بهرام سرمست روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری، با انتقاد از بی توجهی برخی از دستگاه های اجرایی نسبت به پروتکل های بهداشتی، افزود: همه دستگاه ها باید پاسخگوی عملکرد خود باشند و در این رابطه با ادارات کم توجه برخورد خواهد شد.
به گفته وی، برای کنترل موج پنجم کرونا نیازمند بازآفرینی باورها نسبت به خطر این بیماری و اقناع سازی شهروندان برای رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی هستیم.
سرمست گفت: واکسیناسیون رانندگان اتوبوس و تاکسی قم مطالبه به حق شهرداری قم از مسئولان بهداشتی است و واکسینه شدن این افراد می تواند در قطع زنجیره انتقال موثر باشد.
استاندار قم یادآور شد: محل دائمی نمایشگاهی قم از امروز به مدت دو ماه برای بهبود روند واکسیناسیون در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: برای مقابله اصولی و منطقی با کرونا در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی، واکسیناسیون عمومی مردم باید بصورت جدی دنبال شود.
سرمست اظهار داشت: طرح شهید سلیمانی برای کنترل ویروس کرونا همچنان باید بعنوان یک اولویت مهم با همکاری بسیج، هلال احمر و مرکز بهداشت قم ادامه یابد.
سرمست با اشاره به افزایش ۴۵۰ تخت بیمارستانی از ابتدای شیوع کرونا، یادآور شد: استان قم در طول ۱۷ ماه گذشته از نظر توسعه زیرساخت های درمانی عملکرد مطلوبی داشته و مانند برخی استانها با کمبود تخت و زیرساخت روبه رو نیست.
استاندار قم با انتقاد از برپایی برخی آیین ها افزود: برگزاری هر مراسمی که همراه با تجمع عمومی است صرفا باید با مجوز دانشگاه علوم پزشکی باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تاکید مجموعه مدیریت استان بر قطعی حداقلی برق در بخش خانگی و رعایت سقف مصرف در بخش صنعت بهمراه فرهنگ سازی عمومی نسبت به اصلاح الگوی مصرف است.
کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم نیز در این جلسه، بیان کرد: در مدیریت بحران ها مباحثی مانند قدرت اقتصادی و تکنولوژی های نوین و متنوع موثر است و این مباحث سبب کنترل بهتر بیماری در کشورهایی مانند چین شده است.
بیژن سلیمانپور گفت: طولانی شدن دوره مبارزه، مشکلات معیشتی و محدودیت های درازمدت، سبب شده تا شیوه های گذشته در مقابله با کرونا موثر نباشد و باید به دنبال ادبیات جدیدی برای اعمال حاکمیت قانون باشیم.
به گفته وی، رعایت پروتکل های بهداشتی در قم نسبت به گذشته کاهش یافته و در بهترین حالت به ۶۵ درصد رسیده است.
معاون استاندار قم گفت: زائرپذیر بودن قم و اتکای اصلی اقتصاد این استان به حضور گردشگران شرایط را برای مقابله با کرونا دشوارتر کرده است.
قم بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ بیست و سوم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما