به گزارش ایرنا، در کشور تایلند، موارد ابتلا به کرونا همچنان رو به افزایش است. این کشور در یک روز گذشته ۵۱ مورد فوتی ناشی از این ویروس را به ثبت رساند که یک رکورد جدید محسوب میشود.
روز نامه ژاپنی "نیکی آسیا" در این خصوص گزارش داد: در تایلند تاکنون یک هزار و ۷۷۴ نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند. این کشور که با موج سوم و کشنده کرونا مواجه است همچنین در یک روز گذشته بیش از ۳ هزار و ۱۷۴ مورد جدید ابتلا به کرونا به ثبت رسانده است.
به این ترتیب تاکنون ۲۲۸ هزار و ۵۳۹ نفر در تایلند به کرونا مبتلا شدهاند. بیش از ۸۵ درصد موارد جدید از ماه آوریل تاکنون به ثبت رسیده است.
به گفته یک مقام، فقط ۲۰ تخت مراقبت ویژه برای موارد اضطراری در شهر بانکوک باقی مانده است و بیمارستانهای دولتی در این شهر در آستانه مواجهه با بحران کمبود تخت بیمارستانی برای بیماران با وضعیت وخیم میباشند.
به گفته دکتر سامساک اکسلیپ، رئیس گروه خدمات پزشکی شهر بانکوک، شیوع اخیر که در ماه آوریل آغاز شد، بیمارستانهای بانکوک را تحت فشار قرار داده است و آنها در تلاشند تا هجوم بیماران با علائم متوسط و شدید را کنترل کنند.
با وجود این، دولت تایلند طی هفتههای اخیر محدودیتهای کرونایی را کاهش داده و مراکز خصوصی و پارکها را بازگشایی کرده است. در مناطقی مانند بانکوک که سختترین قوانین کرونایی در آنها وجود دارد، رستورانها مجاز به کار با نیمی از ظرفیت هستند. مراکز خرید و پاساژها نیز مجاز هستند تا ساعت ۲۱ شب به فعالیت خود ادامه دهند.
پرایوت چان اوچا نخست وزیر تایلند، اعلام کرده است که این کشور تا اواسط ماه اکتبر به طور کامل بازگشایی خواهد شد. با این حال، طرح ملی واکسیناسیون به کندی پیش رفته و با مشکل کمبود عرضه واکسن روبرو شده است. تقریباً ۳ درصد از مردم تایلند واکسینه شدهاند و تقریباً ۹ درصد از جمعیت این کشور حداقل یک واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
ویتنام یک میلیون واکسن آسترا زنکا دریافت میکند
رسانههای ویتنامی گزارش کردند که این کشور یک میلیون واکسن آسترا زنکا دریافت خواهد کرد. دولت ویتنام سفارش دریافت ۳۰ میلیون واکسن آسترا زنکا را ارائه کرده است.
با این حال نشریه "ویتنام اکسپرس" نوشت: بر اساس آمار وزارت بهداشت این کشور، ویتنام در یک روز گذشته ۲۴۴ مورد جدید ابتلا به کرونا را ثبت کرده است. به این ترتیب ۱۳ هزار و ۷۲۷ نفر در ویتنام تاکنون به کرونا مبتلا شدهاند.
این کشور همچنین به دنبال خرید واکسن سینوفارم چین است تا بتواند طرح واکسناسیون جمعیت خود را به سرعت پیش ببرد.
طرح واکسیناسیون گسترده ویتنام از بسیاری از کشورها عقبتر است و در حال حاضر تنها ۱۲۱ هزار نفر از ۹۸ میلیون جمعیت آن کاملا واکسینه شدهاند. حدود ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر در میانمار یک بار واکسن کرونا را دریافت نمودهاند.
این کشور یکی از بهترین سوابق را در آسیا برای مهار ویروس کرونا داشته است اما شیوع موج جدید کرونا از اواخر ماه آوریل سال میلادی جاری که بزرگترین موج کرونا در این کشور است، تلاشهای دولت برای تأمین واکسن را با مشکل مواجه ساخته است.
ثبت ۴ هزار و ۷۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در مالزی و کمک سازمان جهانی بهداشت برای مهار کرونا
وزارت بهداشت مالزی روز سه شنبه اعلام کرد که ۴ هزار و ۷۴۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور به ثبت رسیده است و به این ترتیب تاکنون ۷۰۵ هزار و ۷۶۲ نفر در مالزی به کرونا مبتلا شدهاند.
در این کشور همچنین ۴ هزار ۵۵۴ نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
نشریه "مالایا میل" نوشت: از سوی دیگر اتحادیه اروپا و سازمان جهانی بهداشت یک طرح جامع در مالزی برای حمایت از تلاشهای دولت این کشور جهت مهار کرونا و بیماریهای همه گیر در آینده اجرایی کردهاند.
