علی مستوفیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از جلسات متعدد با مالکان و پیگیری موضوع، اراضی از سوی کارشناسان رسمی دادگستری، ارزیابی و قیمتگذاری شد تا با همکاری شهرداری این اراضی یا خریداری شود و یا زمین معوض به مالکان تعلق گیرد.
وی افزود: با تعیین تکلیف وضعیت مالکان تپه ثبتی معصومزاده بجنورد این فضای ۷ هکتاری به فضای باز شهری تبدیل می شود تا اجرای طرح توسعه امامزاده سیدعباس(ع) در قالب مجموعه شاخص گردشگری فرهنگی و مذهبی در مرکز استان شکل بگیرد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی تقویت هویت شهری و تعاملات اجتماعی را ازجمله مزیت های این طرح عنوان کرد و افزود: در این مکان فضاهای مختلفی مانند فضای آیینی، فرهنگی، تجاری، باغ ایرانی، صنایعدستی، سوغات، سایت موزه، رستوران و فضای سبز کار می شود.
وی در مورد مطالعات باستانشناسی و تکمیل این مطالعات در محوطه معصوم زاده نیز گفت: فصل جدیدی از کاوشها در این محوطه آغاز شده و تداوم خواهد داشت.
مستوفیان گفت: محوطه معصومزاده با توجه به موقعیت مکانی آن، نهتنها در شناخت روند شکلگیری و تغییرات پهنه شهر بجنورد در طول زمان، بلکه در مطالعات دوران اسلامی منطقه بهطور خاص و نیشابور بزرگ و خراسان بهطور عام، اهمیت بسزایی دارد.
وی با بیان این که دور جدید مطالعات باستانشناختی با هدف گاه نگاری، شناخت روند شکلگیری و گسترش محوطه بهعنوان یک استقرار شهری و رابطه طبیعی و تاریخی آن با شهر و جلگه امروز بجنورد نیز از هفته قبل آغاز شده است افزود: این کاوش ها تا یک ماه آینده ادامه دارد.
وی در مورد ملاحظات باستانشناسی و تقابل آن با ساخت و سازهای طرح توسعه این محوطه نیز گفت: سایت بزرگ است و همه مباحث اجرایی با رعایت ملاحظات باستانشناسی انجام می شود.
مستوفیان خاطر نشان کرد: قسمت هایی که قرار است ساخته شود در ضلع غربی این محوطه قرار دارد که آثار و بقایای تاریخی در آن وجود ندارد و طرح توسعه در راستای کمک به اجرای سایت موزه در این محوطه است.
تپه تاریخی معصومزاده بجنورد با شماره ۷۰۸ در سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید با این وجود تا سال ۸۴ در این مکان که مجاورت حرم امامزاده سید عباس و گورستان بجنورد قرار دارد ساخت و ساز انجام می شد.
فصل دوم کاوشهای باستانشناسی معصوم زاده که بهمنظور تکمیل مطالعات باستانشناسی این محدوده انجام میشود نیز از هفته قبل آغاز شده است و تا ماه آینده تدوارم دارد.
استان خراسان شمالی با داشتن هزار و ۲۰۰ اثر و بنای تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد.
نظر شما