به گزارش ایرنا، آخرین آمارهای اعلام شده توسط دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل نشان میدهد که با اضافه شدن یکصد نفر دیگر به مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز شنبه ۹ مرداد، تعداد تختهای اشغال شده توسط مبتلایان به کووید۱۹ رکوردی جدید را ثبت کرد و به عدد سه هزار و ۱۳۸ نفر رسیده است.
مروری بر روند صعودی بستریشدگان کرونایی در مازندران نشان میدهد که از ابتدای مرداد تا کنون به طور میانگین روزانه یکصد نفر بر تعداد بستریشدگان مراکز درمانی این استان اضافه شده که معادل پر شدن روزانه یک بیمارستان یکصد تختخوابی در استان است. طبق آمارها در حال حاضر ۳۷۷ بیمار بدحال کرونایی هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای مازندران بستری هستند.
همچنین در این بازه زمانی ۲۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستانهای مازندران جان باختند که با این آمار علاوه بر ثبت چهارمین روز با فوت بیش از ۲۰ نفر طی سال جاری، رکورد جدید مرگهای کرونایی از ابتدای امسال تا کنون در مازندران ثبت شد تا سیاهترین شبانهروز کرونایی مازندران ثبت شود. بیشترین تعداد مرگ کرونایی در مازندرن از ابتدای امسال تا ۸ مرداد مربوط به ۶ مرداد بود که ۲۳ نفر طی ۲۴ نفر جان باختند.
با احتساب این ۲۴ نفر که طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی مازندران جان باختند، تعداد قربانیان کرونا در این استان از ابتدای مرداد تا کنون به ۱۵۴ نفر رسید. همچنین مجموع قربانیان کرونا در مازندران از یکم فروردین سال جاری تا ظهر روز شنبه ۹ مرداد به ۹۱۵ نفر رسید که حدود ۳۶ درصد کل مرگهای کرونایی مازندران طی بازه زمانی ۱۳ ماهه یکم اسفند ۱۳۹۸ تا پایان اسفند ۱۳۹۹ است.
وضعیت فوق بحرانی در مازندران
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عصر شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن فوق بحرانی ارزیابی کردن وضعیت کرونایی مازندران اظهار کرد: متأسفانه شرایط در مازندران روز به روز وخیمتر از قبل میشود و هر روز شاهد افزایش آمارهای بستری، مراجعات سرپایی و مرگهای کرونایی در استان هستیم.
دکتر قاسم اویس افزود: در حالی که تا مدتی قبل حدود ۲۵ درصد تستهای کرونا در استان مثبت میشد، اکنون نزدیک به ۷۸ درصد تستهای پیسیآر انجام شده در استان و ۴۳ درصد تستهای سریع مثبت هستند. این آمارها نشان میدهد که هنوز بار ویروس در جامعه بالا و گردش ویروس زیاد است.
این مسئول با بیان این که مراجعات سرپایی روزانه بابت علائم کرونا بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: ظرفیت تختهای بیمارستانهای ما با توجه به نیاز بیماران غیرکرونایی به دریافت خدمات درمانی تقریباً تکمیل و مراجعه به پزشکان خانواده در مراکز ارجاع هم به گفته همکارانمان زیاد شده است.
اقدام علیه سلامت جامعه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به بیتوجهیها و عادیانگاریها نسبت به پروتکلهای بهداشتی دوران کرونا تصریح کرد: با وجود این شرایط فوق بحرانی همچنان عادیانگاری اجتماعی در جامعه نسبت به کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی چشمگیر و کاملا برجسته است.
اویس با انتقاد از برپایی جشنها و دورهمیهای خانوادگی خاطرنشان کرد: متأسفانه با توجه به در پیش بودن ماه محرم شاهد افزایش جشنهای عروسی در سراسر استان تا پیش از فرا رسیدن ماه محرم هستیم. بسیاری از زوجها و خانوادهها به هر طریقی میخواهند جشن را با حضور مهمانان برگزار کنند و عجیب این که در چنین شرایطی بسیاری از مهمانان دعوت شده هم در مراسم حاضر میشوند.