اتحادیه اروپا یک میلیون و ۷۰۰ هزار یورو به مالزی کمک خواهد کرد. این کمک به عنوان بخشی از برنامه کلی ۲۰ میلیون یورویی آمادهسازی و واکنش به بیماریهای همه گیر در هفت کشور جنوب شرق آسیا از جمله کامبوج، اندونزی، جمهوری دموکراتیک خلق لائو، میانمار، فیلیپین، تایلند و ویتنام، به مالزی داده میشود.
بر اساس اظهارات خیری جمال الدین وزیر علوم، فناوری و نوآوری مالزی، این کشور قصد دارد ۶۰ درصد از جمعیت خود را تا پایان ماه سپتامبر واکسینه کند.
وی در روز چهارشنبه در مجمع بانک جهانی گفت: مالزی در هفتههای اخیر سرعت واکسناسیون کرونا را افزایش داده است و تاکنون ۴ میلیون و ۸۰ هزار نفر، یا ۱۲. ۵ درصد از جمعیت مالزی حداقل یک بار واکسن دریافت کردهاند.
آقای خیری گفت: دولت اطمینان دارد که ۱۱ میلیون نفر تا پایان ماه ژوئیه، ۱۳ میلیون نفر تا پایان ماه اوت و هشت میلیون نفر تا پایان ماه سپتامبر واکسینه خواهند شد.
راز کنترل موفق کرونا در سنگاپور
سنگاپور به دلیل مدیریت بسیار کارآمد ویروس کرونا مورد ستایش قرار گرفته است. در این کشور تعداد بسیار کمی قربانی کرونا ثبت شده است. از زمان آغاز همه گیری کرونا، سنگاپور در رتبهبندی بلومبرگ از نظر مقاومت در برابر ویروس کرونا در رتبه اول قرار داشت و نیوزیلند در جایگاه دوم بود. اما با گسترش سویه دلتای کرونا، سنگاپور سطح هشدار را افزایش داده است.
"کانال خبر آسیا" در این خصوص نوشت: در سنگاپور تاکنون ۶۲ هزار و ۴۷۰ نفر به کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری همه گیر همچنین ۳۵ نفر را در این کشور قربانی کرده است.
از جمله رازهای موفقیت سنگاپور در کنترل کرونا، علاوه بر قرنطینه، افزایش سطح آگاهی مردم در بهداشت و توسعه یک سیستم موثر ردیابی است.
این کشور یک نرمافزار به نام "تریس توگدر" ایجاد کرده است که به دولت اجازه میدهد با ردیابی موثر موارد جدید ابتلا به کرونا، با خیال راحت به احیای اقتصاد کشور بپردازد.
دولت سنگاپور با مردمش ارتباط موثری برقرار کرده است. گاهی اوقات، ساده و صریح بودن میتواند کارآمد باشد. دولتها و سازمانهای محلی در اکثر مواقع از کلمات بسیار دقیق و دشوار استفاده میکنند اما شواهد نشان میدهد شهروندان یک کشور ترجیح میدهند دولتها در برابر یک بحران به صراحت سخن بگویند.
از سوی دیگر، ارائه اطلاعات باید با احتیاط انجام شود و دولتها باید بین تلاش برای جلوگیری از ایجاد وحشت و صراحت با مردم، تعادل ایجاد کنند.
با یافتن این تعادل، اعتماد و همکاری زیادی ایجاد میشود، چیزی که سنگاپور در مدیریت کرونای خود به خوبی آن را به دست آورد.
ثبت ۱۴ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در اندونزی
وزارت بهداشت اندونزی روز سه شنبه گزارش داد که در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۴ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است. از زمان آغاز شیوع کرونا تاکنون بیش از ۲ میلیون نفر در اندونزی به کرونا مبتلا شدهاند.
همچنین، ویروس کرونا در اندونزی، ۵۵ هزار و ۳۰۰ نفر را به کام مرگ کشانده است.
به گزارش نشریه "گلوبال تایمز"، اندونزی یکی از کشورهای شرق آسیا است که با یکی از جدیترین موجهای کرونا مواجه شده و با سویه دلتای این ویروس که برای اولین بار در هند کشف شد، دست و پنجه نرم میکند.
هجوم تعداد زیادی از بیماران کرونایی به بیمارستانها در اندونزی، نظام سلامت این کشور را به شدت تحت فشار قرار داده است.
در همین حال امارات و چین اعلام کردهاند که تا پایان امسال ۱۰ میلیون واکسن کرونا در اختیار اندونزی قرار خواهند داد.
تایوان محدودیتهای کرونایی را تا ماه جولای تمدید کرد
چن شی شونگ، وزیر بهداشت تایوان روز چهارشنبه گفت که این کشور محدودیتهای کرونایی را تا دو هفته دیگر (۱۲ جولای) تمدید خواهد کرد زیرا وضعیت هنوز به جایی نرسیده است که بتوان این محدودیتها را کاهش داد.
