به گزارش ایرنا از رسانههای لبنانی در برخی خیابان های بیروت پایتخت لبنان معترضان اقدام به سوزاندان لاستیک و سطلهای زباله کردند.
همچنین براساس گزارش رسانهها برخی معترضان لبنانی نیز بزرگراه "جل الدیب" در شرق لبنان را در اعتراض به اوضاع بد اقتصادی کشورشان بستند.
در شهر صیدا در جنوب لبنان نیز برخی معترضان خیابان "ریاض الصلح" را مسدود کردند.
هیچ گونه درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی در طول اعتراضات گزارش نشده است.
برخی شهروندان لبنانی معترض نیز بزرگراه "المنیه" در شمال لبنان را با قراردادن سنگ و خودرو مسدود کردند.
در شهر شمالی "طرابلس" لبنان نیز یک راهپیمایی آغاز شد و کودکان و جوانان لبنانی اعتراض خود را به وضعیت وخیم اقتصادی کشورشان اعلام کردند.
یک سال و نیم است که لبنانیها از بحران اقتصادی بیسابقه رنج میبرند، بحرانی که موجب کاهش شدید ارزش لیر واحد پول ملی لبنان شده است. همچنین کمبود سوخت، دارو و قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است.
از آغاز بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان نزدیک به ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است
"جوزف عون" فرمانده ارتش لبنان هفته گذشته نسبت به شرایط بحرانی اقتصادی کشورش هشدار داد و گفت که نهاد نظامی ضامن امنیت وثبات در لبنان و منطقه است.
بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بیثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی ۱۵ ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.
بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی میگویند که حدود نیمی از جمعیت لبنان اکنون زیر خط فقر هستند.
دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهیهای خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارزی بانک مرکزی این کشور که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.
جامعه بینالمللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروههای سیاسی مشروط کردهاند.
نظر شما