وی با اشاره به اقدام برخی از مالکان تالارها به برپایی جشن به صورت مخفیانه و بر خلاف ضوابط کرونایی در وضعیت قرمز اظهار کرد: بر اساس گزارشهایی که دیروز دریافت کردیم در تنکابن مالک یک تالار پذیرایی، پلمب واحد پذیرایی متعلق به خود را خودسرانه فک پلمب کرد. این رفتارها از نظر ما اقدام علیه سلامت جامعه است و لازم است که مسئولان قضایی برای برخورد جدی با این افراد وارد عمل شوند.
این مسئول خواستار نظارت بیشتر بر فعالیت اماکن پرخطر مانند فضاهای ورزشی، تالارها، سفرهخانهها و رستورانها شد و گفت: حتی فروشگاههای بزرگ زنجیرهای ضمن این که باید تهویه مناسب داشته باشند باید محدودیت در تعداد افرادی که همزمان در فروشگاه حضور دارند را اعمال کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: باید نظارت بر همه فضاهای پرخطر افزایش یابد. چرا که تعطیلی اماکن به تنهایی فایدهای ندارد. تعطیلی در صورتی نتیجهبخش است که مردم هم توجه ویزه به پروتکلها داشته باشند. نتیجه تعطیلی بدون برنامه تهران خروج صدها هزار نفر از این شهر و ورود به مازندران بود که بار ویروس در این استان را افزایش داد.
وی افزود: در حال حاضر مشهد مقدس نیز به این دلیل که بر مسافرپذیری در این شهر نظارت نشد در وضعیتی پرخطر قرار گرفته است و شرایطی مانند مازندران دارد.
روزهای سخت در انتظار مازندران
بالاترین تعداد مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران در موج چهارم یکهزار و ۶۴۴ نفر، در موج سوم یکهزار و ۴۱۶ نفر، در موج دوم یکهزار و ۹۱۳ نفر و در موج اول حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر بود، ولی موج پنجم با سویه هندی هنوز به نقطه پیک نرسیده تمامی این رکوردها را برای مازندران شکسته است.
آمار بستریشدگان کرونایی مازندران در حالی همچنان مسیر افزایشی را طی میکند که این استان در مجموع حدود چهار هزار و ۵۰۰ تخت در بیمارستانهای دولتی و خصوصی دارد و پیشبینی میشود این استان با ادامه روند موجود وارد روزهای بسیار سختتری شود.
در حال حاضر ۲۰ شهرستان از ۲۲ شهرستان مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و فقط رنگ دو شهرستان سیمرغ و گلوگاه نارنجی اعلام شده است. در رنگبندی جدید کرونایی برای برخی شهرستانهای مازندران رنگ قرمز تیره یا کبود در نظر گرفته شده که وخامت وضعیت این استان را نشان میدهد.
تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی مازندران در حالی رقم خورده است که هزاران نفر از مبتلایان به کرونا نیز اکنون در خانههای خود و با مشورت پزشکان در حال گذراندن دوره درمان هستند و تعداد مراجعان سرپایی روزانه با علائم کرونا به مراکز درمانی سراسر مازندران نیز از مرز هشت هزار نفر فراتر رفته است.
روند افزایشی تعداد بستریشدگان کرونایی مازندران در موج پنجم پس از حدود یک ماه روند کاهشی، از ۳۰ خرداد آغاز شد. موج پنجم کرونا در مازندران مانند سراسر کشور ناشی از شیوع ویروس هندی کرونا یا سویه دلتا است که سرعت سرایت بسیار بیشتری دارد و گروههای سنی کودک و نوجوان را نیز درگیر میکند.
این سویه از کرونا تا کنون تمام رکوردهای ثبت شده از سویههای ووهان و انگلیسی در مازندران را شکسته و همچنان زیر سایه بیتوجهیهای مردم و سفرهای پرتعداد مسافران و خوشنشینان به مازندران، با سرعت در حال افزایش آمارهای کرونایی است.
نظر شما