به گزارش ایرنا، نسخه جدید دستورالعمل های کمیته بین المللی که به منظور «شفافیت و راهنمایی بیشتر» ورزشکاران در المپیک توکیو منتشر شده، برای ستاره های ورزشی «فرصت بیان عقیده» را در محدودههایی مشخص همچون مراکز و سالنهای برگزاری کنفرانس مطبوعاتی و سایر مناطق مرتبط، فراهم آورده است.
در بخش مرتبط با ورزشکارانی که قصد تکرار ژستهایی همچون زانو زدن را در جریان المپیک دارند، برای ورزشکاران فرصت ابراز عقیده و تکرار چنین ژستی پیش از ورود به زمین مسابقه و یا در جریان مراسم معرفی فردی و تیمی فراهم شده است.
درحالیکه جنبش زانو زدن به نشانه حمایت از جنبش جان سیاهپوستان ارزشمند است، از سوی بسیاری از افراد و تیمهای برجسته از جمله تیم ملی انگلیس در یورو ۲۰۲۰، مورد حمایت قرار گرفته، منتقدان این اقدام آن را ابزاری سیاسی توصیف کردهاند که در محافل ورزشی جایی نداشته و به جای نیل به ارزش ها، به تفرقه منجر خواهد شد.
در دستورالعملهای جدید یادآوری شده است که هرگونه ابراز عقاید از سوی شرکتکنندگان در المپیک باید با منشور بنیادین و روح المپیک همخوانی داشته باشد؛ این اقدامات نباید علیه «انسانها، کشورها، سازمانها و یا شان و منزلت آنها» صورت گرفته و همچنین نباید «مخرب» باشد؛ برای مثال منظور از مخرب این است که این رفتارها و بیان عقاید نباید در جریان سرود ملی تیمها و کشورها انجام شود.
صدور جواز برای استفاده از چنین ژستهایی برای افرادی که نظری مشابه با «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان دارند، میتواند دغدغه آفرین باشد؛ کسی که گفته زانو زدن پیش از مسابقات در فرهنگ کشورش «قابل درک نبوده» و «تحریکآمیز» است.
براساس اعلام کمیته بین المللی المپیک، در صورت شروط مندرج در دستورالعمل رعایت نشود، کمیته انضباطی برای خاطیان جریمه در نظر خواهد گرفت و بنا بر اعلام این نهاد، فرآیند رسیدگی به تمام پروندهها در کمال «شفافیت» پیش خواهد رفت.
بیش از سه هزار و ۵۰۰ ورزشکار با برابری جنسیتی، به تغییر این قوانین کمک کردهاند.
با تعویق یک ساله المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دلیل شیوع ویروس کرونا، این تورنمنت از ۲۳ جولای تا ۸ آگوست ۲۰۲۱، (اول تا ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰) و پاراالمپیک نیز از ۲۴ آگوست تا پنجم سپتامبر ۲۰۲۱ (دوم تا چهاردهم شهریورماه ۱۴۰۰) در پایتخت ژاپن برگزار خواهد شد.
نظر شما