکر کرد که می‌خوام رای بدهم و  مخفیانه به من گفت آقا این کد یکی از کاندیداهای شورای این روستا است التماس دعا داریم.

خلاصه بعد از ۱۰ دقیقه ای که در اولین شعبه اخذ رای روستای قلیان مصاحبه کوتاهی با مردم انجام شد بعد به سمت شعبه اخذ رای شماره ۲ دهیاری قلیان رفتیم که در انتهای روستا قرار داشت که با چادر سایبانی درست کرده بودند، تا کسانی که در آنجا حضور دارند یا مراجعه می کنند در بیرون مقابل گرما اذیت نشوند.

در این شعبه اخذ رای هم با چند نفری در مورد انتخابات گفت و گو کردم. دیدگاه های اهالی این روستا هم در زمینه انتخابات و مشارکت سیاسی مردم جالب بود و یکی از آنان که از ظاهر و شیوه لباس پوشیدنش مشخص بود تنها شغل او کشاورزی نیست گفت: شرکت در انتخابات یک پروسه مهم اجتماعی است.

ناصر محمدی افزود: اکنون بهترین شرایط برای انتخاب مسوولان کشور است و ما باید از بین نامزدهای این دوره بهترین گزینه را انتخاب کنیم و در عین حال به سایر سلیقه ها هم احترام بگذاریم.

وی اضافه کرد: روستا یک جامعه کوچکتر از شهر است اما اینجا هم برای اخذ تصمیم های مهم و سرنوشت ساز برای اهالی نیاز به شورا دارد.

از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری کردستان یک میلیون و ۲۱۹ هزار نفر بر اساس آخرین سرشماری جمعیت در سال ۱۳۹۵ واجد شرایط رای دادن هستند که ۷۶ درصد جمعیت استان را شامل می شود و از مجموع رای دهندگان استان ۲۸ هزار و ۹۲۷ رای اولی هستند و برای نخستین بار در سرنوشت کشورشان مشارکت می‌کنند.

برای برگزاری انتخابات ۲۸ خرداد در استان کردستان یک هزار و ۴۱۹ شعبه اخذ رای تعیین شده که ۵۸۴ شعبه آن شهری و ۸۳۵ مورد نیز روستایی است؛حدود ۳۰ هزار نفر کار برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را در کردستان انجام خواهند داد.

از ۳۲ شهر استان، شورای اسلامی ۲۵ شهر پنج نفره، ۶ شهر هفت نفره، یک شهر ۹ نفره و تعداد کرسی‌های اصلی ۱۷۶ کرسی و مجموع کرسی‌های اصلی و علی‌البدل ۲۸۷ مورد است.

 تعداد کرسی‌های اصلی شوراهای اسلامی روستایی سه هزار و ۹۹۸ کرسی و مجموع اصلی و علی‌البدل ۶ هزار و ۶۵۴ کرسی است، ضمن اینکه انتخابات در یک هزار و ۳۱۴ روستا برگزار خواهد شد اما فعلا ۵۱ روستا به حد نصاب نرسیده و امیدواریم این روستاها نیز به حد نصاب برسد. 

بیش از ۲۰۰ نفر خبرنگار و عکاس سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا در استان را پوشش خبری می‌دهند که از این تعداد حدود ۴۰ نفر عکاس و خبرنگار در مرکز استان به پوشش اخبار انتخابات می‌پردازند.

س.ر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha