افشین رحیمی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت افزود: اگرچه جایگزینی آموزشهای مجازی تا حدودی موجب پرکردن خلاء آموزشهای مهارتی شد اما آموزش و کسب مهارت مجازی در برخی رشتهها غیرممکن است.
وی ادامه داد: علاوه بر این طی یک سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن، شمار افراد زیر پوشش آموزشهای مهارتی استان حداقل ۳۰ هزار نفر در هر ۲ بخش دولتی و خصوصی کاهش یافت که این نشان از حجم خسارت وارده است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی اظهار کرد: هر چند طبق اعلام دولت اعطای تسهیلات در قالب سامانه کارا به مشاغل متضرر از کرونا از جمله آموزشگاههای آزاد مهارتی اختصاص یافت اما همچنان بازگشت به شرایط عادی آموزشی از جمله نیازهای این بخش است.
وی گفت: در سال گذشته ۱۰۰ هزار و ۸۹۲ نفر در استان آموزشهای مهارتی را فراگرفتند که از این تعداد ۵۶ هزار و ۱۴۲ نفر در آموزشگاههای آزاد و بقیه در آموزشگاههای دولتی آموزش دیده اند.
رحیمی با اشاره به اهمیت آموزش و نقش نیروی مهارت دیده در تولید محصول باکیفیت و بازدهی بیشتر واحدهای تولیدی و صنعتی ادامه داد: خوشبختانه آموزشهای مهارتی در استان در سطوح و بخشهای بیشتری نسبت به گذشته ارائه میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته در ۱۱۶ واحد صنعتی و هزار و ۵۱۴ واحد صنفی آموزشهای مهارتی به پنج هزار و ۴۸۸ نفر ارائه شده است، گفت: همچنین سال گذشته ۵۰ مرکز جوار دانشگاه، ۱۲ زندان و ندامتگاه و هشت کمپ درمان و ترک اعتیاد آموزشهای مهارتی به ترتیب به هزار و ۵۱۴، سه هزار و ۴۷۳ و هزار و ۵۸۲ نفر ارائه شد.
این مسوول ادامه داد: همچنین هم اکنون ۲۵۰ روستای خراسان رضوی زیر پوشش چتر آموزش مهارتهای فنی و حرفهای هستند که در سال گذشته ۶ هزار و ۴۵۰ نفر را زیر آموزش قرار دادهاند.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان رضوی اظهار کرد: در کنار همه آموزشها و بخشها، آموزش در مناطق حاشیه شهرهای دارای جمعیت حاشیهنشین در قالب ۱۱۴ پایگاه آموزشی ارائه شده است.
وی با بیان اینکه این تعداد پایگاه در مشهد، نیشابور، تربت حیدریه و سبزوار فعالیت دارند، گفت: ۹۰ درصد این پایگاهها در مناطق حاشیه نشین شهر مشهد فعال هستند.
رحیمی افزود: سال گذشته نخستین مرکز مهارتی در حاشیه شهر مشهد فعال شد و امسال نیز در حال پیگیری برای ایجاد ۲ مرکز دیگر با همکاری استانداری خراسان رضوی هستیم.
وی ادامه داد: این اداره کل هم اکنون با ۹ مجموعه و سازمان بین المللی همکاری دارد و در این قالب به اتباع خارجی و نیز اتباع ایرانی آموزش ارائه میدهد که تا کنون به بیش از سه هزار نفر در این چهارچوب آموزش مهارتی ارائه کرده است.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان رضوی مهمترین برنامه امسال این اداره کل را ایجاد ۱۰۳ مرکز جوار صنعت دانست که تا کنون ۲۰ درخواست دریافت شده است، ادامه داد: ساخت مرکز آموزش مشاغل خانگی در حاشیه شهر مشهد ویژه زنان، ایجاد و راهاندازی دهکده ملی مهارت با همکاری شهرداری مشهد و استانداری و توسعه مراکز جوار دانشگاهی از دیگر برنامههای امسال است.
رحیمی گفت: در بهار امسال ۲۵ هزار و ۵۶۳ هزار نفر در استان آموزش مهارتی و فنی دریافت کردهاند که تداوم آموزشها با همین سرعت عملکرد امسال را همانند پارسال ثبت می نماید.
وی با اشاره به آغاز هفته ملی مهارت از ۳۱ تیرماه گفت: در این هفته مرکز تخصصی دیجیتال مارکتینگ(بازاریابی دیجیتالی) در محل اتاق بازرگانی در مشهد و همچنین چهار مجموعه آموزشی دیگر در سطح استان افتتاح میشود.
هماکنون ۴۹ مرکز دولتی و ۹۹۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در خراسان رضوی مجوز فعالیت دارند.
۳۱ تیرماه تا ششم مردادماه هفته ملی مهارت نامگذاری شده است.
نظر شما