۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۰۰
کد خبر: 84377237
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نگاه و اقدام ملی تنها راه نجات لبنان

۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۰۰
کد خبر: 84377237
نگاه و اقدام ملی تنها راه نجات لبنان

تهران - ایرنا - در حالی‌که بسیاری از جریان‌ها و احزاب لبنانی به دنبال راه حل داخلی برای پایان بحران تشکیل کابینه این کشور می‌گردند، "سعد حریری" نخست‌وزیر مکلف لبنان که در هفت ماه گذشته توفیقی در تشکیل کابینه خود نداشته، دوباره برای رایزنی با سران سازشگر امارات به این کشور سفر کرد.

این سفر دومین سفر سعد حریری در چند ماه گذشته به امارات است؛ نخست‌وزیر مکلف لبنان هفتم دی ماه سال گذشته (1399) نیز به امارات سفر و با "محمد بن زاید آل نیهان" ولیعهد ابوظبی دیدار کرده بود.

حریری در هفت ماه گذشته سفرهای متعددی به کشورهای امارات، ترکیه، روسیه، مصر، عربستان و شماری دیگر از کشورهای جهان داشته و با مقامات این کشورها در خصوص تشکیل کابینه لبنان گفت وگو کرده است، اما سفر وی به امارات با توجه خیانت سران ابوظبی در حق فلسطینیان و سازش این کشور با رژیم صهیونیستی  که در 25 شهریور ماه سال گذشته (1399) انجام شد، با واکنش منفی بسیاری چه در لبنان و چه در خارج این کشور مواجه شده است.

در حالی که نگاه حریری در سه دوره نخست‌وزیری گذشته خود همواره به خارج لبنان بوده، هم اکنون نیز نگاه وی برای تشکیل کابینه این کشور به خارج از مرزها می‌باشد، اما در این بین نگاه و دیدگاه "جبران باسیل" رییس «جریان ملی آزاد لبنان» که فردی مسیحی است، با حریری کاملا متفاوت و داخلی است.

باسیل دیروز (یکشنبه) در سخنانی تلویزیونی خواستار داوری «سید حسن نصرالله» دبیرکل «جنبش حزب الله» برای حل و فصل اختلافات جریان‌های سیاسی لبنان در خصوص تشکیل دولت آینده این کشور شد، اقدامی که نشان می‌دهد دیدگاه وی برای حل مشکل لبنان برخلاف حریری، داخلی است.

رئیس جریان ملی آزاد لبنان همچنین ابتکار عمل پیشنهادی "نبیه بری" رییس پارلمان این کشور (اعطای حق به مسیحیان برای تعیین شش وزیر در کابینه آینده در مقابل ۱۶ وزیر از جانب خودش (نبیه بری) و سعد حریری نخست وزیر مامور تشکیل کابینه) بر سر ترکیب کابینه آینده این کشور را رد کرد.

باسیل با رد این ابتکار عمل تصریح کرد: «برابری واقعی در آن است که به مسیحیان و مسلمانان هریک حق تعیین ۱۲ وزیر داده شود؛ ما خواستار انجام اصلاحات در نظام داخلی پارلمان هستیم و نقش رئیس پارلمان تفسیر قانون اساسی نیست».

وی با حمله شدید به حامیان ابتکار عمل پیشنهادی نبیه بری خطاب به آنها گفت که« شما از شراکت ناراحت هستید و خواهان احترام به اختیارات نیستید؛ شما خواهان اصلاحات نیستند؛ شما چیزی جز خلاص شدن از ما نمی‌خواهید».

رئیس جریان ملی آزاد در عین حال ماموریت تشکیل دولت لبنان را برعهده نخست‌وزیر مامور از طریق توافق با رئیس جمهوری دانست و از سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله خواست تا نقش داور را برای حل و فصل اختلاف موجود ایفا کند.

باسیل تصریح کرد که «امروز می‌خواهم نه تنها از یک دوستم یعنی سید حسن نصرالله کمک بگیرم، بلکه بالاتر از آن می‌خواهم که ایشان نقش داور را در این موضوع ایفا کند، زیرا من به وی و صداقتش درباره موضوع حق و حقوق اطمینان دارم. وی می‌داند که ما هدف قرار گرفته‌ایم و هر اتفاقی که می‌افتد، برای ضربه زدن به ما است؛ وی می‌داند که ما در زمینه موضوع (تشکیل) دولت از بسیاری از موارد صرف نظر کردیم».

وی خطاب به دبیرکل حزب الله تاکید کرد، «آقای سید حسن، می‌دانم که شما درباره حق کوتاهی نمی‌کنید؛ من جبران باسیل هستم، بدون اینکه باری بر دوش شما بگذارم، آنچه را که برای خودتان می‌پذیرید، قبول می‌کنم؛ این آخرین حرف من درخصوص موضوع دولت است».

موضوع مهمی که درباره اداره لبنان وجود دارد این است که نگاه برخی مقامات سیاسی این کشور به جای این که به توانایی‌ها و قدرت داخلی و ملی کشور باشد، به مقامات کشورهای منطقه چشم دوخته‌اند، مقاماتی که خود با کمک قدرت‌های غربی روی کار هستند و در صورتی که دست این کشورها از روی سر آنها کنار رود، نمی‌توانند حتی برای دقیقه‌ای در کشورشان فعالیت کنند.

درخواست دیروز جبران باسیل از دبیرکل حزب الله برای داوری و کمک به حل بحران تشکیل کابینه لبنان که ضرورتی انکارناپذیر برای این کشور بحران زده می‌باشد، نشان از درایت رییس جریان ملی آزاد لبنان دارد که به جای تمرکز و درخواست از کشورهای خارجی، باید از مردم لبنان و جریان‌های قدرتمند این کشور برای حل بحران، کمک گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha