به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در این گزارش روزنامه فایننشال تایمز آمده است: چند سال پیش امارات متحده عربی و عربستان تا نقطه ایجاد مخفیانه طرحی برای تشکیل یک اتحادیه سیاسی پیش رفتند. در حالیکه این طرح عملا اجرایی نشد اما این دو کشور در حملات به یمن و همچنین تحریم قطر متحد شدند.
اما در چند روز اخیر شکاف در اتحاد میان عربستان و امارات بیش از پیش آشکار شده همزمان با اینکه منافع ریاض و ابوظبی بار دیگر در برخی مسائل از موضوع تولید نفت گرفته تا مسائلی همچون جنگ یمن، آغاز روابط با رژیم صهیونیستی و نحوه مدیریت همهگیری کرونا در تضاد قرار گرفته است.
اعضای اوپک پلاس روز جمعه پس از آنکه عربستان و روسیه از تولیدکنندگان خواستند تا سطح تولید خود را در ماههای آتی افزایش دهند، با بنبست به پایان رسید. به این دلیل که امارات از پذیرش آن امتناع کرده و بر مواضع و تامین منافع خود پافشاری کرد.
"کارن یانگ" یک عضو ارشد موسسه خاورمیانه در این زمینه گفت: رقابت تشدید شده میان این کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در چارچوب برخی سیاست گذاری های اقتصادی بوده است. عربستان آشکارا فشار را زیاد می کند در حالیکه امارات در مسیر تضمین منافع خود در این بازار گام برمی دارد. این غول های انرژی در حال اماده شدن برای درآمدهای ناشی از صادرات در ۱۰ سال آینده با هدف حمایت و تقویت وضعیت اقتصادی و سیاسی شان هستند.
وزیر انرژی امارات اخیرا طی اظهارنظری گفت: این کشور بیشترین فداکاری را داشته است. ما ما نمی توانیم با توافق جدید تحت شرایطی که رضایت نداریم، موافقت کنیم. ما حق مستقلی برای مذاکره داریم.
در حال حاضر نزاع قدرت میان اعضای اوپک توانایی این نهاد را برای اتحاد درازمدت و ایجاد ثبات در قیمت نفت تهدید می کند.
مروان البلوشی یک مشاور سابق دفتر نخست وزیر امارات گفت: در حالیکه امارات و عربستان طی دهه گذشته در مسیر تقویت همپیمانی استراتژیک گام برداشته اند، همزمان رقابت اقتصادی میان این دو کشور نیز تشدید شده است.
این در حالی است که اختلافات میان عربستان و امارات فقط در بحث تولید نفت نبوده است. امارات در سال ۲۰۱۹میلادی بیشتر نیروهای نظامی خود را از یمن خارج کرد تا عربستان در جنگ یمن تنها شود.
در حالیکه امارات یک طرح عربستان را برای پایان دادن به ممنوعیت سفر و تجارت با قطر را پذیرفته اما نسبت به سرعت سازش با دوحه هشدار داده است. در این میان تحرکات امارات برای عادی سازی روابط طی سال گذشته واکنش هایی را در عربستان به همراه داشته است.
دو کشور در مسئله مدیریت همه گیری کرونا نیز رویکردهای متفاوتی داشته اند. ریاض از یکشنبه تصمیم گرفته تا سفرها از امارات و به این کشور را ممنوع کند.
عبدالخالد عبدالله یک استاد دانشگاه در رشته علوم سیای در دبی گفت: طی ۴۰ سال گذشته امارات به طور مستمر از عربستان در اوپک تبعیت کرده اما اخیرا امارات در مورد سهم و منافع خود بیشتر پافشاری داشته و اکنون در این جبهه قدرتنمایی می کند.
نظر شما