نشریه "کانال خبر آسیا" در این خصوص نوشت: تایوان از ماه مه تاکنون و پس از ماهها امنیت نسبی، با افزایش موارد ابتلا به کرونا مواجه شده است و این امر دولت را مجبور به محدود کردن مجالس خصوصی و بستن مکانهای تفریحی کرده است.
اگرچه آمار ابتلا به کرونا در تایوان نسبتاً کم است، اما مقامات از شیوع داخلی و شناسایی مراکز شیوع کرونا خبر دادهاند.
از زمان شیوع کرونا در جهان، تایوان ۱۴ هزار و ۲۶۰ مورد ابتلا به این ویروس و همچنین ۵۹۹ مورد مرگ مرتبط با این بیماری همه گیر را ثبت کرده است.
فیلیپین: کسانی که حاضر به دریافت واکسن کرونا نشوند، زندانی خواهند شد
رودریگو دوترته رئیس جمهوری فیلیپین، تهدید کرده است کسانی که از دریافت واکسن کرونا خودداری کنند زندانی خواهند شد. اظهارات رییس جمهوری فیلیپین در حالی منتشر میشود که این کشور سعی دارد روند واکسناسیون را افزایش داده تا از شیوع سویه بسیار مسری دلتا جلوگیری کند.
نشریه "تایمز" در این خصوص نوشت: در صورت اجرا، تهدید دوترته میتواند از شدیدترین اقدامات برای ترویج واکسناسیون کرونا در کشوری باشد که اکثریت آنها به واکسنها اطمینان ندارند یا آن را رد میکنند. اندونزی در اوایل سال جاری برای کسانی که حاضر به دریافت واکسن کرونا نمیشدند مجازات جریمه مالی یا تاخیر در دریافت کمک تعیین کرد.
در فیلیپین تاکنون یک میلیون و ۳۶۷ هزار نفر به کرونا مبتلا شده و ۲۳ هزار و ۸۰۹ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
فیلیپین جمعیت ۱۱۰ میلیون نفری دارد و دولت این کشور گفته هدفش واکسناسیون ۷۰ میلیون نفر تا پایان سال جاری میلادی است اما تا روز یکشنبه تنها ۲.۱ میلیون نفر از فیلیپینیها کاملا واکسینه شدهاند.
اجرای قرنطینه در بزرگترین شهر استرالیا با هدف کنترل شیوع کرونا
مقامات در شهر سیدنی روز چهارشنبه تمهیدات کرونایی را در این شهر اجرایی کردند تا از شیوع گسترده سویه دلتای کرونا در بزرگترین شهر استرالیا جلوگیری نمایند.
این درحالی است که سایر ایالتهای استرالیا مرزهای خود را بر ساکنین شهر سیدنی بستهاند.
"رویترز" گزارش داد: به گفته مقامات استرالیایی در یک هفته گذشته بیش از ۳۰ مرکز شیوع کرونا در شهر سیدنی شناسایی شده است. اکنون داشتن ماسک در ادارهها و مراکز عمومی در سیدنی اجباری شده و مردم از انجام سفرهای غیر ضروری منع شدهاند.
در کشور نیوزیلند نیز مقامات سطح هشدار کرونا را افزایش دادهاند و پروازها از استرالیا به نیوزلند را متوقف کردهاند.
از آغاز بحران کرونا تاکنون سریلانکا بیش از ۳۰ هزار مورد ابتلا به این ویروس و ۹۱۰ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرده است. این درحالی است که کشور نیوزیلند ۲ هزار و ۳۰۰ مورد ابتلا به کرونا ۲۶ مرگ را به ثبت رسانده است.
و لینک خبر
https: //asia. nikkei. com/Spotlight/Coronavirus/Coronavirus-Free-to-read/Coronavirus-latest-Flights-from-China-s-COVID-hit-Shenzhen-to-Beijing-suspended
https: //e. vnexpress. net/news/news/vietnam-seeks-covid-vaccine-access-tech-transfer-from-germany-۴۲۹۸۳۰۴. html
https: //www. malaymail. com/news/malaysia/۲۰۲۱/۰۶/۲۲/health-ministry-covid-۱۹-claims-۷۷-more-lives-in-malaysia-۸۷۵-now-in-icu/۱۹۸۴۱۵۷
https: //www. channelnewsasia. com/news/singapore/covid-۱۹-new-cases-june-۲۲-redhill-close-cluster-moh-۱۵۰۶۵۲۲۴
https: //www. globaltimes. cn/page/۲۰۲۱۰۶/۱۲۲۶۸۲۵. shtml
https: //www. channelnewsasia. com/news/asia/taiwan-extend-covid-۱۹-curbs-to-july-domestic-outbreak-۱۵۰۷۳۵۴۰
https: //time. com/۶۰۷۴۶۶۸/duterte-jail-refuse-vaccines-philippines/
Sydney isolated as COVID-19 clusters build; NZ tightens curbs in capital | Reuters
نظر شما